Jump to content

Nowy spinningista.

Digitious

Recommended Posts

Witam,

W tym sezonie chcę poświęcić uwagę tej metodzie, będzie to moje pierwsze łowienie w ten sposób. Kij kupiony, młynek także. Dzisiaj przyszła mi żyłka, Dragon HM 80 0,22. W moim łowisku jest okoń, szczupak, a nawet sandacz. Kupiłem parę gum, czerwone, czerwono-srebrne oraz złotę obrotówki/wirówki. Otóż 1 maja jak każdy łowca drapieżnika wybieram się na szczupłego. Jedyna rzecz która mnie martwi, to prowadzenie przynęty, czy blaszki mają być prowadzone: szczytówka jak najbliżej wody oraz wolne prowadzenie? Gumy, zdecydowałem się na wolny opad, stąd główki 5 i 7 g, tylko sposób też do końca mi nie jest zrozumiany, dwa energiczne ruchy szczytówka do góry oraz w tym samym czasie dwa obroty kołowrotka, 3 sekundy przerwy i znowu?

Kolego sam zobaczysz że technika sama przyjdzie metodą prób i błędów.Takie książkowe praktyki to chyba nie dla ciebie...Chyba że jesteś faktycznie nowicjuszem to rozumie.Tak czy inaczej podpatrywanie wędkarzy którzy faktycznie mogą być przykładem da efekty w postaci ciągłej powolnej edukacji.Powodzenia.:)

Jeśli naprawdę jesteś całkowicie zielony to polecam ci oglądnąć kilka filmików wędkarskich z drapieżnikami w roli głównej zawsze coś wyniesiesz z tego , później na płytkiej wodzie poprowadz tak byś widział przynętę i próbuj wędką i kołowrotkiem nadać jej najbardziej zbliżoną pracę do chorej lub rannej rybki i to wystarczy . Później żuty w potencjalne miejsca przebywania ryb i praca . Połamania kija

Ja też jestem od kilku lat nowicjuszem. Myślałem że jak przeczytam książki, czasopisma i będę pogłębiał swoją wiedzę zostanę super łowcą. Jak kupie super łowne przynęty to wyciągnę z wody ekstra rybę zrobię zdjęcie no i od razu wrzucę je na forum. Niestety tak się nie stało. Metodą prób i błędów udaje się do czegoś dojść. Jedno jest pewne szczęście sprzyja początkującym. Staraj się dowiedzieć jak najwięcej o łowisku, nastaw się na konkretny gatunek idąc na ryby. Przygotuj sprzęt wybierz się nad wodę i obserwuj przynętę jak się zachowuje w wodzie.

Jeśli będziesz miał z konkretnym przypadkiem problem, pytaj na pewno doświadczeni użytkownicy Ci pomogą.

- - - Updated - - -

Ja też jestem od kilku lat nowicjuszem. Myślałem że jak przeczytam książki, czasopisma i będę pogłębiał swoją wiedzę zostanę super łowcą. Jak kupie super łowne przynęty to wyciągnę z wody ekstra rybę zrobię zdjęcie no i od razu wrzucę je na forum. Niestety tak się nie stało. Metodą prób i błędów udaje się do czegoś dojść. Jedno jest pewne szczęście sprzyja początkującym. Staraj się dowiedzieć jak najwięcej o łowisku, nastaw się na konkretny gatunek idąc na ryby. Przygotuj sprzęt wybierz się nad wodę i obserwuj przynętę jak się zachowuje w wodzie.

Jeśli będziesz miał z konkretnym przypadkiem problem, pytaj na pewno doświadczeni użytkownicy Ci pomogą.