kubus Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 (edited) Witam. Jako, że mi się nudzi to; 1 - w którym roku odbył się Pierwszy Maraton KKP (dzień, miesiąc i rok) 2 - gdzie odbył się Pierwszy Maraton KKP (nazwa łowiska) 3 - rozwiń skrót KKP Nagroda są, dwie rakiety do nęcenia jedna mała a druga duża. Ps. Jak mi ktoś podpowie jak wstawić fotkę, to umieszczę tych dwóch rakiet. Edited April 1, 2013 by kubus
Sander Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 Może Klub Karpiarzy Polskich ? Trzeba kliknąć w zarządzanie załącznikami. Powinno wyskoczyć okienko.
kubus Posted April 1, 2013 Author Posted April 1, 2013 Trzeba kliknąć w zarządzanie załącznikami. Powinno wyskoczyć okienko. Mam to "Możesz dodawać załączniki - kod jest wyłączony"
Mateusz91 Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 Lecą strzały 1- 2004r. 2- Pobiedziska 3- Klub Karpiarzy Polskich chociaż jedno trafione?
rapala Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 Ps. Jak mi ktoś podpowie jak wstawić fotkę, to umieszczę tych dwóch rakiet. http://www.fishing.org.pl/f9/zalaczniki-204/
kubus Posted April 1, 2013 Author Posted April 1, 2013 Nagrodą są, dwie rakiety do nęcenia, jedna mała a druga duża. Rakiety są używane, ale w 100% sprawne. Robiłem świąteczne porządki i mam parę rzeczy na zbyciu. By nie było zbyt łatwo, to wymyśliłem ten konkurs. Lecą strzały 1- 2004r. 2- Pobiedziska 3- Klub Karpiarzy Polskich chociaż jedno trafione? Witaj. Tylko jedno
Tomekk Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 1-2001 2-Dobro 3-Klubu Karpiarzy Polskich A ja trafiłem coś ;d?
Sander Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 (edited) 1. Rok 1991 2. ? 3. Klub Karpiarzy Polskich Rok trafiony ? Edited April 1, 2013 by Sander
kubus Posted April 1, 2013 Author Posted April 1, 2013 3 - tak to Klub Karpiarzy Polskich Pozostałe to pudła. Myślałem, że będzie Wam łatwiej Do puli nagród dorzucam koszulkę klubową CarpPub - nowa i rozmiar dowolny.
manitu Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 Jedna odpowiedz padła, więc strzelam: Miejsce to Dębowa Data to Czerwiec 1996r
kubus Posted April 1, 2013 Author Posted April 1, 2013 Jedna odpowiedz padła, więc strzelam:Miejsce to Dębowa Data to Czerwiec 1996r Witaj, strzały niecelne
lama1994 Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 1. Lipiec 2010 2. Willinghurst Fishery 3. Klub Karpiarzy Polskich
kubus Posted April 1, 2013 Author Posted April 1, 2013 1. Lipiec 20102. Willinghurst Fishery 3. Klub Karpiarzy Polskich A tego to juz zupełnie nie rozumiem Nie widzę sensu robienia Pierwszego Maratonu Klubu Karpiarzy Polskich na wodzie w Anglii. "@Lama1994" jak przy twoim niku to rok twego urodzenia to to jak odbyły się te zawody to ty miałeś... I tu mała podpowiedz, na tym świecie już byłeś, ale ledwo, ledwo co I tyci, tyci malutki. - - - Updated - - - To zdjęcie tych rakiet, a koszulka jak koszulka. Polo, czarna z logiem CarPub. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
staszek-p66 Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 1. Lipiec 2005r 2.Rybowo 3. Klub karpiarzy polskich
Sander Posted April 2, 2013 Posted April 2, 2013 1. Maj 1995r. 2. Pstrążna. 3. Klub Karpiarzy Polskich.
lenox Posted April 2, 2013 Posted April 2, 2013 (edited) Witam.I maraton karpiowy (Klubu Karpiarzy Polskich) odbył się w 1995 roku dokładnie 8-10 lipca 1995 roku na łowisku Reńska Wieś.Zwycięzcą tego maratonu został Zenon Gorel i Andrzej Gałeczka łowcy 10 karpi o łącznej wadze 35 kg:D Edited April 2, 2013 by lenox
kubus Posted April 2, 2013 Author Posted April 2, 2013 Kolega @Lenox - Fanfary. Brawooo!!! Rakiety i koszulka wędrują do Ciebie (reszta na pw). Tak, to jest poprawna odpowiedz na wszystkie trzy pytania. Jako ciekawostkę dodam, że to były pierwsze zawody karpiowe w których uczestniczył; Przemysław Mroczek, Leszek Rutecki, Mirosław Narajczyk - obydwaj wędkują do dziś, jako Rutecki Team Poland. Ryszard Tonkowicz (późniejszy skarbnik KKP. Ale o tym fakcie P.Ryszard i kilku jego najbliższych kolegów bardzo chcą zapomnieć), Dariusz Żółtaszek - wieloletni dzierżawca tytułu rekordu polski w karpiu i on był w parze z Tadeuszem Finowskim - pogromcą wielu okazów z Rybnika. Mało tego, wtedy tylko kilka osób przyjechało jako pary, a reszta to tz. single, a w pary dobierali się na miejscu. Pan Mroczek, by dojechać na zawody, miał do pokonania prawie 550 km i pokonał. No i obowiązywała zasada "złów i wypuść". Po zawodach wszystkie ryby wróciły do wody, co nie było normą w tamtych czasach. Ps. @lenox, nie wiem skąd masz takie info, ale z mojego wynika, że P. Gorel startował w parze z Wiesławem Kaliszem, notabene, łowili wtedy z łódki. Wygrali to wynikiem 35.150kg - 10 karpi w tym największego mieli na 8,400kg.
manitu Posted April 2, 2013 Posted April 2, 2013 Reńska Wieś to gmina w której znajduje zbiornik Dębowa, na którym rozegrano te zawody!! Jak się myle to prosze mnie poprawić
kubus Posted April 2, 2013 Author Posted April 2, 2013 (edited) Reńska Wieś to gmina w której znajduje zbiornik Dębowa, na którym rozegrano te zawody!! Jak się myle to prosze mnie poprawić Witaj. Tak, to było na zbiorniku Dębowa. Ps. Napisałem "strzały niecelne" a powinienem "strzał niecelny". No ale będziesz jeszcze mógł uczestniczyć w innym konkursie bo coś mi tam jeszcze do rozdania zostało . Edited April 2, 2013 by kubus
manitu Posted April 2, 2013 Posted April 2, 2013 Spoko @kubus Chciałem tylko to wyjaśnić! Bo pamiętam artykuł w WW na temat tych zawodów, nawet gdzieś leżakuje w starym mieszkaniu Pozdrawiam
kubus Posted April 2, 2013 Author Posted April 2, 2013 A Ty leniu... Nie chciało ci się do gazetki zaglądnąć. Po szczegółowej odpowiedzi, widać, że @lenox wyszperał te WW. Gdyby dzisiejsza młodzież zaglądnęła do tamtych roczników - była by o wiele... W tamtych latach było wszystko podane jak na tacy. Przepisy na mixy-kulki proste i łowne. A tak to dziś szukamy "złotego runa". Ech...
manitu Posted April 2, 2013 Posted April 2, 2013 To nie lenistwo @kubus Jestem troszke kontuzjowany a do starego mieszkania troszke dalego żeby śmigać o kulach Ale masz racje z tamtymi czasami, a poza tym człowiek czytał artykuły P.Mroczka po 100 razy Kupe tych starych gazet leży u mnie i czasem z sentymentem wracam do nich Pozdrawiam
lenox Posted April 2, 2013 Posted April 2, 2013 Dariusz Żółtaszek - wieloletni dzierżawca tytułu rekordu polski w karpiu Odnośnie tego pana i tego rekordu dodam od siebie,że karp dostał w beret a później trafił do wędzarni.Mulaste mięso jadło pół wioski. Gdyby dzisiejsza młodzież zdobywała doświadczenie nad wodą a nie w internecie nie było by głupich spinek:D. Dziękuję
Recommended Posts