Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam. Jako, że mi się nudzi to;

1 - w którym roku odbył się Pierwszy Maraton KKP (dzień, miesiąc i rok)

2 - gdzie odbył się Pierwszy Maraton KKP (nazwa łowiska)

3 - rozwiń skrót KKP

Nagroda są, dwie rakiety do nęcenia jedna mała a druga duża.

Ps. Jak mi ktoś podpowie jak wstawić fotkę, to umieszczę tych dwóch rakiet.

Edited by kubus
Posted
Trzeba kliknąć w zarządzanie załącznikami. Powinno wyskoczyć okienko.

Mam to "Możesz dodawać załączniki - %7Boption%7D kod jest wyłączony"

Posted

Nagrodą są, dwie rakiety do nęcenia, jedna mała a druga duża. Rakiety są używane, ale w 100% sprawne.

Robiłem świąteczne porządki i mam parę rzeczy na zbyciu. By nie było zbyt łatwo, to wymyśliłem ten konkurs.

Lecą strzały ;)

1- 2004r.

2- Pobiedziska

3- Klub Karpiarzy Polskich

chociaż jedno trafione?:D

Witaj.

Tylko jedno :P

Posted

3 - tak to Klub Karpiarzy Polskich

Pozostałe to pudła. Myślałem, że będzie Wam łatwiej :)

Do puli nagród dorzucam koszulkę klubową CarpPub - nowa i rozmiar dowolny.

Posted
Jedna odpowiedz padła, więc strzelam:

Miejsce to Dębowa

Data to Czerwiec 1996r

Witaj, strzały niecelne :P

Posted
1. Lipiec 2010

2. Willinghurst Fishery

3. Klub Karpiarzy Polskich

A tego to juz zupełnie nie rozumiem :confused:

Nie widzę sensu robienia Pierwszego Maratonu Klubu Karpiarzy Polskich na wodzie w Anglii.

"@Lama1994" jak przy twoim niku to rok twego urodzenia to to jak odbyły się te zawody to ty miałeś... I tu mała podpowiedz, na tym świecie już byłeś, ale ledwo, ledwo co :) I tyci, tyci malutki.

- - - Updated - - -

To zdjęcie tych rakiet, a koszulka jak koszulka. Polo, czarna z logiem CarPub.

Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować

Posted (edited)

Witam.I maraton karpiowy (Klubu Karpiarzy Polskich) odbył się w 1995 roku dokładnie 8-10 lipca 1995 roku na łowisku Reńska Wieś.Zwycięzcą tego maratonu został Zenon Gorel i Andrzej Gałeczka łowcy 10 karpi o łącznej wadze 35 kg:D

Edited by lenox
Posted

Kolega @Lenox - Fanfary. Brawooo!!! Rakiety i koszulka wędrują do Ciebie (reszta na pw).

Tak, to jest poprawna odpowiedz na wszystkie trzy pytania.

Jako ciekawostkę dodam, że to były pierwsze zawody karpiowe w których uczestniczył; Przemysław Mroczek, Leszek Rutecki, Mirosław Narajczyk - obydwaj wędkują do dziś, jako Rutecki Team Poland. Ryszard Tonkowicz (późniejszy skarbnik KKP. Ale o tym fakcie P.Ryszard i kilku jego najbliższych kolegów bardzo chcą zapomnieć), Dariusz Żółtaszek - wieloletni dzierżawca tytułu rekordu polski w karpiu i on był w parze z Tadeuszem Finowskim - pogromcą wielu okazów z Rybnika.

Mało tego, wtedy tylko kilka osób przyjechało jako pary, a reszta to tz. single, a w pary dobierali się na miejscu.

Pan Mroczek, by dojechać na zawody, miał do pokonania prawie 550 km i pokonał. No i obowiązywała zasada

"złów i wypuść". Po zawodach wszystkie ryby wróciły do wody, co nie było normą w tamtych czasach.

Ps. @lenox, nie wiem skąd masz takie info, ale z mojego wynika, że P. Gorel startował w parze z Wiesławem Kaliszem, notabene, łowili wtedy z łódki. Wygrali to wynikiem 35.150kg - 10 karpi w tym największego mieli na 8,400kg.

Posted

Reńska Wieś to gmina w której znajduje zbiornik Dębowa, na którym rozegrano te zawody!! Jak się myle to prosze mnie poprawić :)

Posted (edited)
Reńska Wieś to gmina w której znajduje zbiornik Dębowa, na którym rozegrano te zawody!! Jak się myle to prosze mnie poprawić :)

Witaj. Tak, to było na zbiorniku Dębowa.

Ps. Napisałem "strzały niecelne" a powinienem "strzał niecelny".

No ale będziesz jeszcze mógł uczestniczyć w innym konkursie bo coś mi tam jeszcze do rozdania zostało :).

Edited by kubus
Posted

Spoko @kubus :) Chciałem tylko to wyjaśnić! Bo pamiętam artykuł w WW na temat tych zawodów, nawet gdzieś leżakuje w starym mieszkaniu :)

Pozdrawiam

Posted

A Ty leniu... Nie chciało ci się do gazetki zaglądnąć. Po szczegółowej odpowiedzi, widać, że @lenox wyszperał te WW.

Gdyby dzisiejsza młodzież zaglądnęła do tamtych roczników - była by o wiele...

W tamtych latach było wszystko podane jak na tacy. Przepisy na mixy-kulki proste i łowne. A tak to dziś szukamy "złotego runa". Ech...

Posted

To nie lenistwo @kubus :) Jestem troszke kontuzjowany a do starego mieszkania troszke dalego żeby śmigać o kulach :) Ale masz racje z tamtymi czasami, a poza tym człowiek czytał artykuły P.Mroczka po 100 razy :) Kupe tych starych gazet leży u mnie i czasem z sentymentem wracam do nich :)

Pozdrawiam

Posted
Dariusz Żółtaszek - wieloletni dzierżawca tytułu rekordu polski w karpiu

Odnośnie tego pana i tego rekordu dodam od siebie,że karp dostał w beret a później trafił do wędzarni.Mulaste mięso jadło pół wioski.

Gdyby dzisiejsza młodzież zdobywała doświadczenie nad wodą a nie w internecie nie było by głupich spinek:D.

Dziękuję