JunioR Posted May 13, 2013 Posted May 13, 2013 Witam wszystkich. Zastanawiam się czy twardość kulki proteinowej ma jakieś znaczenie dla karpi/amurów. Otóż mam trochę kulek z Fish Pointa (banan) ale są okropnie twarde, inne zazwyczaj dało się rozgnieść w palcach ale te za nic w świecie. I właśnie stąd moje pytanie: czy karpie mają jakieś "fobie" odnośnie twardszych kulek? Czy będą chciały je zjadać? A może ktoś już łowił na takie kuleczki z sukcesami? Chętnie poznałbym Wasze doświadczenia z firmą Fish Point. Za wszelkie odpowiedzi dziękuję
Guest Posted May 13, 2013 Posted May 13, 2013 Osobiście miałem jedne takie kulki w tamtym roku, które stwardniały mi bardzo mocno w dipie. Praktycznie nie dało ich się przewiercić, 1/3 kulek tylko dało się założyć na włos, reszta pękała. Brania na nie były bardzo dobre, co więcej - na nic innego nie brało, a na nie jeździło:)
JunioR Posted May 13, 2013 Author Posted May 13, 2013 (edited) Osobiście miałem jedne takie kulki w tamtym roku, które stwardniały mi bardzo mocno w dipie. Co do dipowania kulek to też miałem taką sytuacje - jedyne wyjście - przewiercić kilka kulasek przed wrzuceniem do dipa A kulki które opisałem już same z siebie są twarde. Raczej nie są takie stare a zapach mają rewelacyjny Tak sobie myślę skoro skorupiaki są twarde i je zjadają to czemu kulek nie mają konsumować. Z tym że w moim zbiorniku raczej ciężko o jakieś ślimaki itp. Edited May 13, 2013 by JunioR
Guest Posted May 13, 2013 Posted May 13, 2013 Wiercenie przed wrzuceniem do dipu też nie zawsze daje rade - czasami dziurki tak zalepia się dipem, że nawet nie wiadomo, gdzie się wierciło Tak jak mówiłem, raz miałem taką sytuację, że brały na takie twarde kulki, czy normalnie częściej się to zdarza - nie wiem.
JunioR Posted May 13, 2013 Author Posted May 13, 2013 Coś czuje że ten sezon będzie jednym wielkim eksperymentem
Recommended Posts