Jump to content

Recommended Posts

• 3 years later...
  • 5 months later...
Posted

Dzięki za info. Właśnie myślałem nad tym, żeby spróbować tam szczęścia za okoniem i szczupakiem. Wiesz może jak tam jest z rybostanem tych drapieżników?

Posted (edited)

właścicielami działek, na których położony jest zbiornik Torki jest mi. innymi PZW okręg Przemyśl,  Gmina Medyka i mienie wsi Torki. Wcześniej zbiornik był zarybiany z "puli" PZW Przemyśl. Od jakiegoś czasu takich zarybień nie ma. Wiec rybostan jest taki na ile pozwala natura. Na zbiorniku zawsze występował ładny okoń. Szczupaka z tego co wiem już w tym roku zdziesiatkowali  na tyle ile można to zrobić z brzegu.

Edited by damien79
Posted

Tak jak wyżej kolega napisał, zbiornik od kilku lat porzucony przez PZW i nie zarybiany, i ładnej ryby od wieków nie ma,  kilka lat temu wybili wszystko jak jeszcze z łódek i pontonów łowili,  a teraz dobijają resztki szczupaczka i okoni z brzegów,  kolejny zbiornik który lata świetności ma za sobą,  nawet PZW Przemyśl chyba myśli żeby zbyć swój kawałek ziemi nad tym bezrybiem gminie Medyka 

Posted

porzucony przez PZW bo ta ich działka, którą mają w użytkowaniu wieczystym jest niewielka a jeśli ktoś chciałby zagospodarować to łowisko czyli zrobic komercję to ewentualnie zarybiona ryba przez PZW  byłaby nie do odzyskania. Wiec nie ma to sensu. 

Posted

Ok, dzięki koledzy za info. Pytałem, bo kolega namawiał mnie na wypad szczupakowo-okoniowy nad tą wodę, ale teraz już wiem, że nie ma to większego sensu.