DawidĆwikła Posted June 27, 2013 Posted June 27, 2013 Widzę że nie ma takiego wątku wiec zakładam. Dodawajcie tu wpisy co można zrobić na wodą oraz czego nie robić lub unikać Mam pytanie.Odnośnie kleni z małych rzek,dziś na insecta A.L podpływało mnóstwo kleni,3 wyciągłem ale maluuchy. Duże tylko podpływały i uderzały zamkniętym pyskiem. Co mogło być przyczyną że ryba nie wzięła? Byłem za krzakami wiec raczej ryba nie powinna mnie widzieć.
misiu Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 Prawdopodobnie wyczuły sztuczność jakiś za duży krętlik , agrafk a może żyłka za gruba lub po prostu widzi mi się ostatnia możliwość to za duża przynęta
klonek02 Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 Ewentualnie mogłeś podczas ściągania przynety urozmaicić akcje np. poprzez podszarpywanie, robienie przerw w zwijaniu itp. jeżeli to też nie podziała to może kotwice masz za duże
Leszek Posted June 29, 2013 Posted June 29, 2013 Może uporczywie łowiłeś na jedną przynętę. Trzeba było założyć coś we wściekłych kolorach, a jak byś założył malutką obrotówkę i poprowadził tuż pod powierzchnią?
misiu Posted June 29, 2013 Posted June 29, 2013 Zgadzam się z kolegami następnym razem spróbuj też na biały twister i poszarpuj go i przytrzymuj
survio Posted July 20, 2013 Posted July 20, 2013 Odnośnie kleni , to polecałbym miejscóweczki na prostkach , gdzie rzeka jest głęboka , podłoze gliniasto- kamienne , lub torfowe , brzegi ze zwaliskami lub prostopadłymi wcięciami , takie urozmaicone. Klenie stoją w takich rzekach najczęsciej przy brzegach , szczególnie jeśli są one porośnięte wikliną. Można sie zastanawiać odnośnie tego , że kleń akurat " nie puknie" ale jeśli ryba akurat dobrze żeruje , to sporawy kleń nie przepuści też duzej przynęcie
DawidĆwikła Posted February 26, 2014 Author Posted February 26, 2014 Zapytam się w swoim temacie. Pytanie moje brzmi, czy na Waszych rzeczkach klenie wyszły z zimowisk i są na płynącej wodzie czy jeszcze są zamalinowane w głębszej wodzie?
DawidĆwikła Posted February 26, 2014 Author Posted February 26, 2014 No to w sobotę trzeba na karpia pojechać
Recommended Posts