Jump to content

Recommended Posts

Posted

Widzę że nie ma takiego wątku wiec zakładam.

Dodawajcie tu wpisy co można zrobić na wodą oraz czego nie robić lub unikać :)

Mam pytanie.Odnośnie kleni z małych rzek,dziś na insecta A.L podpływało mnóstwo kleni,3 wyciągłem ale maluuchy.

Duże tylko podpływały i uderzały zamkniętym pyskiem. Co mogło być przyczyną że ryba nie wzięła?

Byłem za krzakami wiec raczej ryba nie powinna mnie widzieć.

Posted

Prawdopodobnie wyczuły sztuczność jakiś za duży krętlik , agrafk a może żyłka za gruba lub po prostu widzi mi się

ostatnia możliwość to za duża przynęta

Posted

Ewentualnie mogłeś podczas ściągania przynety urozmaicić akcje np. poprzez podszarpywanie, robienie przerw w zwijaniu itp. jeżeli to też nie podziała to może kotwice masz za duże

Posted

Może uporczywie łowiłeś na jedną przynętę. Trzeba było założyć coś we wściekłych kolorach, a jak byś założył malutką obrotówkę i poprowadził tuż pod powierzchnią?

• 3 weeks later...
Posted

Odnośnie kleni , to polecałbym miejscóweczki na prostkach , gdzie rzeka jest głęboka , podłoze gliniasto- kamienne , lub torfowe , brzegi ze zwaliskami lub prostopadłymi wcięciami , takie urozmaicone. Klenie stoją w takich rzekach najczęsciej przy brzegach , szczególnie jeśli są one porośnięte wikliną. Można sie zastanawiać odnośnie tego , że kleń akurat " nie puknie" ale jeśli ryba akurat dobrze żeruje , to sporawy kleń nie przepuści też duzej przynęcie :)

• 7 months later...