Jump to content

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj przeglądałem mapę wód wędkarskich okręgu PZW Rzeszów, za którą musiałem zapłacić 3 zety.Dopatrzyłem się tam dziwnej rzeczy, a natomiast, kolorem różowym zaznaczona jest granica okręgu PZW w Rzeszowie,która swoim zasięgiem obejmuje część rzeki San w okolicach Dynowa.Z tego co wiem, to są wody PZW w Przemyślu i na dzień dzisiejszy żadnego porozumienia nie ma na tym odcinku z okręgiem rzeszowskim.Opłacając kartę wędkarską w tym roku pytałem się jakie są porozumienia z innymi okręgami i poinformowano mnie że wszystko zostaje tak jak w ubiegłym roku.Więc mam pytanie do kolegów czy się coś zmieniło w ostatnim czasie, czy okręg w Rzeszowie świadomie wprowadza wędkarzy w błąd?Bo wyobraźmy sobie taką sytuację, jedzie ktoś na ryby nad San w te okolice świadomy że może legalnie tam wędkować i podchodzi do niego Państwowa Straż Rybacka i co wtedy, kto będzie po stronie prawa, według mapy PZW Rzeszów, po stronie prawa jest wędkarz z drugiej strony PSR bo oni raczej nic nie będą wiedzieć o takowym udostępnieniu tej wody.

Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować

Posted

Cieszę się z otwarcia tego tematu, gdyż od dawna już nosiłem się z zamiarem wyjaśnienia innej (dla mnie) niejasności. Otóż Stobnica jest obecnie w całości zarządzana przez okręg w Rzeszowie. Dodatkowo, jest to tylko jeden obwód, tj. Stobnica I. Dotychczas sądziłem, że w całości jest wodą górską, a tu niespodzianka: Stobnica powyżej mostu w Domaradzu oznaczona jest jako rzeka nizinna. Wiem, że to Forum odwiedzają osoby blisko z ZO PZW Rzeszów współpracujące - czy mogę prosić o komentarz w tej kwestii?

PS. Proponuję, by nasi działacze dostali swój dział na tym Forum, tak by każdy wiedział gdzie wyjaśniać wszelkie wątpliwości.

• 4 weeks later...
Posted

Witajcie !

Nie chcę zakładać nowego tematu żeby nie zaśmiecać forum więc zapytam tutaj - co oznaczają krzyże puste w środku oraz pomarańczowe ?

Z legendy się niestety nie dowiedziałem .

• 7 months later...
Posted

Witam!.Czy nie ma ktoś do odsprzedania mapy okręgu PZW Rzeszów -czasami bywam w Waszych stronach i poruszam się trochę po omacku .Jakby co to proszę o kontakt na pw.Pozdrawiam . Marek

Posted

Z tym kopiowaniem i umieszczaniem całej mapki na naszym forum to ostrożnie (prawa autorskie),pewno nie spodobało by się to włodarzom naszego zacnego okręgu;).Czerpią z tego profity.

Posted

W tej mapie są wykorzystane moje foty, bez mojej wiedzy, nigdzie nie jest napisane, że są mojego autorstwa. Widnieje adnotacja, że zdjęcia są własnością Zarządu Okręgu PZW w Rzeszowie, nie przypominam sobie żeby ktoś je ode mnie kupił. Szczerze mówiąc nie przeszkadza mi to że są tam moje fotki, a nawet mnie to cieszy. Więc jak ktoś umieści mapę na naszej stronie to nic nam nie grozi :D

Posted
Ciekawy jestem,kto uczestniczył w opracowywaniu tej mapki?Czy nie przypadkiem znany nam Mateusz P.?:D.

Hehehe, "ON" już jest wszędzie!!! :D A tak na dobrą sprawę, to myślę, że Oktawian może spokojnie iść na Akacjową i poprosić "betonową władzę" o wytłumaczenie jak weszła w posiadanie zdjęć autorstwa kolegi.

Posted

A właśnie spróbujcie znaleźć drodzy koledzy na tej mapie łowisko nr 6 Zbiornik Łętownia.

Pominęli. Następna sprawa to taka że za ta mapę już raz płaciliśmy przy opłacie karty. "Akacjowy beton" wpadł na pomysł w zeszłym roku żeby zrobić taką mapę bo ułatwi to życie naszym wędkarzom. Zobligowali koła do zakupów tej że mapy a koła to odsprzedają za różne ceny różnym ludziom i sklepom. Tak to wygląda.

Ps'

Jest na tej mapie zaznaczony Rudnik nad Sanem taką zieloną obwódką. Tutaj Akacjowa zrobiła kolejny przekręt w stylu Wilczej Woli. Woda jest tam nasza i opiekuję się nią koło z Nowej Sarzyny ale koło Rudnik nad Sanem Należy do okręgu Tarnobrzeskiego czyli jednym słowem "niezłe jaja" delikatnie mówiąc.

Posted

Bo cała idea tej mapy to o kant dupy otrzeć a jak w tamtym roku chciałem podziękować to powiedziano mi że mapki są dla wszystkich i kupić musi każdy.

A teraz refleksja:

Będą mi wymyślać mapy łowisk i inne pierdoły , ale nikt nie pomyśli że wystarczyłoby umieścić ją na stronie PZW , a w ogóle to krew mnie zalew jak pomyśle w jaki sposób prowadzona jest ta strona: żadnych konkretnych informacji ,ale mapkę sobie wymyślili żeby kasę od ludzi wyciągać - bo to potrafią najlepiej .. a może oni tylko to potrafią.

Posted

Według mnie pomysł takiej mapki nie jest najgłupszy bo zawsze warto coś takiego w plecaku nosić nawet w erze GPS-ów. Jest zrobiona z dobrego papieru, gorzej z treścią merytoryczną. Można się spierać czy pomysł i chęci dobre ale zajęli się tym nie odpowiedni ludzie czy ktoś chciał dać komuś zarobić (ale to już chyba teoria spiskowa ;) )

Posted
W teoriach spiskowych na fazie jestem najlepszy:D

Ciekawe rzeczy opowiadacie.

W tamtym roku przy opłacie karty mapki były wydawane za darmo a jeśli ktoś wam kazał płacić to zrobił z Was jelenia.Rudnik nad Sanem należy do okręgu Rzeszów, wystarczy dobrze przeczytać wykaz wód jaki znajduje się w pozwoleniu.

Ale najprościej krytykować.

Pozdrawiam

Posted
Ciekawe rzeczy opowiadacie.

W tamtym roku przy opłacie karty mapki były wydawane za darmo a jeśli ktoś wam kazał płacić to zrobił z Was jelenia.Rudnik nad Sanem należy do okręgu Rzeszów, wystarczy dobrze przeczytać wykaz wód jaki znajduje się w pozwoleniu.

Ale najprościej krytykować.

Pozdrawiam

Sprostowanie

Rudnik należy do okręgu Tarnobrzeg ale zbiornik który się tam znajduje do Rzeszowa tak samo jak zbiornik w Ulanowie.

Posted
A właśnie spróbujcie znaleźć drodzy koledzy na tej mapie łowisko nr 6 Zbiornik Łętownia.

Ja znalazłem jest na granicy "niby"okręgu.

Porównałem numeracje z mapy, z numeracją w zezwoleniu i o dziwo się zgadza.

Posted
Sprostowanie

Rudnik należy do okręgu Tarnobrzeg ale zbiornik który się tam znajduje do Rzeszowa tak samo jak zbiornik w Ulanowie.

Właśnie o tym pisałem - ktoś z Rudnika nie wędkuje na " swojej wodzie" tylko innego okręgu. A co do map to w moim kole niestety nie rozdawali tylko była sprzedawana w sklepach.

Jednak w Leżajsku jest solidne koło.

Ja znalazłem jest na granicy "niby"okręgu.

Porównałem numeracje z mapy, z numeracją w zezwoleniu i o dziwo się zgadza.

Aż sprawdzę jak wrócę z pracy. A jeśli jest tak jak napisałeś to umieścili go nie tam gdzie powinien być.

Posted (edited)

Niestety w obecnych czasach już nic nie jest za darmo. Za mapy też płacimy. Zarząd Koła w Leżajsku w ubiegłym roku podjął uchwałę, że zakupi te mapy ze środków Koła i przekaże je wędkarzom nieodpłatnie podczas opłacania corocznych składek. Dlatego nasi wędkarze mogli je mieć w ramach opłacanej składki o czym już informowałem na tym forum. :) oraz na naszej tablicy gdzie przez kilkadziesiąt dni ta mapa wisiała z opisem gdzie można ją odebrać.

Edited by wifer