krs Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 Wątek nieco prowokacyjny ale co tam Mamy dzisiaj Święto Bożego Ciała. Czy waszym zdaniem w święta kościelne wyjazd nad wodę w celach wędkarskich jest czymś niestosownym a może czymś zupełnie normalnym i często jeździcie w takie dni na rybki ?
beret Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 Wątek nieco prowokacyjny ale co tam Mamy dzisiaj Święto Bożego Ciała. Czy waszym zdaniem w święta kościelne wyjazd nad wodę w celach wędkarskich jest czymś niestosownym a może czymś zupełnie normalnym i często jeździcie w takie dni na rybki ? Jeśli tylko mam możliwość powędkować to jadę i nie patrzę czy to święto czy zwykły dzień.Dla mnie to całkowicie normalne i nie widzę w tym nic niestosownego .
Oktawian Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 Śmiało mogę powiedzieć o sobie, że jestem katolikiem. No i dzisiaj na pewno gdzieś pojadę nad wodę. Wyjazd na ryby sam w sobie jest jak święto . No i nie zapominajmy, że Apostołowie też łowili ryby , ja uważam, że wyjazd na ryby w Boże Ciało, Wielki Czwartek, czy Środę Popielcową jest normalką i nigdy nie miałem z tego powodu dylematów.
Miko Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 Z mojej strony ja też nie widzę żadnych przeciwwskazań aby w święta nie można było powędkować.Jak byłem kawalerem to co roku jeździłem w Boże Ciało z kumplami nad San o ile pogoda dopisywała.Teraz mam od rodzinki zakaz spędzania świąt nad wodą.:mad:ale pracuje nad tym, może już nie długo to się zmieni:)
Bastuś z Bratko Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 W gimnazjum uczył mnie przez rok wędkujący ksiądz. Na jednej z katechez powiedział że nie widzi nic niestosownego w tym że ktoś idzie na sobotnią wieczorną mszę (nie wiem jak się ona precyzyjnie nazywa, ale chodziło o tą mszę sprawowaną według niedzielnego schematu) bo niedziele chce spędzić na rybach. Dlatego "W Boże Ciało łowię śmiało" i dzisiaj zaliczyłem już kilka godzin wędkowania.
rybka Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 A co mają świeta koscielne do wędkowania?;-) Przecież to nie jest żadna praca - to rodzaj WYPOCZYNKU i relaksu;-) czyż nie?;-))
krs Posted June 4, 2010 Author Posted June 4, 2010 Dla mnie wędkarstwo to wypoczynek ale dla osoby postronnej już niekoniecznie. No i nie zapominaj że mieszkamy na Podkarpaciu...
rybka Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 Dla mnie wędkarstwo to wypoczynek ale dla osoby postronnej już niekoniecznie. No i nie zapominaj że mieszkamy na Podkarpaciu... nie zapominam:D ale tylko raz spotkałam się z niepochlebną opinią o wędkowaniu w święta;-))
Recommended Posts