Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam :)

Ma ktoś może na sprzedaż lakier Poliuretanowy ? taki żeby nie rozpuszczał farb plakatowych :)

Chciał bym pomalować tym lakierem woblerki które zostały pomalowane plakatówkami :)

Chyba że jest ktoś kto chciał by się złożyć na pół po 20zł na 1L lakieru (domalux?) poliuretanowego ?

Posted

23zł za 330 ml to tak średnio :)

Podobno lakier trochę lipny, bo szybko wysycha (żeluje) .

Domalux clasic jest za 40zł na 1L więc to się bardziej opłaca :)

Zobaczę może ktoś się znajdzie , żeby się złożyć . jak nie to pewnie kupie sam 1L za 40zł :)

Posted

Przy częstym otwieraniu puchy potrafi szybko zgęstnieć i część idzie do kosza. Lakier zawsze rozlewam do małych słoiczków i straty są mniejsze. Rozcieńczałem rozcieńczalnikiem do lakierów poliuretanowych, ale i to nie pomagało.

Posted

Harzlak wcale nie jest lipny. Lepszy od domaluxu.

Myślisz że drogo?Dasz 40zł za domalux i zużyjesz może ćwiartkę,resztę wyrzucisz. Nawet rozlewając do małych słoików nie wykorzystasz całości bo Ci z żeluje. Chyba ze pomalujesz parkiet. Mi osobiście nigdy nie udało się zużyć całej puszki, mimo że produkuję woblery i trochę tego lakieru zużywam.

Wybór należy do Ciebie. My tylko doradzamy.

Posted

Tak Wiem Wiem Że doradzacie :)

Szanuje każdego wypowiedź :)

Tak teraz pomyślałem ,Pewnie kupie tego Harzlak, nie mam 40zł na domalux a nikt raczej się nie złoży :)

Tylko trochę daleko mam Do MultiFarbu , może mieszka ktoś Blisko i by mi zakupił ,a nad wodą można by było się rozliczyć ?

Posted

Dominik, przejdz sie po Siemieńskeigo i Kochanowskiego -po tych skałdach budowlanych i sklepach z listewkami, deskami itp rzeczami - w którymś na pewno widziałem -ze meili.

PS. widze że ty jednak ciągle eksperymentujesz -najpierw mucha, pozniej grunt, teraz produkcja woblerów - w końcu skonczysz na trolingu albo polowach morskich :P

Posted

hahahaha :)

Nie już można powiedzieć że koniec eksperymentów :)

Mam 2 feedery spina i bata 4m . I przy tym zostaje . W planach jeszcze tylko bat 6-7m ,ale to już później :)

Mieszkam na siemieńskiego i Przeszedłem się 2x po wszystkich sklepach itp itd . Jedyne co jest to Domalux Clasic silver 1L za 40zł . I tylko Tyle . Nic więcej nie mają ,żadnych innych lakierów poliuretanowych .

Jedyne co zostaje To multifarb ,no ale daleko mam dla tego może ktoś kto mieszka bliżej mógł by mi kupić a potem się spotkać nad wodą i kasę bym oddał :)

Ps. (jak to niektórzy z forum mówili że będę żałował) Wgl nie żałuje że sprzedałem muchę :) Ale to tak Tylko napisałem :)

Posted

Nie wiem kto zamkną temat .

Ale mam jeszcze pytanie A nie chce pisać w innym wątku , a mianowicie Czy zna może ktoś jakiś lakier ze sklepów modelarskich ? Żeby pokryć nim Wobki po wcześniejszym malowaniu Plakatówkami ?