Murator Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 Witam! Wybrałem się dzisiaj ze swoim spinem nad Wisłokę... ponad 4h biczowania wody i nic chociaż co chwile jakiś drapieżnik przeganiał drobnice... W czym tkwi problem? Łowię przede wszystkim na woblery, może źle dobrane pod szczupaka? Jakie macie rady? Pozdrawiam!
Murator Posted September 18, 2013 Author Posted September 18, 2013 Hehehe... tak mi się wydaje przeważnie to szczupak przegania rybki
Med Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 Nieraz widziałem jak kleń lub okoń ganiał drobnice pod sam brzeg aż się "zawieszał" na płyciźnie i z daleka mogło by się wydawać że to coś dużego Może właśnie trafiłeś na coś innego niż zębaty a rzucałeś czymś dużym lub po prostu nie był zainteresowany Twoim wabikiem
Sasanek Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 Ja próbowałbym dopasować coś podobnego do tej drobnicy albo coś przeciwnego pomarańczowego, żółtego, czerwonego. A pyzatym wybrałbym przynęty od tych najpłycej schodzących do najgłębiej. Czyli obławiam od powierzchni do dna.
Murator Posted September 18, 2013 Author Posted September 18, 2013 Używałem przeważnie woblerów jak na zdjęciu, największy 8cm, najmniejszy 5cm. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
Sasanek Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 Może warto by sięgnąć po: twistery, ripery, obrotówki, wahadła a czasem i cykada coś wyczaruje.
Murator Posted September 18, 2013 Author Posted September 18, 2013 Gumy raczej odpadają bo pełno zaczepów. Może jakieś inne wobki???
Sasanek Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 Jak uzbroisz w lekkie główki i niema dużego uciągu to nie odpadają a pozatym : Główka jigowa Jaxon Tanami Antyzaczepowa Lub http://www.klubskala.pl/osagrudziadz/spin_technikaisprzet_lamane.php
Murator Posted September 18, 2013 Author Posted September 18, 2013 No właśnie muszę się zaopatrzyć w antystagi.. A z tym drugim rozwiązaniem to pierwszy raz takie coś widzę Dzięki za szybką odpowiedź a co do tych woblerów to mogą być czy może jakichś jeszcze większych poszukać?
Sasanek Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 Trzeba wszystkiego próbować lecz idzie jesień i proponuje zaopatrzyć się w coś większego. - - - Updated - - - Nie na tylko W !
Recommended Posts