Jump to content

Recommended Posts

Posted

Koledzy planuję zakup wędki pod sandacza,konkretnie któryś z modeli Mikado Inazuma.Interesuję mnie wędka do połowu z brzegu i z łódki(do 30g).Proszę o opinie na temat tej serii wędek.

[h=1][/h]

Posted

Używam tego kijka (inazuma flash zander 2.1m) od czerwca i praktycznie z rąk nie wypuszczam, myślę że jest wart każdej wydanej złotówki, fajny mocny, szybki kijek, te 30g to chyba dość zaniżone, bo mam wrażenie że i jerkiem spokojnie można by nim machnąć, mimo że dość sztywny to idealnie czuć kiedy np 20g kogut osiągnie dno.

Posted

Ja tez mam tego kija 198/30g do tego kołowrotek mikado airspace 4000 i plecionka 0,12.

Kijek pierwsza klasa i kilak sandaczy już wyciągną.

Polecam :D

• 1 month later...
Posted

Machałem tym kijem ,jest kosa. W tej cenie powiem - K -R -Ó -T K-O jak dla mnie kosmos , nie wiem czy jest to fuji SKSS ( nie lookałem co pisze na uchwycie) , no ale daje sobie rękę obciąć ,że nie odbiega kijom z pracowni za min. 700 zł.China nie China ale według mojego uznania jest olbrzymi progres... Aaa i nie mam zamiaru dyskutować wyższością patykami z pracowni a mniejszością "seryjnymi".

Bez odbioru.

Posted
A jak to wędzisko pracuje na główkach od 8g do 15g? Pytam o wersję 30g.

Dzięki za ewentualne info.

W tym przedziale myślę że bardziej przypasuje ci inazuma perch, jest do 18g, ostatnio nabyłem ten kijek właśnie jako uzupełnienie do lżejszych wabików i jestem z niego zadowolony, bo jak pisał wcześniej kolega @piter przy inazumie zander komfortowo zaczyna się od 12-15g co także potwierdzam.

• 3 months later...