Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, mam do was pytanie może ktoś z was wie gdzie mozna dokupić śrubkę blokująca korbke w tym kolowrotku? Dziś ja zgubilem nad Wisla, a szukanie jej to byla jak igla w stogu siana. Sam nie wiem jak nie zakręciłem jej po wyjęciu kolowrotka z pokrowca:( Byłbym wdzięczny za pomoc;)

Posted

Śrubex to raczej do pługa robi śruby a nie do kołoworotków:) fakt red arc'iem można orać ale to chyba nie to samo:D

Co prawda nie bardzo kojarzę która śrubkę zgubiłeś ale ..

Z doświadczenia - szukał bym śrubek w sklepach typu castorama albo jakiś specjalistycznych budowlanych albo elektrotechniczny. Czasem dobrze wyposażone są serwisy AGD - zależy gdzie mieszkasz. W Dębicy tez jest jakiś polecany spec od naprawy kołowrotków ...

Na jerkbait albo na shrapdrakersach ostatnio ktoś ofiarował całego reda na częsci - tylko nie kojarzę jaki rozmiar.

Jak nic nie dobierzesz -daj jakies ogłoszenie na innych portalach. A i serwis o którym pisze Apioo ma dobre opinie i jest pomocny - może maja takie cudo i podeślą za friko albo drobna opłatę -czasem tak robią -kiedyś ściągałem osłonę i sprężynę kabłonka dla kolegi.

Moja rada -nie wkręcaj żadnej śróbki na siłe, nawet pół siły. Często w kołowrotkach używają śrubek z gwintem 1/2 lub 1/4. Ja przez chęć naprawienia na szybko i posiadana siłę musiałem kiedyś gwintować kołowrotek na inny rozmiar bo zjechałem gwint - a tylko delikatnie obróciłem śrubokrętem.

Posted

Te co sie blokuje korbke po prawej stronie korpusu. Korbka jest po lewej a a po prawej co jest:)?

Kolega apioo właśnie tak zrobilem i czekam na odpowiedź od nich;)

Posted

Koledze wcięło kiedyś taką śrubkę w shimano... pożyczył od drugiego kolegi rączkę z tą śrubeczką i pojechał do warsztatu mechanicznego gdzie mieli tokarkę i fachowca "starej daty" kosztowało go to 12 zł i śrubeczka z mosiądzu cud malinka śmiga do dzisiaj;)

Posted

Jakieś 2 lata temu Red spadł mi na chodnik i pękła przekładnia. Zamówiłem u Filipa H. (serwisant Experta: 603 800 519). Podobno potem coś się pozmieniało i nie chcieli sprzedawać części. Nie wiem czy ten kom. jeszcze będzie aktualny ale spróbuj uprościć.

Posted
Jakieś 2 lata temu Red spadł mi na chodnik i pękła przekładnia. Zamówiłem u Filipa H. (serwisant Experta: 603 800 519). Podobno potem coś się pozmieniało i nie chcieli sprzedawać części. Nie wiem czy ten kom. jeszcze będzie aktualny ale spróbuj uprościć.

OK dzieki jutro będe probował ;)

Posted
OK dzieki jutro będe probował ;)

Dowiedziałeś się coś ? Sam bym zamówił jedną cześć do SPRO, a może ktoś z Was posiada niesprawny młynek SPRO Red,Blue/ZAUBER w dowolnym rozmiarze i posiada element który mnie interesuje, chętnie odkupię, ze zdjęcia wiadomo myślę o co chodzi ;)

Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować