kriko Posted September 27, 2013 Posted September 27, 2013 Witam, mam do was pytanie może ktoś z was wie gdzie mozna dokupić śrubkę blokująca korbke w tym kolowrotku? Dziś ja zgubilem nad Wisla, a szukanie jej to byla jak igla w stogu siana. Sam nie wiem jak nie zakręciłem jej po wyjęciu kolowrotka z pokrowca:( Byłbym wdzięczny za pomoc;)
geo Posted September 27, 2013 Posted September 27, 2013 Panie może spróbuj dopasować z innego kołowrotka.
apioo Posted September 27, 2013 Posted September 27, 2013 Napisz do firmy Expert, dystrybutora na Polskę Spro-może pomogą. Kontakt z Expert
Gabriel Posted September 27, 2013 Posted September 27, 2013 Śrubex to raczej do pługa robi śruby a nie do kołoworotków:) fakt red arc'iem można orać ale to chyba nie to samo:D Co prawda nie bardzo kojarzę która śrubkę zgubiłeś ale .. Z doświadczenia - szukał bym śrubek w sklepach typu castorama albo jakiś specjalistycznych budowlanych albo elektrotechniczny. Czasem dobrze wyposażone są serwisy AGD - zależy gdzie mieszkasz. W Dębicy tez jest jakiś polecany spec od naprawy kołowrotków ... Na jerkbait albo na shrapdrakersach ostatnio ktoś ofiarował całego reda na częsci - tylko nie kojarzę jaki rozmiar. Jak nic nie dobierzesz -daj jakies ogłoszenie na innych portalach. A i serwis o którym pisze Apioo ma dobre opinie i jest pomocny - może maja takie cudo i podeślą za friko albo drobna opłatę -czasem tak robią -kiedyś ściągałem osłonę i sprężynę kabłonka dla kolegi. Moja rada -nie wkręcaj żadnej śróbki na siłe, nawet pół siły. Często w kołowrotkach używają śrubek z gwintem 1/2 lub 1/4. Ja przez chęć naprawienia na szybko i posiadana siłę musiałem kiedyś gwintować kołowrotek na inny rozmiar bo zjechałem gwint - a tylko delikatnie obróciłem śrubokrętem.
kriko Posted September 28, 2013 Author Posted September 28, 2013 Te co sie blokuje korbke po prawej stronie korpusu. Korbka jest po lewej a a po prawej co jest:)? Kolega apioo właśnie tak zrobilem i czekam na odpowiedź od nich;)
kriko Posted October 1, 2013 Author Posted October 1, 2013 Napisz do firmy Expert, dystrybutora na Polskę Spro-może pomogą.Kontakt z Expert Napisałem do nich i nie maja :/ może zna ktoś z was jaka inna droge?
Krzysiek76 Posted October 1, 2013 Posted October 1, 2013 Koledze wcięło kiedyś taką śrubkę w shimano... pożyczył od drugiego kolegi rączkę z tą śrubeczką i pojechał do warsztatu mechanicznego gdzie mieli tokarkę i fachowca "starej daty" kosztowało go to 12 zł i śrubeczka z mosiądzu cud malinka śmiga do dzisiaj;)
bronzo77 Posted October 2, 2013 Posted October 2, 2013 Jakieś 2 lata temu Red spadł mi na chodnik i pękła przekładnia. Zamówiłem u Filipa H. (serwisant Experta: 603 800 519). Podobno potem coś się pozmieniało i nie chcieli sprzedawać części. Nie wiem czy ten kom. jeszcze będzie aktualny ale spróbuj uprościć.
kriko Posted October 2, 2013 Author Posted October 2, 2013 Jakieś 2 lata temu Red spadł mi na chodnik i pękła przekładnia. Zamówiłem u Filipa H. (serwisant Experta: 603 800 519). Podobno potem coś się pozmieniało i nie chcieli sprzedawać części. Nie wiem czy ten kom. jeszcze będzie aktualny ale spróbuj uprościć. OK dzieki jutro będe probował
krs Posted October 10, 2013 Posted October 10, 2013 OK dzieki jutro będe probował Dowiedziałeś się coś ? Sam bym zamówił jedną cześć do SPRO, a może ktoś z Was posiada niesprawny młynek SPRO Red,Blue/ZAUBER w dowolnym rozmiarze i posiada element który mnie interesuje, chętnie odkupię, ze zdjęcia wiadomo myślę o co chodzi Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
kriko Posted October 10, 2013 Author Posted October 10, 2013 Nie odbierał jutro a potem bylem tak zalatany ze zapomniałem, dziś albo jutro ponownie spróbóję
Recommended Posts