Miko Posted June 26, 2010 Posted June 26, 2010 Wczoraj jadąc do Przemyśla wstąpiłem na chwilę nad wodę w Ostrowie żeby zrobić parę fotek.Zalew składa się z dwóch zbiorników, zbiornik nr 1 większy na którym można używać środków pływających bez silników i zbiornik nr 2 mniejszy na którym jest całkowity zakaz pływania.Jeżeli chodzi o dostęp do wody to jest bardzo dużo stanowisk, praktycznie na całej długości można znaleźć coś dla siebie.Woda jak na ostatnie miesięczne opady kryształ,z dojazdem też nie ma problemów.Związku z tym mam kilka pytań do kolegów którzy tam łowili a więc: - jakie są głębokości na tych zbiornikach - jakich ryb mogę się tam spodziewać - na którym zbiorniku lepiej wędkować Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuje:) Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
rapala Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 @Miko,masz tu trochę o ZEK-u w Ostrowie http://www.wedkuje.pl/lowisko,zwirownia-ostrow-kprzemysla,16852
Miko Posted August 1, 2010 Author Posted August 1, 2010 Dzisiaj z kolegami wybraliśmy się na zbiornik w Ostrowie.Z racji tego że wędkowaliśmy tam dopiero pierwszy raz, mieliśmy trochę utrudnione zadanie bo nie znaliśmy łowiska i nie bardzo wiedzieliśmy gdzie mamy się rozbić.Na dobry początek jeszcze nie zdążyliśmy rozpakować sprzętu z samochodu , a już mamy kontrole z PSR:eek:Celem naszej wyprawy było łowienie z gruntu i federek.Woda w zbiorniku kryształ,pogoda dopisała, ale rybki nie bardzo chciały z nami współpracować, udało mi się złapać tylko leszcza na 46 cm który skusił się na kulkę. Koledzy mieli troszkę mniej szczęścia i złapali tylko po wzdrędze. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
Rimm Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 (edited) Kilka dni temu ( w sobotę) na tym zbiorniku odbyły się zawody wędkarskie o puchar wójta gminy Dubiecko. Zawodników było 25, pogoda idealna, rybki nie brały. Złowiłem dwa płocie, co dało mi 1 miejsce w juniorach, a jakbym należał do seniorów to zajął bym 8 miejsce. Wygrał jakiś pan co złowił dwa przyzwoite leszczyki i parę okoni. Zawody bardzo sympatyczne, może ktoś brał w nich udział? Edited August 2, 2010 by Rimm
nug Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 Złowiłem dwa płocieD Pisze się ZŁOWIŁEM DWIE PŁOCIE !!! Mój apel do młodzieży piszącej na tym forum, droga młodzieży piszcie po polsku bo płakać się chce jak czytam takie posty. Dodatkowo chciałem nadmienić ,że to forum czytają ludzie nie tylko z Podkarpacia i czytając takie wypociny wyrabiają sobie błędną opinie o naszym województwie.
rapala Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 Mój apel do młodzieży piszącej na tym forum, droga młodzieży piszcie po polsku bo płakać się chce jak czytam takie posty. Dodatkowo chciałem nadmienić ,że to forum czytają ludzie nie tylko z Podkarpacia i czytając takie wypociny wyrabiają sobie błędną opinie o naszym województwie. @nug to jeszcze nic,poczytaj posty @emila a zapłaczesz:mad:
Rimm Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 Przepraszam za błąd, ale pisząc szybko czasami zdarzają się gafy, jeszcze raz przeprasza.
Pittspeed Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 Pytanie jest to woda należąca pod okręg Przemyski czy Rzeszowski?
Miko Posted August 2, 2010 Author Posted August 2, 2010 (edited) Pytaniejest to woda należąca pod okręg Przemyski czy Rzeszowski? Zbiornik należy pod okręg PZW Przemyśl. Edited August 2, 2010 by Miko
Miko Posted October 14, 2010 Author Posted October 14, 2010 Dzisiaj jadąc do Przemyśla wygospodarowałem jedną godzinkę i wstąpiłem nad Zalew w Ostrowie. Czasu na wędkowanie nie było za wiele, ale i tak udało się złapać szczupaka na około 50 cm. Jeżeli pogoda wytrzyma do soboty, to prawdopodobnie odwiedzę ten zbiornik z moim pływadełkiem.
Miko Posted June 10, 2011 Author Posted June 10, 2011 Panowie, łowił ktoś ostatnio na tym zbiorniku, są jakieś efekty? Mam zamiar wyskoczyć jutro samego rana na weekend, zapolować na karpia lub amura.
Miko Posted June 12, 2011 Author Posted June 12, 2011 Witam. Właśnie wróciłem z dwu dniowej zasiadki na karpia. Pogoda nawet dopisała, woda na zbiorniku "kryształ", ja osobiście nie spotkałem się z taką czystą wodą na innych zbiornikach. Jeżeli chodzi o połowy, to "Wielka Kiszka":( totalne zero brań. Przed odjazdem, przespacerowałem się brzegiem zbiornika i popytałem trochę miejscowych wędkarzy o wyniki i potwierdzili że przez ostatnie dni, ciężko cokolwiek złapać.
Siwy Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Byłem na ZEK-u na nocy z piątku na sobotę. Wyniki kilka małych karpi, dwa kilowe leszcze, trochę mniejszych. W nocy trzy węgorze od 65 do 75 cm.
Laskovik Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 Witam jakies dodatkowe opłaty na zalewie w Ostrowie?
Miko Posted July 1, 2011 Author Posted July 1, 2011 Witam. Wystarczy, jak masz opłacone wody nizinne przemyskie.
Laskovik Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 Dzieki ale ma oplacone w kole Rzeszowskim wiec chyba bede musiła jednak cos dopłacic:D
kamilek258 Posted July 23, 2012 Posted July 23, 2012 Widze, że od dłuższego czasu żadnych wieści z Ostrowa, a sporo tam wędkarzy dzisiaj widziałem, wiec może ja sie pochwale:D Śliczne tłuściutkie okonie (~1kg) czyhają na błystki w zbiorniku nr 2 Założyłem swojego "diabołka" i już w drugim rzucie pierwsze branie, niestety czmychnął tuż przy brzegu. Trzeci rzut i już pierwszy pasiasty tłuścioszek na koncie. W sumie wyjąłem 5 (jednego chyba dwa razy) w przeciągu 30 minut a drugie tyle nie udało mi się zaciąć
Emil Kramarz Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 Witam. Cały sezon 2012 wędkowałem na żwirowni w Ostrowie i przyznam że ryba tam jest Choć za wędkowanie zabrałem się właśnie rok temu to udało mi się tu złapać swoja życiówkę na zbiorniku nr 1. złapałem szczupaka 110cm na 11cm kopyto oraz okonia 44cm na woblera na zbiorniku nr 2 parę sandaczy w tym największy miał miał 60cm. Jeżeli ktoś jest chętny to można się wybrać pospinningować
manitu Posted April 26, 2013 Posted April 26, 2013 Witam Panowie na co można liczyć na tym zbiorniku (biała ryba) i na którym stawie są lepsze warunki do wędkowania?? I jeszcze jedno pytanko:D Czy bez problemu można tam rozbić namiot?? Z góry dzięki za odpowiedzi:)
Emil Kramarz Posted April 27, 2013 Posted April 27, 2013 (edited) Usunięto zbędny cytat Witaj. Bardzo dużo tam miejsca nawet na kilka namiotów za białą rybą tam nie chodzę bo tylko spinninguję ale jest jej tam ponoć sporo. Byłem porzucać tydzień temu to do zbiornika nr 2 nie miałem co podchodzić bo było dosłownie osaczone przez wędkarzy i wszyscy właśnie za biała rybką siedzieli (chyba karpiem) grille, namioty itd... Z tego co widziałem w tamtym sezonie a chodziłem prawie codziennie (bo mam pod nosem) to zazwyczaj jak ludzie łapią biała rybę to właśnie na zbiorniku nr 2 Tak więc całkiem śmiało brać namiot i wpadać dodam jeszcze że drapieżnik też tam bardzo ładny chodzi. Pozdrawiam Edited April 27, 2013 by rapala
manitu Posted April 27, 2013 Posted April 27, 2013 Dzięki za cynka:beer: Z tego co wyczytałem to podobno kąpać sie nie wolno:rolleyes:, czy to prawda?? Planuje gdzieś uderzyć końcem maja na jakieś 3 dni i poszukuje jakiegoś łowiska gdzie można połowić i odpocząć z familią, a gdzie mnie jeszcze nie było:confused:
Emil Kramarz Posted April 27, 2013 Posted April 27, 2013 Niby na zbiorniku nr 2 jest zakaz i kilku innych ale jak przyjdzie lato i upalne dni to na wszystkich 6 czy tam 7 (straciłem rachubę) ludzie się kąpią
ThePrzemyślanin Posted April 28, 2013 Posted April 28, 2013 Zakaz jest bo nie ma ratownika, nie chcą brać odpowiedzialności gdyby się coś stało. W sezonie chętnych do ochłody nie brakuje..
Roooocky Posted November 30, 2017 Posted November 30, 2017 Ostatnio wpadł tutaj szczupak na 117 cm, 10,5 kg. Zdobycz trafiła do zamrażarki... Link do artykułu: https://www.zycie.pl/informacje/artykul/16471,105-kilogramow-i-117-centymetrow-imponujacy-okaz-szczupaka Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
Recommended Posts