Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam. Jestem nowym użytkownikiem. Proszę was o pomoc, czy możecie zdradzić mi co gdzie na czym bierze? Bo jestem młodym wędkarzem, łowie 2 tyg. z tatą i nic nie chce wziąść ;/ Czy możecie mi powiedzieć gdzie i na co bierze i jakim sposobem w naszych okolicach? Bo najwięcej przesiaduję na brzózie a tam nic;/ Jedynie jedną płotkę wyciągłem 10dkg;;/ A za to gdzie indziej (zrobie nowy post) na stawach prywatnych mi fajnie brało

Posted (edited)

Na stawach PZW zawsze brania będą mniejsze jak na prywatnych, ryby jest mniej i jest ona wykuta za kroczka co za tym idzie jest ostrożna. Spróbój zmieniać przynęty na haku. Np. Chwile kukurydza, chwile biały, chwile czerwony, mix kukurydza-robak itp. Druga sprawa to zanęta. Zabójcza moim zdaniem jest 'Duży karp leszcz lin' Nie przerzucaj zestawu w inne miejsce po godzinie bo ''a bo mi nie bierze''Nęć sukcesywnie ale też uważaj. Moim zdaniem tyle ile w koszyku wystarcza. Nie załamuj się że nic Ci na początku nie bierze albo że są to płocie, nadejdzie ten czas że będzie z Ciebie wyga i będziesz wyciągał duuże ryby. Pozdrawiam i połamania kija!

Edited by Mateusz91