Jump to content

Recommended Posts

Posted

Miałem pecha, prawdopodobnie w poniedziałek około godz 16-17 wypadła mi nad Czystym w Grodzisku karta wędkarska z legitymacją + pozwolenie na ponton. Uczciwego znalazcę proszę o kontakt ;)

Teraz pytanie, jak wygląda sprawa wyrobienia nowej karty ? Czy opłaty roczne trzeba ponownie opłacić ? Wszelkie odpowiedzi mile widziane.

Posted

Udajesz się do koła w którym opłacałeś składkę, oni Cię mają wpisanego w księgę. Ponosisz tylko koszty wyrobienia rejestru itd. Mój ojciec miał tą samą sytuację, tyle że musisz polatać trochę. Co do pontonu na pewno jest podobnie ;)

Posted

Ale np w Krośnie tracisz możliwość łowienia na wodach górskich bezwzględnie - ze względu na ograniczenia / 40 wejść na wodę /. No chyba że wykupisz kolejna składkę na wody górskie okręgu krośnieńskiego(chyba 150 zł).

A z wyrobieniem pozostałych papierów-nie ma problemu - pobiegać tylko trochę trzeba.

Gabryś

Posted

Miałem opłacone tylko nizinne plus zbiorniki. Czy te opłaty trzeba wnieść od nowa czy dają może jakąś pieczątkę stwierdzającą wcześniejszą wpłatę ?

Posted

Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Na dniach udam się do naszego skarbnika,mam nadzieję że obędzie się bez zbędnych problemów i po kilku dniach otrzymam upragnioną kartę :D

Posted
Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Na dniach udam się do naszego skarbnika,mam nadzieję że obędzie się bez zbędnych problemów i po kilku dniach otrzymam upragnioną kartę :D

Działaj działaj bo weekend zapowiada się wyśmienity na wędkowanie :D

Posted

Grunt to ochłodzenie. Ciśnienie nie spadnie zbyt drastycznie więc to też nie problem. A burze to przynajmniej dla mnie idealny czas na ryby, szczególnie godzina/dwie przed :)

Posted

No taka burza to cód miód tylko żeby nie machać kijem w trakcie. A już miałem tak że bałem się ciąć, muciło piorunami niemiłosiernie no i straciłem ok. 200m żyłki na szpuli :D

Posted
Działaj działaj bo weekend zapowiada się wyśmienity na wędkowanie :D

Mam pecha skarbnik koła jest dzisiaj nieosiągalny :mad: Ale co tam, może mnie kontrola nie złapie, zaryzykuję i pojadę na łowy bez dokumentów :D

Posted
zaryzykuję i pojadę na łowy bez dokumentów :D

a gdzie szanowny Pan pojedzie? ;) może by warto było Pana sprawdzić?;))):D

• 2 weeks later...
Posted

Mam już nową kartę, tak jak pisaliście wcześniej kosztowało to 15zł za wydanie duplikatu. Podziękowania dla skarbnika koła w Leżajsku za błyskawiczne załatwienie sprawy ! :)