krs Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 Miałem pecha, prawdopodobnie w poniedziałek około godz 16-17 wypadła mi nad Czystym w Grodzisku karta wędkarska z legitymacją + pozwolenie na ponton. Uczciwego znalazcę proszę o kontakt Teraz pytanie, jak wygląda sprawa wyrobienia nowej karty ? Czy opłaty roczne trzeba ponownie opłacić ? Wszelkie odpowiedzi mile widziane.
Mateusz91 Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 Udajesz się do koła w którym opłacałeś składkę, oni Cię mają wpisanego w księgę. Ponosisz tylko koszty wyrobienia rejestru itd. Mój ojciec miał tą samą sytuację, tyle że musisz polatać trochę. Co do pontonu na pewno jest podobnie
beret Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 Z kartą jest podobnie jak z legitymacją,płacisz grosze i wyrabiasz wtórnik
Gabriel Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 Ale np w Krośnie tracisz możliwość łowienia na wodach górskich bezwzględnie - ze względu na ograniczenia / 40 wejść na wodę /. No chyba że wykupisz kolejna składkę na wody górskie okręgu krośnieńskiego(chyba 150 zł). A z wyrobieniem pozostałych papierów-nie ma problemu - pobiegać tylko trochę trzeba. Gabryś
krs Posted July 22, 2010 Author Posted July 22, 2010 Miałem opłacone tylko nizinne plus zbiorniki. Czy te opłaty trzeba wnieść od nowa czy dają może jakąś pieczątkę stwierdzającą wcześniejszą wpłatę ?
Mateusz91 Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 Nie, składek nie płacisz. Płacisz tylko za wyrobienie wtórników legitymacji i rejestru. To samo z kartą.
krs Posted July 22, 2010 Author Posted July 22, 2010 Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Na dniach udam się do naszego skarbnika,mam nadzieję że obędzie się bez zbędnych problemów i po kilku dniach otrzymam upragnioną kartę
LukaszZ Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Na dniach udam się do naszego skarbnika,mam nadzieję że obędzie się bez zbędnych problemów i po kilku dniach otrzymam upragnioną kartę Działaj działaj bo weekend zapowiada się wyśmienity na wędkowanie
Mateusz91 Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 Właśnie brania słabe, ciśnienie w dół i burze. Zostaje drapieżnik dla wytrwałych
LukaszZ Posted July 23, 2010 Posted July 23, 2010 Grunt to ochłodzenie. Ciśnienie nie spadnie zbyt drastycznie więc to też nie problem. A burze to przynajmniej dla mnie idealny czas na ryby, szczególnie godzina/dwie przed
Mateusz91 Posted July 23, 2010 Posted July 23, 2010 No taka burza to cód miód tylko żeby nie machać kijem w trakcie. A już miałem tak że bałem się ciąć, muciło piorunami niemiłosiernie no i straciłem ok. 200m żyłki na szpuli
krs Posted July 23, 2010 Author Posted July 23, 2010 Działaj działaj bo weekend zapowiada się wyśmienity na wędkowanie Mam pecha skarbnik koła jest dzisiaj nieosiągalny Ale co tam, może mnie kontrola nie złapie, zaryzykuję i pojadę na łowy bez dokumentów
rybka Posted July 23, 2010 Posted July 23, 2010 zaryzykuję i pojadę na łowy bez dokumentów a gdzie szanowny Pan pojedzie? może by warto było Pana sprawdzić?))
LukaszZ Posted July 23, 2010 Posted July 23, 2010 Jak to śpiewał Muniek: "uważaj na sąsiadów swych bo lubią dawać cynk"
krs Posted August 6, 2010 Author Posted August 6, 2010 Mam już nową kartę, tak jak pisaliście wcześniej kosztowało to 15zł za wydanie duplikatu. Podziękowania dla skarbnika koła w Leżajsku za błyskawiczne załatwienie sprawy !
Recommended Posts