Jump to content

Wędka Dragon TD Silver Edition Cast 4-18 pod pstraga???

Kowal9876

Recommended Posts

Dobre pytanie, bo jeżeli dopiero startujesz z castingiem to mocno się zastanów. Po pierwsze nauka castingu w wersji light raczej zniechęci cię do tej metody a po drugie koszt zakupu odpowiedniego multiplikatora znacznie przekroczy wartość tej wędki :)

[Tapatalk]

Racja multik pod pstrągi to spory koszt... wędką wg mnie słabo będzie się ładować a co za tym idzie napędzac szpulke. .. chyba ze będziesz łowił od 10 gram... wtedy będzie łatwiej. .. podsumowując ja bym wybrał dłuższy kij o akcji moderate i porządny multik...

Kolega nie podał jakimi przynętami będzie łowił, jeżeli nielotnymi woblerami to i 10g będzie mało, wyjdzie z tego sztuka dla sztuki. Bez Curado/Chronarch 50e lepiej za temat pstrąg na casting się nie zabierać, a temat ten kosztuje. Pytanie po co wywalać kasę na eksperymenty :)

[Tapatalk]

Kolego Kowal9876 po co ty wo gule się pchasz w light cast , to jest dla mnie jedna pomyłka i nie bardzo rozumie tego trendy wędkarskiego . Żaden casting nie będzie tak sprawny i niezawodny na łowisku w rożnych warunkach atmosferycznych jak spinning przy niewielkiej gramaturze i kształcie przynęt. Sprzęt wędkarski musi być przyjemny , niezawodny i skuteczny nie koniecznie modny . Ja łowię też castingiem już ponad 13 lat i przewalałem przez ręce kołowrotki i wędziska z wysokiej pułki , mogę ci powiedzie jedno ,żaden zestaw nie sprawdził mi się na łowisku w rożnych przypadkach w wersji light . Żeby czerpać przyjemność i zalety castingu też jest wymagany dobry sprzęt ale również masa i lotność przynęty . Dla tego przemyśl sobie czy na pewno chcesz być posiadaczem casta w tym przypadku .