Kowal9876 Posted December 21, 2013 Share Posted December 21, 2013 Czy którys z kolegów miał doczynienia z tym wędziskiem. Najbardziej interesuje mnie czy nadaje się do łowienia pstrągów w sredniej wielkości rzekach? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz eS Posted December 21, 2013 Share Posted December 21, 2013 Jaka długość ? I jaki multik będzie zacięty ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kowal9876 Posted December 21, 2013 Author Share Posted December 21, 2013 Długośc to 198 a nad multikiem tez nie myslałem licze na pomoc kolegów:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz eS Posted December 21, 2013 Share Posted December 21, 2013 A miałeś juz jakiś kontakt z cast em ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted December 21, 2013 Share Posted December 21, 2013 Dobre pytanie, bo jeżeli dopiero startujesz z castingiem to mocno się zastanów. Po pierwsze nauka castingu w wersji light raczej zniechęci cię do tej metody a po drugie koszt zakupu odpowiedniego multiplikatora znacznie przekroczy wartość tej wędki [Tapatalk] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz eS Posted December 21, 2013 Share Posted December 21, 2013 Racja multik pod pstrągi to spory koszt... wędką wg mnie słabo będzie się ładować a co za tym idzie napędzac szpulke. .. chyba ze będziesz łowił od 10 gram... wtedy będzie łatwiej. .. podsumowując ja bym wybrał dłuższy kij o akcji moderate i porządny multik... Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted December 21, 2013 Share Posted December 21, 2013 Kolega nie podał jakimi przynętami będzie łowił, jeżeli nielotnymi woblerami to i 10g będzie mało, wyjdzie z tego sztuka dla sztuki. Bez Curado/Chronarch 50e lepiej za temat pstrąg na casting się nie zabierać, a temat ten kosztuje. Pytanie po co wywalać kasę na eksperymenty [Tapatalk] Link to comment Share on other sites More sharing options...
luksaj Posted December 22, 2013 Share Posted December 22, 2013 Kolego Kowal9876 po co ty wo gule się pchasz w light cast , to jest dla mnie jedna pomyłka i nie bardzo rozumie tego trendy wędkarskiego . Żaden casting nie będzie tak sprawny i niezawodny na łowisku w rożnych warunkach atmosferycznych jak spinning przy niewielkiej gramaturze i kształcie przynęt. Sprzęt wędkarski musi być przyjemny , niezawodny i skuteczny nie koniecznie modny . Ja łowię też castingiem już ponad 13 lat i przewalałem przez ręce kołowrotki i wędziska z wysokiej pułki , mogę ci powiedzie jedno ,żaden zestaw nie sprawdził mi się na łowisku w rożnych przypadkach w wersji light . Żeby czerpać przyjemność i zalety castingu też jest wymagany dobry sprzęt ale również masa i lotność przynęty . Dla tego przemyśl sobie czy na pewno chcesz być posiadaczem casta w tym przypadku . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts