fiurek7 Posted December 30, 2013 Posted December 30, 2013 Witam. Co polecacie na łososia i troć? Łowie w duńskich rzekach, jest sporo ryby ale trzeba kombinować. Może ktoś,coś poleci?
geo Posted December 30, 2013 Posted December 30, 2013 W miasteczku Gram ryby brały mi na każdą kolorową przynętę.Miałem wtedy ze sobą "gęmbale".Brały na obrotówki i wahadła.Tyle tylko że jedyne z ryb łososiowatych to pstrągi i lipienie.Myślę że na tych rzekach i wodach jak dobrze zauważyłeś to mucha.Często w gazetach wędkarskich które przeglądałem umieszczone w nich reklamy przynęt to był kolorowy jarmark.Wiec takich przynęt szukaj.
fiurek7 Posted December 31, 2013 Author Posted December 31, 2013 Dzieki wielkie. A jak myslisz.czy ten kij sprawdzi sie nad duńską rzeką? Shimano Technium DF CX 2,70m MH , długość: 2,70 m , waga: 179g ciężar wyrzutu: 14 - 40g
rurek22 Posted December 31, 2013 Posted December 31, 2013 Dzieki wielkie. A jak myslisz.czy ten kij sprawdzi sie nad duńską rzeką? Shimano Technium DF CX 2,70m MH , długość: 2,70 m , waga: 179g ciężar wyrzutu: 14 - 40g Będę wdzięczny za wyjaśnienie czym duńska rzeka tak bardzo różni się od naszej , pospolitej, polskiej rzeki ? Jeżeli wchodzą tam rekiny to kijaszek nie da rady. W każdym innym przypadku na duńskie rzeki stosuje się takie same kije jak na polskie.
Tomasz eS Posted December 31, 2013 Posted December 31, 2013 Różni się jak każda inna... w jednej można sobie pozwolić na kij pstragowe 8 lb a na innej 14 to czasem mało
fiurek7 Posted December 31, 2013 Author Posted December 31, 2013 (edited) Różni się jak każda inna... w jednej można sobie pozwolić na kij pstragowe 8 lb a na innej 14 to czasem mało Dokładnie tak. Jak ktoś łowił w duńskich rzekach to wie o co chodzi. Moze jest ktoś taki na forum? Edited December 31, 2013 by fiurek7
Recommended Posts