Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich .

Zwracam się do was z pytanie jak mogę odejść od mojego koła i przejść do innego ?

Co trzeba zrobić ,gdzie pójść ?

Jutro zamierzam na akacjowej zapłacić kartę ,Czy mogę zmienić koło po opłaceniu Karty ?

No i ostatnie pytanie Jakie koło polecacie w Rzeszowie ?

Chciał bym dołączyć do koła które organizuje zawody na Wisłoku jak i pobliskich Zbiornikach :)

Dzięki Wielkie za odpowiedzi i Pozdrawiam :P

Posted

To chyba ostatnimi czasy się coś pozmieniało, bo w zeszłym roku mój znajomy zmieniał koło i musiał odebrać swoje papiery z macierzystego koło... Dopytam.

Posted

Nic nie trzeba robić, ja przenosiłem się w tamtym roku do Przemyśla. Koło wybrałem Przeworskiego Jazia, trochę gotówki i jak dobrze pamiętam 3 zdjęcia były mi potrzebne do załatwienia sprawy. Na pytanie czy nie potrzebują jakichś papierów z Rzeszowa odpowiedzieli: teraz Pan jesteś w Przeworsku a Rzeszów nas nie interesuje;)

Posted

Dobra czyli z tego co wyczytałem z Linku @rapala musze wydrukować ten "wniosek" i zanieść do koła nr 1 i Dalej Wszystko samo się robi . Czy dobrze zrozumiałem ?

A co z napisem że należę do koła nr 1 w Rejestrze ?

Chyba pójdę do koła do którego zmierzam iść i oni mi wszystko wytłumaczą :)

Posted

Jak dwa lata temu zmieniałem koło, zabrałem kartoteke ze starego i zaniosłem do nowego i tyle. Tylko zrobiłem to przed opłaceniem, więc nie wiem co z wpisem w rejestrze, ale pewnie to żaden problem skreślić i wpisać nowy numer. :cool:

Posted

Jek chcesz to idź do Andrzej Zagórski - tel. 604 107 066 on jest skarbnikiem w moim kole i Ci wszystko powie. Ja jak zmieniałem koło to tylko poszedłem do mijego starego po kartę i to wszystko. I to najpierw zapłaciłem składki w nowym kole a później doniosłem papiery ze starego

Posted

Trzy razy już zmieniałem koło w swej karierze.Za pierwszym razem chciałem wybrać swoja teczkę z koła które opuszczam i pech chciał - nie znalazła się. Później już jakoś się załapywałem na uproszczoną procedurę. Wszystko zależy od koła.

Posted

To bardzo proste, zabierasz kartoteke z starego kola i idziesz do nowego i oplacasz skaladki. Druga opcja skarbnik nowego kola informuje poprzednie kolo o przesłanie kartoteki. I ostatni idziesz do nowego kola, płacisz i tyle. Tak robi wiekszość osób i nic się nie dzieje. W moim obecnym kole zagineła kartoteka i jakoś mi to nie przeszkadza, problem byłby jakbym zapodział gdzieś legitymację z opłaconą aktualną opłatą i chciał duplikat żeby kolejny raz nie płacić za to samo ale tu też jest rozwiązanie bo są jeszcze listy z danymi na których widnieją dane osób które opłaciły składki bo na podstawie tych list rozliczają się skarbnicy tylko to może potrwać dłużej.

Posted
Nic nie trzeba robić, ja przenosiłem się w tamtym roku do Przemyśla. Koło wybrałem Przeworskiego Jazia, trochę gotówki i jak dobrze pamiętam 3 zdjęcia były mi potrzebne do załatwienia sprawy. Na pytanie czy nie potrzebują jakichś papierów z Rzeszowa odpowiedzieli: teraz Pan jesteś w Przeworsku a Rzeszów nas nie interesuje;)

Jak dla mnie takie podejście świadczy o kulturze tych gości. Płać a resztę mamy gdzieś.