VeJeK Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 Witam wszystkich . Zwracam się do was z pytanie jak mogę odejść od mojego koła i przejść do innego ? Co trzeba zrobić ,gdzie pójść ? Jutro zamierzam na akacjowej zapłacić kartę ,Czy mogę zmienić koło po opłaceniu Karty ? No i ostatnie pytanie Jakie koło polecacie w Rzeszowie ? Chciał bym dołączyć do koła które organizuje zawody na Wisłoku jak i pobliskich Zbiornikach Dzięki Wielkie za odpowiedzi i Pozdrawiam
Dominik18king Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 Nic specjalnego nie musisz robić. Idziesz po prostu do innego koła. Oni robią wszystko sami.
ts21 Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 To chyba ostatnimi czasy się coś pozmieniało, bo w zeszłym roku mój znajomy zmieniał koło i musiał odebrać swoje papiery z macierzystego koło... Dopytam.
rapala Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 Tak to mniej więcej wygląda ... Okręg PZW Rzeszów
ryba7 Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 Nic nie trzeba robić, ja przenosiłem się w tamtym roku do Przemyśla. Koło wybrałem Przeworskiego Jazia, trochę gotówki i jak dobrze pamiętam 3 zdjęcia były mi potrzebne do załatwienia sprawy. Na pytanie czy nie potrzebują jakichś papierów z Rzeszowa odpowiedzieli: teraz Pan jesteś w Przeworsku a Rzeszów nas nie interesuje;)
Siksa Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 Żadnych zdjęć nie dawałem. I nie Jazia, a Jaza. Koło nazywa się Jaz, a nie Jaź
Dominik18king Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 Również zdjęć nie dawałem. Gość poinformował mnie tylko że zmieniam koło. Zdjęcia dawałeś bo może książeczka ci się skończyła?
adamus78 Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 To nie wiedziałeś że zmieniasz koło? W jakim kole teraz jesteś jeśli można spytać?
ryba7 Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 Racja Panowie, nie trzeba zdjęcia. Wyrabiałem nową kartę i stąd to skojarzenie
VeJeK Posted January 3, 2014 Author Posted January 3, 2014 Dobra czyli z tego co wyczytałem z Linku @rapala musze wydrukować ten "wniosek" i zanieść do koła nr 1 i Dalej Wszystko samo się robi . Czy dobrze zrozumiałem ? A co z napisem że należę do koła nr 1 w Rejestrze ? Chyba pójdę do koła do którego zmierzam iść i oni mi wszystko wytłumaczą
robin Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 Jak dwa lata temu zmieniałem koło, zabrałem kartoteke ze starego i zaniosłem do nowego i tyle. Tylko zrobiłem to przed opłaceniem, więc nie wiem co z wpisem w rejestrze, ale pewnie to żaden problem skreślić i wpisać nowy numer.
mapet77 Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 Jek chcesz to idź do Andrzej Zagórski - tel. 604 107 066 on jest skarbnikiem w moim kole i Ci wszystko powie. Ja jak zmieniałem koło to tylko poszedłem do mijego starego po kartę i to wszystko. I to najpierw zapłaciłem składki w nowym kole a później doniosłem papiery ze starego
Andre Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 Trzy razy już zmieniałem koło w swej karierze.Za pierwszym razem chciałem wybrać swoja teczkę z koła które opuszczam i pech chciał - nie znalazła się. Później już jakoś się załapywałem na uproszczoną procedurę. Wszystko zależy od koła.
redfer Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 To bardzo proste, zabierasz kartoteke z starego kola i idziesz do nowego i oplacasz skaladki. Druga opcja skarbnik nowego kola informuje poprzednie kolo o przesłanie kartoteki. I ostatni idziesz do nowego kola, płacisz i tyle. Tak robi wiekszość osób i nic się nie dzieje. W moim obecnym kole zagineła kartoteka i jakoś mi to nie przeszkadza, problem byłby jakbym zapodział gdzieś legitymację z opłaconą aktualną opłatą i chciał duplikat żeby kolejny raz nie płacić za to samo ale tu też jest rozwiązanie bo są jeszcze listy z danymi na których widnieją dane osób które opłaciły składki bo na podstawie tych list rozliczają się skarbnicy tylko to może potrwać dłużej.
redfer Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 Nic nie trzeba robić, ja przenosiłem się w tamtym roku do Przemyśla. Koło wybrałem Przeworskiego Jazia, trochę gotówki i jak dobrze pamiętam 3 zdjęcia były mi potrzebne do załatwienia sprawy. Na pytanie czy nie potrzebują jakichś papierów z Rzeszowa odpowiedzieli: teraz Pan jesteś w Przeworsku a Rzeszów nas nie interesuje;) Jak dla mnie takie podejście świadczy o kulturze tych gości. Płać a resztę mamy gdzieś.
Recommended Posts