manitu Posted January 13, 2014 Posted January 13, 2014 Witam Mam parę pytań dotyczących drobnych "pierdółek" spinningowych;) 1. Zacznę może od kotwiczek: -Jakie firmy polecacie? -Jaki rozmiar kotwiczki dobieracie do długości woblerów?? 2. Jakiej firmy polecacie krętliki i agrafki?? 3. Jakie kółeczka łącznikowe stosujecie przy woblerach, oraz jakie firmy polecacie?? Jeżeli był podobny temat to proszę o przeniesienie:)
geo Posted January 13, 2014 Posted January 13, 2014 Jeśli chodzi o mnie wszystkie przynęty uzbrajam w Ownera.Stosuję dwa typy kotwiczek. STAINGER TREBLE ST41BC- uzbrajam duże woblery np na suma. 1 czasami 1/0 taka wielkość wystarcza do wobka 10 - 14 cm.Jeśli chodzi o drobniejsze wobki tzn dosyć duże ale pracujące drobniej np 10-12 cm rapala orginal zapinam jedną na tył nr 4. Natomiast wszystkie mniejsze i wszystkie boleniowe uzbroiłem w kotwiczki bezzadziorowe STBL15BC.Wielkość przynęt to 4-8 cm adekwatnie do tego rozmiar 12-8.Polecam te bezadziorowe zwłaszcza na bolenia gdyż przy gwałtownych atakach i szamotaninie nie rozrywa rybie pyska tak jak normalne groty. Jeśli chodzi o krętliki itp rzeczy to już gdzieś o tym pisaliśmy bodajże w "akcesoriach spiningowych". Ja od siebie polecam produkty spinwala.
Recommended Posts