Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam.

Między Cmolasem a Świerczowem znajduje się zalew PZW.

Ma on powierzchnie 0,9 Ha.

Łowiłem tam kilka razy w sezonie 2013.

Złapałem same płotki nie większe niż 15 cm oraz kilka pistolecików.

Siedząc na brzegu widziałem karpie takie ok. 5 kg. Mam zamiar tam powrócić w 2014 roku i łowić znacznie intensywniej.

Łowił tam ktoś?

Posted

Jedziesz od Cmolasu na dąbrówkę. Tam na dąbrówce jest takie jakby skrzyżowanie.

Jak jedziesz od Cmolasu to pierwsza droga asfaltowa w Dąbrówce po prawej. Wjeżdżasz jedziesz prosto, po lewej będzie taki duży dom, skręcasz koło niego w taką piaskową drogę.

Masz tu trasę dojazdu.

http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF&msa=0&msid=210403587527124094462.0004f29f12af316766834

Na mapie nie ma tego dużego domu, bo wybudowali go niedawno. Zalew to jest to takie zacieniowane przez drzewa.

Tutaj zaznaczyłem:

Widziałem tam karpie, które się wygrzewały na słońcu. Miały na oko po jakieś 5kg. Jednak legenda głosi, że kiedykolwiek ktoś tam karpia wyciągnął. Próbowałem kilka razy łowić na grunt, miałem puste brania. Wszyscy Ci powiedzą, że tam są duże karpie, ale się nie da ich wyciągnąć. Znam ludzi, którzy nawet płotki tam nie wyciągnęli, jednak z tym nie powinieneś mieć problemu ;) Mój kolega raz tam złowił 26 cm, ja same takie po 15cm.

Posted

Witam. Co do Dąbrówki to tam ilosc szczupaka jest masakrycznie duza... :)) Polecam sie tam wybrac na zywca... A Karpiki sa tam ladne ale ciezko je zlapac... z gruntu jak lowicie musicie szybko reagowac... zaczepy sa na 80% zalewu... moim zdaniem tam powinny zadzialac zig ringi czy jak to sie zwie ;p ta nowosc od Nasha...

Posted

Buakaw - złowiłeś tam karpia? Ja widziałem je jak pływały, ale jestem trochę początkujący i nie mam pojęcia jak jest wyciągnąć.

Ps. Skąd jesteś?

Posted

Panowie, a wielkościowo jakie te karpiki były widziane?

Słyszałem o tym zbiorniku, znajomi coś łowili, ale jakoś nie specjalnie mnie to interesowało do teraz, jak słyszę ze karpie były widywane. Z drugiej strony ja słyszałem o łowionych tam szczupakach.

Posted

Szczupaki są, ja złowiłem same takie 35 cm, ale są większe. Karpia widziałem - miał około 5kg. To łowisko jest strasznie zarośnięte i pełno zaczepów jest.

• 4 weeks later...
  • 7 months later...
Posted

Witam czy jest ktos z okolic kolbuszowej i wie dlaczego? Po co ?spuszczono z zalewu wode i odlowiono ryby ? Taka sytuacja miala juz miejcse kilka lat temu i ryby sz...k trafil, gdy rybostan sie poprawil sytuacja sie powtarza.

• 7 months later...
Posted

Orientujecie się czy można w tym roku łowić na tym stawie? Nie ma go w spisie łowisk PZW jednak tablica wisi dalej.

Słyszałem też, że nie można tam łowić, a staw jest traktowany jako hodowlany jednak nie wiem czy to prawda.

Posted
Proszę NIE CYTOWAĆ poprzedniego postu

Aha... :P To sorki ale nie wiedzialem :P Mozliwe ze przejęło Nadleśnictwo. Swego czasu pilnowali zalewu.

• 11 months later...