Jump to content

Recommended Posts

Posted

Panowie jestem na etapie poszukiwania wędki spiningowej na suma mam możliwość kupna wędki Penn Fierce

2.7m (9 stóp) dokładnie 274cm, blank grafitowy duże przelotki SIC na 3 stopkach.

Ciężar wyrzutowy podany na kiju to 1-3oz.czyli jakieś 30-90g moc 15-30 lb. niestety nigdzie nie mogę znalzć ciężaru wędki. Czy ktoś z kolegów miał może styczność z taką wędką? proszę o opinie i sugestie ?

Posted

Penn Fierce jako wędka nie była sprzedawana sama tylko w zestawach.

Jeżeli myślisz poważnie o sumach to nie jest dobry wybór. Zestaw z kołowrotkiem w USA kosztował (kosztuje) max 90usd.

Sam materiał blanku to kompozyt grafitowy, czyli dużo żywicy, mało węgla. Wagi nie ma podanej nigdzie bo raczej nigdzie nie można kupić samej wędki.

Posted

Mam okazję kupić ją samą ale jeżeli jest to faktycznie kompozyt to będzie pewnie dość ciężka czyli łowienie było by mało komfortowe :/ ma ktoś może inną propozycje?

Posted
Mam okazję kupić ją samą ale jeżeli jest to faktycznie kompozyt to będzie pewnie dość ciężka czyli łowienie było by mało komfortowe :/ ma ktoś może inną propozycje?

Napisz kolego jakimi przynętami chcesz łowi , w rzece , z łodzi , z brzegu czy ma mieć stricte takie parametry jak ten Penn

Posted

Kwestia ile chcesz przeznaczyć na wędkę.

Jeżeli chcesz coś dobrego to zapraszam do pracowni, mam kilka nowych modeli Xzoga na suma. Długości od 240 do 300cm.

Posted

O własnie najlepiej wbij do Roberta ,tam na pewno wybierzesz coś co jest warte stawić czoła temu gatunkowi , przy tych rybach nie ma miejsca na półśrodki:)

Posted

Będziesz w Rzeszowie to zapraszam. Mam dwa modele 240cm do 100 i 140g i 3 modele 270cm w tym zakresie.

• 10 months later...
Posted

Kupiłem pod suma wędkę mikado cat fish 100-400 g wyrzutu cena 135zł bardzo fajny kij ja go będę stosował do połowu na żywca ale kijek lekki na spinning też nie było by problemu z łowieniem szczególnie na ciężkie przynęty a moc kija dostosowana jest do grubej ryby.Długość ja mam 3m.Ale jest równierz wersja 3.30