LukaszZ Posted March 21, 2014 Share Posted March 21, 2014 Interesuje mnie ściągnięcie jednego kijaszka, bardzo tani bo 22dolce. Ale dla mnie klasyk którym łowiłem długi okres czasu dopóki znajomy mi go nie złamał Ktoś ma opcje pomóc? Trzeba mieć kredytówkę której nie posiadam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wilku86 Posted March 21, 2014 Share Posted March 21, 2014 Z tego co mi się wydaje jak masz na karcie wytłoczone numerki to możesz nią płacić przez neta ale najlepiej podejść do banku i zapytać Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateusz95 Posted March 22, 2014 Share Posted March 22, 2014 Można wiedzieć jaki to kijek? Link to comment Share on other sites More sharing options...
LukaszZ Posted March 22, 2014 Author Share Posted March 22, 2014 Quantum Torsion TNS702MA 7' Med 6-14 Lb 2 Pc - FishAndSave.com Discount Fishing Gear and Tackle Link to comment Share on other sites More sharing options...
rav_id Posted March 22, 2014 Share Posted March 22, 2014 Jak by była opcja płatności przez PayPal to było by to względnie łatwe. Ale widzę, że nie przewidują. Jest jeszcze możliwość zakupu z opcją C.O.D. (cash on delivery) czyli płatność przy odbiorze za dodatkowe $7.95 o ile cię to urządza. Choć najpierw trzeba by zapytać sklep czy dostępne jest to przy wysyłce międzynarodowej;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
LukaszZ Posted March 22, 2014 Author Share Posted March 22, 2014 No niby przy opcji wysyłki jest możliwość zaznaczenia Polski a jak jest w praktyce chętnie bym się dowiedział Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qklux Posted March 22, 2014 Share Posted March 22, 2014 Najlepsza opcją jest jak masz kogoś w USA i ci go kupi i wysle do PL.jak idzie prosto ze sklepu (jesli w ogóle wysylaja do Polski) to u nas nalicza ci wszelkiej masci podatki cło i Bog wie co jeszcze i z kijka za 22$ robi sie kwota. Ja jak kupowałem cokolwiek ze sklepow internetowych z USA to przez znajomego (wygladało to tak cena sprzetu+tax+wysylka ze sklepu do znajomka+wysylka od znajomka do mnie) podana cena na stronie nie zawsze ma wliczony podatek (tax) trzeba zapytac, czasami to groszowe sprawy wysylka ze sklepu to max 10$ i pewnie ze 10$ do Polski Link to comment Share on other sites More sharing options...
rav_id Posted March 22, 2014 Share Posted March 22, 2014 Do kwoty $150 cła nie płaci się. Jedynie VAT mogą ci w kraju doliczyć. Jak zamawiałem coś wartościowego do Irlandii (gdzie teraz mieszkam) to płaciłem VAT na poczcie przy odbiorze paczki o ile wartość przesyłki nie przekraczała kwoty wolnej od cła lub towar był zwolniony z cła, np. elektronika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts