Jump to content

Recommended Posts

Posted

Interesuje mnie ściągnięcie jednego kijaszka, bardzo tani bo 22dolce. Ale dla mnie klasyk którym łowiłem długi okres czasu dopóki znajomy mi go nie złamał :P Ktoś ma opcje pomóc? Trzeba mieć kredytówkę której nie posiadam.

Posted

Z tego co mi się wydaje jak masz na karcie wytłoczone numerki to możesz nią płacić przez neta ale najlepiej podejść do banku i zapytać

Posted

Jak by była opcja płatności przez PayPal to było by to względnie łatwe. Ale widzę, że nie przewidują. Jest jeszcze możliwość zakupu z opcją C.O.D. (cash on delivery) czyli płatność przy odbiorze za dodatkowe $7.95 o ile cię to urządza. Choć najpierw trzeba by zapytać sklep czy dostępne jest to przy wysyłce międzynarodowej;)

Posted

Najlepsza opcją jest jak masz kogoś w USA i ci go kupi i wysle do PL.jak idzie prosto ze sklepu (jesli w ogóle wysylaja do Polski) to u nas nalicza ci wszelkiej masci podatki cło i Bog wie co jeszcze i z kijka za 22$ robi sie kwota. Ja jak kupowałem cokolwiek ze sklepow internetowych z USA to przez znajomego (wygladało to tak cena sprzetu+tax+wysylka ze sklepu do znajomka+wysylka od znajomka do mnie) podana cena na stronie nie zawsze ma wliczony podatek (tax) trzeba zapytac, czasami to groszowe sprawy wysylka ze sklepu to max 10$ i pewnie ze 10$ do Polski

Posted

Do kwoty $150 cła nie płaci się. Jedynie VAT mogą ci w kraju doliczyć. Jak zamawiałem coś wartościowego do Irlandii (gdzie teraz mieszkam) to płaciłem VAT na poczcie przy odbiorze paczki o ile wartość przesyłki nie przekraczała kwoty wolnej od cła lub towar był zwolniony z cła, np. elektronika.