nsevo Posted April 20, 2014 Share Posted April 20, 2014 Witam serdecznie,mam problem z wypadającą szytówką podczas rzutu.Nie wiem czy taki temat już był,a przynajmniej nie znalazłem.Czy są jakieś preparaty lub cokolwiek co polepszyłoby łączenie obu części wędziska? Jest to bardzo irytujące kiedy co chwilę muszę sprawdzać czy się znowu nie obluzowało,dodatkowo istnieje szansa że w którymś rucie wreszcie złamię wędkę w miejscu łączenia,dziękuję z góry za jaką kolwiek pomoc,pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sasanek Posted April 20, 2014 Share Posted April 20, 2014 Jeśli to wędka 2 składowa spróbuj nasmarować łączenie woskiem powinno pomóc Link to comment Share on other sites More sharing options...
nsevo Posted April 20, 2014 Author Share Posted April 20, 2014 Tak spining 2 składowy St.Croix Link to comment Share on other sites More sharing options...
geo Posted April 20, 2014 Share Posted April 20, 2014 Kolego wybór masz duży.Możesz użyć wosk z świeczki, tylko nie jakąś imitację wosku.Grafit celowo przeznaczony do wędzisk,naniesienie warstwy lakieru.Po wszystkim bierzesz kartkę papieru i po podgrzaniu zwykłą suszarką obracasz by otrzymać gładką powierzchnię i idealnie równą.Tylko nie przesadzaj z geubością i nie uzywaj papieru ściernego. Używałem tych sposobów więc na pewno ci pomogą,Wosku używam do tej pory nie zakleszczają mi się części. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nsevo Posted April 20, 2014 Author Share Posted April 20, 2014 Spróbuję najpierw z woskiem,chyba najtańszy sposób,jak nie pomoże to pójdzie grafit,dzięki wielkie za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz eS Posted April 22, 2014 Share Posted April 22, 2014 Super glu. .. oblej cały element... jak wyschnie papierem o drobnej gradacji podszlifuj na wymiar i ma być Link to comment Share on other sites More sharing options...
fordo48 Posted April 22, 2014 Share Posted April 22, 2014 Witam ja to robiłem tak brałem lakier bezbarwny + utwardzacz wkładałęm szczytówke do słoika po wyciągnieciu wieszałem ja i po wyschnięciu brałęm papier ścierny bardzo drobny i ja obrabiałęm do danej grubosci . Link to comment Share on other sites More sharing options...
nsevo Posted April 22, 2014 Author Share Posted April 22, 2014 Wosk nie zdał egzaminu,ściera się przy każdym łączniu elementów,po czym łączenie wraca do poprzedniego stanu,zamówię graphit spray i powinno załatwić sprawę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sasanek Posted May 6, 2014 Share Posted May 6, 2014 I jak sprawił się ten grafit ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nsevo Posted May 6, 2014 Author Share Posted May 6, 2014 Pomogło,2 dni spinigu na weekendzie majowym i ani razu nie wypadła szczytówka,polecam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts