Jump to content

Wypadająca część szczytowa spining

nsevo

Recommended Posts

Witam serdecznie,mam problem z wypadającą szytówką podczas rzutu.Nie wiem czy taki temat już był,a przynajmniej nie znalazłem.Czy są jakieś preparaty lub cokolwiek co polepszyłoby łączenie obu części wędziska?

Jest to bardzo irytujące kiedy co chwilę muszę sprawdzać czy się znowu nie obluzowało,dodatkowo istnieje szansa że w którymś rucie wreszcie złamię wędkę w miejscu łączenia,dziękuję z góry za jaką kolwiek pomoc,pozdrawiam

Kolego wybór masz duży.Możesz użyć wosk z świeczki, tylko nie jakąś imitację wosku.Grafit celowo przeznaczony do wędzisk,naniesienie warstwy lakieru.Po wszystkim bierzesz kartkę papieru i po podgrzaniu zwykłą suszarką obracasz by otrzymać gładką powierzchnię i idealnie równą.Tylko nie przesadzaj z geubością i nie uzywaj papieru ściernego. Używałem tych sposobów więc na pewno ci pomogą,Wosku używam do tej pory nie zakleszczają mi się części.

Witam ja to robiłem tak brałem lakier bezbarwny + utwardzacz wkładałęm szczytówke do słoika po wyciągnieciu wieszałem ja i po wyschnięciu brałęm papier ścierny bardzo drobny i ja obrabiałęm do danej grubosci .

• 2 weeks later...