Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam! Mam pytanie odnośnie karpia. Jak go zlowic metodą feeder?

Próbowałem na kukurydzę, pinkę i rosówki nic nie ruszyło przynęty. Łowiłem na methodę i też nic, zanete którą używałem to lorpio feeder special medium, specjalnie medium ponieważ dobrze trzyma się kaszyka do methody.

Łowię na łowisku brzeźnik w Rakszawie, może ktoś zna dobrze to łowisko i ma efekty więc może mi podpowie co zrobic aby złowic male miski. Dziękuję za pomoc.

Posted

Kolego dlaczego zakładasz nowy temat na temat methody?Dwie pozycje niżej masz kumulację wiedzy zawartej na 24 stronach wątku o method feeder.Czytać,czytać i jeszcze raz czytać oraz wyciągać wnioski,ot cała odpowiedź na pytanie : jak złowić karpia?!

Posted

Chodzi mi o to aby ktoś podpowiedział mi jak złowic karpia na feedera a nie ma methodę. Czytaj dokładniej bo było napisane że "lowiłem na mathodę" a nie jak złowi karpia na methodę.

Posted

Nie znam tego zbiornika, ale jeśli są tam karpie trzeba zlokalizować gdzie ryby te żerują lub przebywają,potem znęcić i brania będą nie ma bata:)

Posted

Co do Brzeźnika to ryb tam dużo nie ma i ciężko je złapać ,dawniej zdecydowanie lepiej tam brały. Polecałbym ci wybrać się raczej na stawy w Rakszawie Górnej ,przynajmiej okonia złapiesz ,a jeśli będziesz miał szczęście to może karpia lub coś innego

Posted

wiem ze w gorze da sie fajne okonie polowic ale mi sie juz znudzily... Widzialem na 2 stawie kilka amurow tak ok. 1m :D zdziwilem sie jak to zobaczylem, bo nie wiedzialem ze tam plywaja takie bestie :0 a moze ,olecisz mi jakies przynety, zanety na stawy w gorze? Przepraszam ze bez polskich znakow ale mam telefon z angielskim systemem

Posted

Ja też widziałem z kolegą to bydle jak się pięknie w słońcu grzało!

Z reguły łowiłem na kukurydze + czerwony ,rzadziej biały. Stosowałem różne zanęty firmy Lorpio oraz Dragona' Elite.

• 2 months later...
Posted

Ja skutecznie łowiłem karpie na dżdżownice wykopane z ziemi koło domu ale nie były to rosówki tylko te bardziej białe brały bardzo dobrze może to od łowiska zależy ale spróbuj sam się zdziwiłem jak wyciągnąłem 2 na ok 50cm później też na to brały.Łowiłem na gliniance z koszykiem lub sprężyną