kmil13 Posted April 27, 2014 Posted April 27, 2014 Witam! Mam pytanie odnośnie karpia. Jak go zlowic metodą feeder? Próbowałem na kukurydzę, pinkę i rosówki nic nie ruszyło przynęty. Łowiłem na methodę i też nic, zanete którą używałem to lorpio feeder special medium, specjalnie medium ponieważ dobrze trzyma się kaszyka do methody. Łowię na łowisku brzeźnik w Rakszawie, może ktoś zna dobrze to łowisko i ma efekty więc może mi podpowie co zrobic aby złowic male miski. Dziękuję za pomoc.
rapala Posted April 27, 2014 Posted April 27, 2014 Kolego dlaczego zakładasz nowy temat na temat methody?Dwie pozycje niżej masz kumulację wiedzy zawartej na 24 stronach wątku o method feeder.Czytać,czytać i jeszcze raz czytać oraz wyciągać wnioski,ot cała odpowiedź na pytanie : jak złowić karpia?!
kmil13 Posted April 27, 2014 Author Posted April 27, 2014 Chodzi mi o to aby ktoś podpowiedział mi jak złowic karpia na feedera a nie ma methodę. Czytaj dokładniej bo było napisane że "lowiłem na mathodę" a nie jak złowi karpia na methodę.
kmil13 Posted April 27, 2014 Author Posted April 27, 2014 Nie moja wina że nie mogę napisac c miękkiego
stradic Posted April 27, 2014 Posted April 27, 2014 Nie znam tego zbiornika, ale jeśli są tam karpie trzeba zlokalizować gdzie ryby te żerują lub przebywają,potem znęcić i brania będą nie ma bata:)
grzesiek6051 Posted May 2, 2014 Posted May 2, 2014 Co do Brzeźnika to ryb tam dużo nie ma i ciężko je złapać ,dawniej zdecydowanie lepiej tam brały. Polecałbym ci wybrać się raczej na stawy w Rakszawie Górnej ,przynajmiej okonia złapiesz ,a jeśli będziesz miał szczęście to może karpia lub coś innego
kmil13 Posted May 7, 2014 Author Posted May 7, 2014 wiem ze w gorze da sie fajne okonie polowic ale mi sie juz znudzily... Widzialem na 2 stawie kilka amurow tak ok. 1m zdziwilem sie jak to zobaczylem, bo nie wiedzialem ze tam plywaja takie bestie :0 a moze ,olecisz mi jakies przynety, zanety na stawy w gorze? Przepraszam ze bez polskich znakow ale mam telefon z angielskim systemem
grzesiek6051 Posted May 8, 2014 Posted May 8, 2014 Ja też widziałem z kolegą to bydle jak się pięknie w słońcu grzało! Z reguły łowiłem na kukurydze + czerwony ,rzadziej biały. Stosowałem różne zanęty firmy Lorpio oraz Dragona' Elite.
grzesiek6051 Posted May 8, 2014 Posted May 8, 2014 Tylko jak chcesz łowić w górnej to się pośpiesz bo niebawem zacznie znowu glonami zarastać...
Wędkarz 17 Posted July 22, 2014 Posted July 22, 2014 Ja skutecznie łowiłem karpie na dżdżownice wykopane z ziemi koło domu ale nie były to rosówki tylko te bardziej białe brały bardzo dobrze może to od łowiska zależy ale spróbuj sam się zdziwiłem jak wyciągnąłem 2 na ok 50cm później też na to brały.Łowiłem na gliniance z koszykiem lub sprężyną
Recommended Posts