cypis Posted June 7, 2014 Posted June 7, 2014 Witam wszystkich. Chciałbym się dowiedzieć czy znacie jakieś dobre łowiska lina należące do okręgu rzeszowskiego. Z tego co zauważyłem to we większości łowisk w naszym okręgu dominuje karp brakuje za to linów(przynajmniej tam gdzie ja łowie:D). Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam!!!
adamus78 Posted June 8, 2014 Posted June 8, 2014 Polecam stawy w Rzemieniu a dokładniej staw nr 1 lub 2. Często tam łowię liny na czerwonego.
DawidĆwikła Posted June 8, 2014 Posted June 8, 2014 Moim zdaniem liny są wszędzie. Tylko niektórzy nie umiejętnie próbują je złowić. Lin to bardzo trudna ryba do złowienia. Albo trzeba mieć pod nęcone stanowisko albo mieć ciekawe miejsce. Lina najłatwiej złowić na spławik,na grunt już ciężej(udało mi się złowić 4 jak narazie). Powodzenia!
Piotrek10 Posted June 8, 2014 Posted June 8, 2014 Nie jestem doświadczonym spławikowcem, chodź metoda piękna.Przede wszystkim jedno zanęcenie i odczekanie dłuższą chwilę,czasem bardzo długą...Rzadko wpadam na stawy, ale jak widzę częste rzucanie kul i zanęty z braku cierpliwości to mi przypomina łowienie kleni na rzece.Raz wystraszysz, potem długie odczekiwanie na branie.Ostatnio gdy złowiłem linka to odczekałem 3 godziny z przekonaniem że w końcu zassa czerwonego.Efektem był długi hol na lekkim zestawie które się pamięta... Pozdrawiam
Sasanek Posted June 8, 2014 Posted June 8, 2014 Wystartuj na 1 staw w Tyczynie pobawisz się z Linami i karpikami.
Recommended Posts