polakkom Posted June 29, 2014 Posted June 29, 2014 Witam Ma ktoś jakieś informacje na temat stawu w Kleciach który kiedyś był PZW a teraz jest prywatny ..? Czy opłaca się tam pojechać...? wiem że to stary zbiornik i że opłata wynosi 5 zł od wędki na dobę, jeżeli ktoś sie orientuje to może udzielić jakiś info czy warto pojechać jakie ryby występują...
rafaello Posted June 29, 2014 Posted June 29, 2014 W tym roku zmienił się właściciel i nie wiem czy można łowić?Z tego co wiem to kawałek należy do PZW.
polakkom Posted June 29, 2014 Author Posted June 29, 2014 Byłem dziś ok 5 godzin, łowiło kilku wędkarzy ale raczej bez większych efektów ja złowiłem 2 sumiki karłowate na ok 20 cm na rosówkę... próbowałem na pellet ryba i na proteinę truskawka i bez efektów... może ktoś zna historię tego stawu i się wypowie... Powiem szczerze naprawdę super miejsce na spędzenie miło dnia... czysto przyjemnie, ładna okolica przygotowane stanowiska, dzieci obok bez zakłócania spokoju podczas wędkowania mogą popływać na materacu, widzieliśmy jak ludzie pływali na rowerkach... może nie było jakiś super efektów wędkarskich, lecz jeżeli ktoś chce z rodziną miło spędzić czas to polecam... Płaciłem po 5 zł od wędki za dobę u Pani która mieszka w pierwszym domu po prawej od razu po skręcie z głównej drogi, Ona otwiera rogatkę żeby wjechać autem i później trzeba zadzwonić żeby wyjechać...
kamil11269 Posted January 1, 2021 Posted January 1, 2021 Witajcie! Czy macie może jakieś aktualne wieści na temat tego zbiornika? Czy warto tam jechać za karpiem? U kogo można uzyskać informacje w sprawie regulaminu itd? Z lotu ptaka woda wygląda interesująco...
waluś Posted January 1, 2021 Posted January 1, 2021 Z tego co mi wiadomo nie ma już możliwości opłaty jednodniowej w grę wchodzi tylko dzierżawa stanowiska https://m.facebook.com/Zalew-Klecie-203341873368401/ na fb jest więcej informacji
kamil11269 Posted January 5, 2021 Posted January 5, 2021 Aj... A w wodzie nie wiadomo co tam pływa? Czy warto? Opłata podejrzewam, że niska nie będzie...
Piotr Madura Posted January 5, 2021 Posted January 5, 2021 Sumik karłowaty pływa, niedobitki karpia, liny, karasie, jeszcze mniej liczne niedobitki szczupaka, wieść gminna niesie, że jakieś sandacze. Mówili też o wielkich sumach, ale tylko mówili. Wszystko co z Wisłoką kiedyś przyszło i wszystko co wpuszczono i do tej pory na patelni nie skończyło
rafaello Posted January 6, 2021 Posted January 6, 2021 Piotrek, sum jest tam potężny,znam miejscowych tubylców co mają tam wykupione miejscówki.W 2020 roku złowił gość suma na 170 cm( widziałem zdjęcia ) a większego nie wyciągnął,jest też trochę szczupaka i sandacza oraz dorodnego leszcza ale w małych ilościach.
Piotr Madura Posted January 6, 2021 Posted January 6, 2021 Nie wykluczam tego suma, ale słyszałem tylko opowieści. Z Wisłoką swego czasu rozmaitości się tam mogły dostać. Ja swego czasu gdy byłem tam pod namiotem widziałem jeszcze wielką płoć i przeciętnej wielkości jazia złowione na tyczkę. Plagą tego stawu jest sumik karłowaty w ilościach niespotykanych (tfu, tfu, oby tak zostało) na innych wodach w okolicy.
Andrzejm Posted January 6, 2021 Posted January 6, 2021 Ten sumik karłowaty chyba wydostał się z tego stawu i jest też na Wisłoce na wysokości tego stawu kilka złowiłem.
rafaello Posted January 6, 2021 Posted January 6, 2021 Sumik karłowaty przedostał się też na podkowę w Błażkowej.
Recommended Posts