Jump to content

Recommended Posts

Posted

Byłem tam dwa lata temu. Z tego co pamiętam nie można było wędkować, jak jest teraz tego nie wiem, zapewne podobnie bo to teren skansenu do zwiedzania. Wygląda ciekawie to fakt.

Posted

Trochę podzwoniłem i niestety kicha. Stawy należą do gospodarstwa rybackiego "KAPR" i przez pewien okres można było wędkować za dodatkową opłatą. Niestety w tym roku i w roku przyszłym nie ma takiej opcji. Szkoda, bo jako powód rezygnacji podano mi nieuczciwość wędkarzy, nagminnie łamali dzienny limit 2 szt. złowionych ryb :(

• 5 months later...
Posted (edited)

Witam bylem dzisiaj przejezdnie na stawie zrobilem fotki stawu :]

Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować

Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować

Edited by DarioOo
Posted

Mozna łowić ryby na tym stawie stawy prywatne oraz skansen to sa osobne zbiorniki wody. Wiec panowie mozecie smialo wbijac polowic rybki ;):D

Posted

Stawy prywatne stąd rozumiem że u kogoś trzeba coś zapłacić. Napisz coś więcej o tych stawach, głębokości, rybkach jakie tam pływają itd? Stawy prezentują się bardzo ładnie, szczególnie jesienią.

Posted
Witam bylem dzisiaj przejezdnie na stawie zrobilem fotki stawu :]

Ten zbiornik, określany jest w Kolbuszowej jako "Basen" ;) - nie wiem jak w tej chwili, ale kilka lat temu "podlegał" pod koło PZW (nr. 17) w Kolbuszowej.

Rybostan tego "zbiornika" to: okonki, płoteczki, kiełbie, około-wymiarowe szczupaczki, oraz niedobitki wpuszczonych kiedyś karpi - inne gatunki raczej sporadycznie.

Na tym zbiorniczku łowiłem od dziecka - naprawdę nic ciekawego - sporo zaczepów (gałęzi) oraz szkła na dnie - w lecie psy i lumpy s***ą nad samym brzegiem - nie sposób spokojnie połowić.

PS.

Te stawy obok "Basenu", należą do spółki "Karp" (gospodarstwo rybackie) - i nie są to żadne łowiska specjalne.

• 9 years later...
  • 5 months later...
  • 10 months later...
Posted

Witam, 

Czy coś się zmieniło z możliwością wędkowania w Kolbuszowej na stawach ??

Podobno zmienił się właściciel i będzie można wędkować  - proszę o informację.