Królik Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Byłem w lipcu w skansenie, nie wiem czy na tym stawie wolno wędkować, ale wyglądał ciekawie. Może ktoś ma więcej informacji ?
krs Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 Byłem tam dwa lata temu. Z tego co pamiętam nie można było wędkować, jak jest teraz tego nie wiem, zapewne podobnie bo to teren skansenu do zwiedzania. Wygląda ciekawie to fakt.
LukaszZ Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 Z tego co się orientuję to stawy hodowlane więc...
krs Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 Ciężko mi sobie wyobrazić skansen i wędkarzy łowiących tam rybki, chyba że to część folkloru
Królik Posted September 9, 2010 Author Posted September 9, 2010 Trochę podzwoniłem i niestety kicha. Stawy należą do gospodarstwa rybackiego "KAPR" i przez pewien okres można było wędkować za dodatkową opłatą. Niestety w tym roku i w roku przyszłym nie ma takiej opcji. Szkoda, bo jako powód rezygnacji podano mi nieuczciwość wędkarzy, nagminnie łamali dzienny limit 2 szt. złowionych ryb
DarioOo Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 (edited) Witam bylem dzisiaj przejezdnie na stawie zrobilem fotki stawu :] Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Edited February 21, 2011 by DarioOo
LukaszZ Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 Aż tak wiało? Stawy jak to stawy. Jest zakaz łowienia więc średnio mnie interesują.
DarioOo Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 Mozna łowić ryby na tym stawie stawy prywatne oraz skansen to sa osobne zbiorniki wody. Wiec panowie mozecie smialo wbijac polowic rybki
LukaszZ Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 Stawy prywatne stąd rozumiem że u kogoś trzeba coś zapłacić. Napisz coś więcej o tych stawach, głębokości, rybkach jakie tam pływają itd? Stawy prezentują się bardzo ładnie, szczególnie jesienią.
Damian Ł. Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 Witam bylem dzisiaj przejezdnie na stawie zrobilem fotki stawu :] Ten zbiornik, określany jest w Kolbuszowej jako "Basen" - nie wiem jak w tej chwili, ale kilka lat temu "podlegał" pod koło PZW (nr. 17) w Kolbuszowej. Rybostan tego "zbiornika" to: okonki, płoteczki, kiełbie, około-wymiarowe szczupaczki, oraz niedobitki wpuszczonych kiedyś karpi - inne gatunki raczej sporadycznie. Na tym zbiorniczku łowiłem od dziecka - naprawdę nic ciekawego - sporo zaczepów (gałęzi) oraz szkła na dnie - w lecie psy i lumpy s***ą nad samym brzegiem - nie sposób spokojnie połowić. PS. Te stawy obok "Basenu", należą do spółki "Karp" (gospodarstwo rybackie) - i nie są to żadne łowiska specjalne.
LukaszZ Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 To mi chyba chodziło o te stawy tuż obok skansenu a nie o "basen". Basenów Ci u nas pod dostatkiem
hubidem30 Posted June 25, 2020 Posted June 25, 2020 Witam, Czy coś się zmieniło z możliwością wędkowania w Kolbuszowej na stawach ??
hubidem30 Posted December 17, 2020 Posted December 17, 2020 Witam, Może któregoś z kolegów zainteresuje ogłoszenie : https://www.olx.pl/oferta/stawy-hodowlane-45-ha-CID3-IDF52m7.html#7d0bc2e5b3 Miałem przyjemność być kiedyś na tych stawach - piękne miejsce - mogło bu być mega łowisko!!
hubidem30 Posted November 2, 2021 Posted November 2, 2021 Witam, Czy coś się zmieniło z możliwością wędkowania w Kolbuszowej na stawach ?? Podobno zmienił się właściciel i będzie można wędkować - proszę o informację.
Recommended Posts