cyniu5 Posted September 13, 2010 Share Posted September 13, 2010 Dzisiaj postanowiłem wybrać się na grzyby (strzelnica koło Głogowa) i tak zbieram sobie podgrzybki. Nagle smród jak nie wiem ,można powiedzieć że jak ślepa kura ziarno tak nawet w lesie wędkarz rybę znajdzie. Niestety w tym przypadku była to nieprzyjemna niespodzianka. Najprawdopodobniej jakiś wędkarz nie miał co zrobić "ścierwem"i wywalił do lasu głowa miał jakieś 40cm i pewnie koło 3-4kg musiało być niezłe bydle ale mimo wszystko chamstwo do sześcianu. ( apropo nie padł na Lipiu ostatnio jakiś rekordowy amur to chyba najbliższy zbiornik?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
LukaszZ Posted September 13, 2010 Share Posted September 13, 2010 Dzisiaj postanowiłem wybrać się na grzyby (strzelnica koło Głogowa) itak zbieram sobie podgrzybki. Nagle smród jak nie wiem ,można powiedzieć że jak ślepa kura ziarno tak nawet w lesie wędkarz rybę znajdzie. Niestety w tym przypadku była to nieprzyjemna niespodzianka. Najprawdopodobniej jakiś wędkarz nie miał co zrobić "ścierwem"i wywalił do lasu głowa miał jakieś 40cm i pewnie koło 3-4kg musiało być niezłe bydle ale mimo wszystko chamstwo do sześcianu. ( apropo nie padł na Lipiu ostatnio jakiś rekordowy amur to chyba najbliższy zbiornik?) nic nie widac Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyniu5 Posted September 13, 2010 Author Share Posted September 13, 2010 Niestety mam kiepski aparat w telefonie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siksa Posted September 16, 2010 Share Posted September 16, 2010 (edited) Z Marcinem i ojcem wybraliśmy się dziś na grzyby. A to wynik 6 godzinnego zbierania. Do tego trzeba doliczyć pokaźnej wielkości kosz jaki uzbierał Marcin. Oczywiście wszystko C&R. Dobrze, że nie musiałem tego do rejestru wpisywać bo Staszek całą noc by telefony odbierał Edited September 16, 2010 by Siksa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oktawian Posted September 16, 2010 Share Posted September 16, 2010 Siksa, mógł byś coś więcej powiedzieć o tym Xl festiwalu piosenki żeglarskiej CYPEL 2010 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andre Posted September 16, 2010 Share Posted September 16, 2010 To pewnie o cyplu na Czarnej Sędziszowskiej - tam się zanosi na taki festiwal:D Link to comment Share on other sites More sharing options...
LukaszZ Posted September 16, 2010 Share Posted September 16, 2010 To pewnie o cyplu na Czarnej Sędziszowskiej - tam się zanosi na taki festiwal:D Tak, nawet wiem kiedy. 26tego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominik18king Posted July 15, 2011 Share Posted July 15, 2011 Witam. Odświeżę trochę zapomniany już temat. Ponieważ Wisłoka brudna, w Rzemieniu nic się nie dzieje na spinna, a kolejny trzeci tegoroczny wyjazd do Starego Sącza dopiero w fazie planów więc wybrałem się w niedziele z dziewczyną do lasu. W efekcie w ciągu jednej godziny znaleźliśmy całą siatkę siniaków ( podgrzybków) 2 prawdziwki ( borowiki szlachetne) i pełno kurek. Wszystkie grzyby były zdrowe i młode. Prawdopodobnie to pierwszy wysyp w okolicach Mielca tego roku. Ostrzegam tylko przed stadami bąków. Komarów nie widać ale bąków jest bardzo dużo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rapala Posted August 3, 2011 Share Posted August 3, 2011 Woda na rzekach jeszcze dość wysoka i brudna,agonia Wilczej nadal trwa:D, więc może na grzybki?Wczoraj mój znajomy donosił że pojawiły się prawdziwki w okolicy Bratkowic i Bud Głogowskich;).Jego wynik to ok.80 "prawdziwnych";) A jak z grzybem w Waszej okolicy? P.S.Orientuje się ktoś z kolegów czy grzybki wyskoczyły również w okolicy Kuryłówki,Naklika,Siegiełek? Link to comment Share on other sites More sharing options...
opelot Posted August 3, 2011 Share Posted August 3, 2011 Są napewno:) w Puszczy Kozienickiej - bo wczoraj przejezdrzałem przez te lasy. Duże ilości kurek, prawdziwki, mniej kozaka i podgrzybka. Jutro wracam to nie omieszkam przystanąć w okolicach Magnuszewa. Polecam sronkę: http://www.grzyby.pl/foto/wystepowanie-20110728-20110803-PK.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pittspeed Posted August 3, 2011 Share Posted August 3, 2011 w poniedziałek 2h łażenia po Bratkowicach efekt to jakieś 5-10 kurek i 2 prawziwe spodkałem grzybiarza to powiedział mi , że kiebsko jest teraz ale po tytch deszczach pogoda dopisuje, tz od niedzieli nie pada, także może warto się wybrać Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogo Posted August 3, 2011 Share Posted August 3, 2011 u mnie cienko. W niedziele pare kurek. Wczoraj przy pracy w lesie znalazlem 3 prawdziwki. @Rapala moze twoj znajomy znalazl 80 ale w jakim stanie? polowa pewnie poszla sie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rapala Posted August 3, 2011 Share Posted August 3, 2011 Wszystkie zdrowe tylko małe jak palec:). Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogo Posted August 3, 2011 Share Posted August 3, 2011 A to mnie zaskoczyles Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pittspeed Posted August 3, 2011 Share Posted August 3, 2011 Tz ,ze słońce pomogło i będzie wysyp Link to comment Share on other sites More sharing options...
KONIO Posted August 3, 2011 Share Posted August 3, 2011 A mi też coś wpadło ale bez rewelacji, w niedziele wypadłem na mały spacer.Pozdro!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
opelot Posted August 5, 2011 Share Posted August 5, 2011 nie omieszkam przystanąć w okolicach Magnuszewa. Przystanąłem:) - miejsce na "chybił - trafił". Efekt 1 godzinnego spaceru z żoną - po reklamoówce podgrzybków i 1 szt. prawdziwka. Było by lepiej, ale ubiór był "wyjściowy":D A co w regionie:confused: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin Posted August 5, 2011 Share Posted August 5, 2011 Z rzekami każdy wie jak jest,nie połowi.Na szczęście jest drugie hobby w którym po przestoju zaczęło się coś wreszcie dziać :)Dwie godzinki biegania po lesie bo jak tylko przystanąłem to komary zaciekle atakowały:mad: ale zanosi się na coraz lepsze grzybowe zbiory. Link to comment Share on other sites More sharing options...
komandos Posted August 5, 2011 Share Posted August 5, 2011 Ja byłem z kumplem we wtorek w okolicach Bratkowic i łącznie znaleźliśmy kilkanaście kurek, kilka prawdziwków i podgrzybków i jednego kozaka. Ogólnie kiepsko, trochę za mokro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pittspeed Posted August 5, 2011 Share Posted August 5, 2011 Ja byłem z kumplem we wtorek w okolicach Bratkowic i łącznie znaleźliśmy kilkanaście kurek, kilka prawdziwków i podgrzybków i jednego kozaka. Ogólnie kiepsko, trochę za mokro. jua byłem tam w Poniedziałek pełno poprzewracanych grzybów mega presja jest w Bratkowicach, nawet w weekend się nie wybieram tam, bo po doświadczeniach z ostatnich lat nie warto, auto przy aucie, pełno ludzi, każdy byle był wcześniej zanim inni przyjadą itp, pewnie pół grzybiarzy z Rzeszowa tam jeździ Link to comment Share on other sites More sharing options...
opelot Posted August 6, 2011 Share Posted August 6, 2011 Przejechałem się z rana po paru leśnych "miejscówkach";). W lasie pomiedzy Głogowem a Wysoką Głogowską - nędza - parę fajnych miejsc zniszczone przez wycinkę. Za Przewrotnym trochę podgrzybków, 1 szt. kozak czerwony i ponad 20 prawdziwków od małych po duże. Dziwi minie mała ilość kozaków:confused:Coś się pokazuje w lesie, ale trzeba się nachodzić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin Posted August 16, 2011 Share Posted August 16, 2011 Szału grzybowego nie ma,byliśmy wczoraj z Siksą połazić po lesie w okolicach Raniżowa i kiszka,na dwie godziny łażenia mieliśmy ogólnie ze 6 grzybów co jest porażką okrótną.Jakby ktoś się wybierał na grzyby to zalecam dobre nasmarowanie się ultrathonem bo komarów miliony:D. Link to comment Share on other sites More sharing options...
noespa Posted September 7, 2011 Share Posted September 7, 2011 Był ktoś ostatnio w lesie? Pewnie za sucho jest na grzyby ale tak pytam z ciekawości. http://www.galeriawedkarska.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest irol666 Posted September 8, 2011 Share Posted September 8, 2011 dolaczam sie do pytania:D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gochu Posted September 8, 2011 Share Posted September 8, 2011 Ja nie byłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts