Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich. Mam spory kłopot. Lubię łowić ryby. U rodziców na wsi mam taką możliowść. Muszę kupić wedkę. W sklepie wedkarskim napotkałem ogromny problem. Wybór wędek i osprzętu do nich jest tak wielki. Nie wiem jak poruszać się w tym temacie. Nie dawno zacząłem łowić i nie znam się na tym w co warto zainwestować, aby oddać się swojej pasji. Jest wiele przyrządów, które nie przydadzą mi się do łowienia na niewielkim zbiorniku wodnym. Możecie mi doradzić jaki sprzęt będzie najbardziej odpowiedni? Co należy wziąć pod uwagę przy zakupie wędki. Czy jakaś konkretna ryba lepiej bierze na jakiś rodzaj sprzętu? Nie znam się na sprzęcie, a teraz dostępne są takie wędki, o których ja nie miałem pojęcia. Czy biorąc pod uwagę fakt, że nie zamierzam wyjeżdżać gdzieś za granicę na ryby tylko korzystać z naszych rodzimych łowisk, powinienem kupić jakąś droższą wędkę? Chodzi mi tylko o to, aby wędka spełniała swoje zadanie. W jakim przedziale cenowym mam się poruszać? Możecie mi doradzić. Uwielbiam łowić ryby, ale nie wiem jak poruszać się w tym temacie.

Metoda - grunt i spławik.