czodam Posted November 19, 2014 Posted November 19, 2014 (edited) Zastanawiam się nad zakupem parasola Trapera zabudowanego co o nim sądzicie ? Ewentualnie co możecie polecić. Z góry uprzedzam że nie chcę namiotu. Edited November 19, 2014 by czodam
SpawN Posted November 19, 2014 Posted November 19, 2014 Parasol JAXON AK-KZS040 zamykany + drzwi + okna ! (4778674112) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Taki posiadam i nie narzekam jeszcze na niego
czodam Posted November 19, 2014 Author Posted November 19, 2014 Jak zachowuje się przy silnym wietrze ?
jon987 Posted November 19, 2014 Posted November 19, 2014 Posiadam taki parasol Jaxona tylko tzw połówkę,od razu zmieniłem sztyce na rurkę 1\2cala pasuje idealnie.Bardziej stabilniejszy jest parasol oraz wywaliłem śledzie które były w zestawie a zrobiłem z druta 6 i takie na 30cm.po tych modyfikacja w czasie średnio silnego wiatru i deszczu było miło sucho i stabilnie.Ogólnie polecam miejsca jest nawet sporo dwa fotele F5R i stolik 50cm na 50cm weszły.
czodam Posted November 20, 2014 Author Posted November 20, 2014 A co sądzicie o tym ? Parasol Zabudowany Traper 250cm (4696238237) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
fordo48 Posted November 20, 2014 Posted November 20, 2014 Witam jeśli chodzi o mnie to parasol jest ok , ja mam podobny też z przysłoną ale decyzje musisz podjąć sam jaki sobie kupisz bo jednemu się to podoba a drugiemu coś innego . Jak również zwraca się uwage na wykonanie i cenę tego parasola .
czodam Posted November 22, 2014 Author Posted November 22, 2014 zdecyduję się chyba na tego Jaxona solidniej wygląda, dziękuję wszystkim za pomoc
jon987 Posted November 22, 2014 Posted November 22, 2014 Są zwolennicy firmy Jaxon i przeciwnicy jeżeli chodzi o ten parasol w tym przedziale cenowym to im sie udało na plus.
epo Posted June 18, 2015 Posted June 18, 2015 Koledzy ma ktoś parasol jaxona 045...nie wiem czy dopłacić do tego modelu czy zostać przy 040?
gujmar Posted September 5, 2015 Posted September 5, 2015 (edited) 040 różni się od 045 brakiem moskitiery i nie posiada dodatkowego okna - tyle wyczytałem na necie.Sam nie posiadam parasola jednak jestem na etapie wyboru. Kieruje się w stronę Jaxona 045 najtańszy na allegro jest za 325 zł. Czytając różne fora natknąłem się na takie opinie: złe opinie to główne te że to Jaxon ( uraz do firmy i tyle ) i że sztyce są cienkie i sie łamią na dużym wietrze ( ale to dotyczy wszystkich parasoli i wtedy proponowano namioty - o wiele droższe od parasoli ), z pozytywnych opinie to to, ze posiada osłonięty zamek i dzięki temu nie cieknie woda w czasie deszczu ( podobno kongery ciekną ) i ogólnie dobrze jest wykonany podobno jeden z lepszych w tym przedziale cenowym. Na naszym forum niestety niewiele jest o tych parasolach, liczę że więcej coś się rozpiszecie. Myślę że warte uwagi są głównie parasole z osłonami mogące zastąpić namiot. I niestety jest znikoma ilość sklepów w których można zobaczyć i ocenić parasol, nabycie głównie na zamówienie i niestety drożej niż na allegro. Edited September 5, 2015 by gujmar
Michał82 Posted September 5, 2015 Posted September 5, 2015 325zł to sporo, jak ktoś nie ma namiotu a chciałby używać parasola jako schronienia i nawet spania to nie lepiej zainwestować w http://www.askari.pl/produkt/kogha-umbrella-de-luxe ??? Niewiele więcej a na pewno stabilniej i pewniej
gujmar Posted September 6, 2015 Posted September 6, 2015 Niby drogo jednak moje zasiadki nie są dłuższe i raczej nie będą w najbliższym czasie dłużej niż 1 noc .Poza tym alledrogo oferuje możliwość zakupów 0% wiec 32,5 zł przez 10 miesięcy nie jest bardzo odczuwalne. Chyba że ktoś mi poleci jakiś tańszy model lub firmę.
Recommended Posts