DawidĆwikła Posted December 20, 2014 Posted December 20, 2014 Witam. W 2015r. planuję wyjazd do Szwecji lub Norwegi, głownie na szczupaki,sandacze. Chciałbym się dowiedzieć na jakie jeziorko się udać aby nie wyjść po kiju, no i kilka słów o noclegach,cenach itp.
DawidĆwikła Posted January 3, 2015 Author Posted January 3, 2015 Jezioro Rusken w południowej Szwecji, ma ktoś może jakieś doświadczenie z tą wodą albo ma kontakt z kimś kto tam był, w recenzjach bardzo optymistycznie opisują ten zbiornik, a jak jest w rzeczywistości? Zaczynam coś powoli planować z wyjazdem do Szwecji, i pytanie czy byłby ktoś chętny na wyjazd? Narazie są 2 osoby.
DawidĆwikła Posted January 3, 2015 Author Posted January 3, 2015 Wstawię informacje o łowisku. Jezioro Rusken, Szwecja, wietne łowisko sandacza i grubego okonia, zapraszamy na wyjazd z nami. Jak narazie kształtuje się grupa 3 osobowa, dobrze by było jak znalazło sie jeszcze 3 osoby.
BRC Posted January 3, 2015 Posted January 3, 2015 (edited) Podaj termin, warunki, cenę to będzie więcej chętnych. I jeżeli coś mogę doradzić to jedzcie na Boren. A Rusken lepiej odpuścić. Edited January 3, 2015 by robbox4
Al.Capone Posted January 14, 2015 Posted January 14, 2015 Byłem na Rusken w czerwcu 2014 , powiem tylko tyle cienko cienko a nawet cieniutko. Trzeba przyznać że było dość gorąco ale jak na dobre łowisko sandaczowe bo powinno się choć coś dziać w nocy .Złowiliśmy kilka sandaczy przez tydzień większość krótkie , ale trafiłem może z 10 okoni takich ponad 40 cm . Jak na Szwecję to naprawdę cieniutko a wiem co pisze , jestem co roku przynajmniej 3-4 razy w Szwecji ale jeszcze nie udało mi się trafić na dobre sandaczowe jezioro (dopiero zaczynam szukać) A.Capone Chętnie dołączę do Was ,jestem z Tarnowa
matti151 Posted February 26, 2015 Posted February 26, 2015 Prosił bym o doradę jaki kij wybrać na taki wyjazd? Chodzi mi tu bardziej o gramaturę jaka by się najlepiej spisywała i długość całkowitą. Oczywiście łowienie będzie odbywało się z łódki. Prosił bym o podpowiedź doświadczonych wędkarzy na tamtejszych jeziorach. Pozdrawiam
Recommended Posts