Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam. W 2015r. planuję wyjazd do Szwecji lub Norwegi, głownie na szczupaki,sandacze. Chciałbym się dowiedzieć na jakie jeziorko się udać aby nie wyjść po kiju, no i kilka słów o noclegach,cenach itp.

• 2 weeks later...
Posted

Jezioro Rusken w południowej Szwecji, ma ktoś może jakieś doświadczenie z tą wodą albo ma kontakt z kimś kto tam był, w recenzjach bardzo optymistycznie opisują ten zbiornik, a jak jest w rzeczywistości?

Zaczynam coś powoli planować z wyjazdem do Szwecji, i pytanie czy byłby ktoś chętny na wyjazd? Narazie są 2 osoby.

Posted (edited)

Podaj termin, warunki, cenę to będzie więcej chętnych.

I jeżeli coś mogę doradzić to jedzcie na Boren. A Rusken lepiej odpuścić.

Edited by robbox4
  • 2 weeks later...
Posted

Byłem na Rusken w czerwcu 2014 , powiem tylko tyle cienko cienko a nawet cieniutko. Trzeba przyznać że było dość gorąco ale jak na dobre łowisko sandaczowe bo powinno się choć coś dziać w nocy .Złowiliśmy kilka sandaczy przez tydzień większość krótkie , ale trafiłem może z 10 okoni takich ponad 40 cm . Jak na Szwecję to naprawdę cieniutko a wiem co pisze , jestem co roku przynajmniej 3-4 razy w Szwecji ale jeszcze nie udało mi się trafić na dobre sandaczowe jezioro (dopiero zaczynam szukać)

A.Capone

Chętnie dołączę do Was ,jestem z Tarnowa

• 1 month later...
Posted

Prosił bym o doradę jaki kij wybrać na taki wyjazd? Chodzi mi tu bardziej o gramaturę jaka by się najlepiej spisywała i długość całkowitą.

Oczywiście łowienie będzie odbywało się z łódki. Prosił bym o podpowiedź doświadczonych wędkarzy na tamtejszych jeziorach. Pozdrawiam