Jump to content

Recommended Posts

Posted

Może się ktoś spotkał z odległosciówką z dodatkowym składem...?Miałem kiedyś taką 330cm po dodaniu trzeciej części robiło się 390,kurde zapomniałem jaka to firma,,,jakaś Włoska?

Posted

Witaj. Włosi robili wędki Colnic, Trabucco, Milo i Maver - miedzy innymi karpiówki w fabryce Reglass.

Ps. Ale dopalacze... to nie w wędkarskim :D

Posted

To może tak...sa takie federy z dodatkową cześcią zwiększającą długość.Czy ktoś słyszał o takich odległościówkach...

Posted

O ile pamięć mnie nie myli to prawdopodobnie takigo typu kije (cała seria-feeder,martch,gruntowe) robił Browning lub Zebco. Takie kije posiadał mój znajomy ale były to wedziska karpiowe a było to kilkanaście lat temu wiec dzisiaj już chyba nieosiągalne. Wejdź na jakieś forum matchowe , zapewne coś sensowniejszego doradzą.

Posted

Takie kije znajdują się w ofercie szkockiej Daiwy, ale cena zwala z nóg...

Pamiętam też, że X lat temu Shimano oferowało odległościówki Speedmaster z taką "dopałką", ale te kije również nie były tanie.

Z tańszych, to może znajdzie się coś w ofercie Mikado.

Posted

Moz jeszcze tak..Potrzebna mi jedna wędka na spławiczek na mniejsze rzeczki(4-5m) i jednocześnie na zbiorniki ,czyli 270-330... i 390-420cm .Kurde feder byłby dobry...no w ostateczności tak zrobie.... tyle , że przekotki malutkie i gęsto...

Posted

Witam

Posiadam podobny wynalazek a nawet jeszcze bardziej uniwersalny ponieważ jest to feeder i odległosciówka w jednym Masterline John Wilson avon quiver .Jest to wędzisko dwuskładowe i mam do niego dwa górne elementy. Jeden tworzy z niego feedera, a drugi oległoścówke i jest również dopałka która jest mocowana zaraz za rekojeścią. Długość bez dopałki to ok. 3,40 a z dopałką ok 4,00 m.

Posted
Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować