Guest Posted January 26, 2015 Posted January 26, 2015 Cześć tak jak w tytule (Przygotowania do Sezonu),szukałem takiego tematu ale nie znalazłem,no chyba że przeoczyłem go jeśli tak to proszę o przeniesienie go lub przyklejenie. Każdy z nas przygotowuje wędki,akcesoria a nawet przynęty czy też zanęty.Mogę się pochwalić że ja już w pełni jestem gotowy do sezonu,wędki wymyte zakonserwowane rękojeść z korka lub tego drugie materiału,nie wiem dokładnie jak on się nazywa(Jeśli ktoś wie to niech piszę przyda się nowe info ).Kołowrotki wyczyszczone nasmarowane łożyska i nowe żyłki,powiązane przypony.No i jako pierwszy raz będę próbował z kuchnia,może się coś uda,są jeszcze mojej domowej hodowli gnojaki ale nie zrobiłem zdjęcia bo się pochowały. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
waldemar0018 Posted January 26, 2015 Posted January 26, 2015 Ten drugi materiał z którego są wykonywane rękojeści to pianka EVA
Guest Posted January 27, 2015 Posted January 27, 2015 Ok dzięki wielkie:beer:.Mam jeszcze jedno do was pytanie,potrzeba mi dobrego sprzętu do robienia stanowisk nad rzeką.Chodzi mi tu dokładnie o trawę wierzbę czy też jakieś twardsze chobiele,potrzeba mi sprzętu w miarę dobrego a w dobrej cenie. Macie może coś do polecenia? Może ktoś z was ma jakieś sztyce domowej roboty,bo podpórki na kamienistych brzegach nie idzie wbić.Raz widziałem wędkarza miał właśnie zrobione takie sztycę wędka tak fajnie wchodziła rękojeścią dolną,dodam do tego że nie używał jakiś dodatkowych podpórek. Z tego co pamiętam to miał rurkę PCV i jakiś metal. Może to ktoś z was..
fordo48 Posted January 27, 2015 Posted January 27, 2015 Witam nie wiem ale chyba Ci chodzi o coś takiego , to zrobiłem sobie sam jest mocne i stabilne . Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
Guest Posted January 28, 2015 Posted January 28, 2015 Właśnie takie coś możesz mi podać średnice rurki PCV
Guest Posted January 28, 2015 Posted January 28, 2015 Co masz na myśli Ja myślałem o kawałku blachy nie rdzewnej i do tego rurka PVC tylko nie wiem jakiej szerokości.Chcę to zrobić pod Feederka na rzekę San i Wisłokę Wisłę Wisłok.
adamus78 Posted January 28, 2015 Posted January 28, 2015 Z blachy nierdzewnej? chyba o grubości 10mm. Kolega wyżej dobrze pisze, kup pręta żebrowanego 15 i pospawasz bez problemu, pomalujesz i git.
raftik Posted January 28, 2015 Posted January 28, 2015 Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Proste a mocne:) Poszukaj w gogle jest tyle modeli co wędkarzy Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
fordo48 Posted January 28, 2015 Posted January 28, 2015 Właśnie takie coś możesz mi podać średnice rurki PCV Witam średnica tej rurki jest 35 a pręt jest aluminiowy 12 mm .
Guest Posted January 28, 2015 Posted January 28, 2015 Jutro zacznę coś kombinować w garażu zobaczymy jakie będą efekty:)
Guest Posted February 8, 2015 Posted February 8, 2015 Witam,z majsterkowania w garażu nici bo zimno,więc wiozłem się za kuchnie.Zrobiłem sobie mix do kulek i potem je zrobiłem a następnie zrobiłem też zanętę na wczesną wiosnę,można powiedzieć ze taki dodatek to będzie na 0,5kg zwykłej dosypuję 0.5kg mojej dzięki niej zanęta zrobi się ciemna no ciemno brązowa.W małym opakowaniu mix do kulek proteinowych a w dużym zanęta. PS:Jak się wam podoba ? Kulek Wyszło mi 150szt. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
raftik Posted February 9, 2015 Posted February 9, 2015 Emil próby próby i jeszcze raz próby !!!!Widać że masz pozytywną zajawkę i że cie już nosi żeby na rybki skoczyć O kulaskach był temat założony poszukaj poczytaj, a co do zanęty zależy co gdzie i kiedy będziesz łowił Ja patrze za okno jak na razie zanętę widzę białą hehe SYPIE OSTRO!!!
Guest Posted February 9, 2015 Posted February 9, 2015 Kulki sam robiłem rękami pierwszy raz,a zanęta robi się brązowa po dodaniu wody:) Po wrzuceniu do wody kulki dają intensywny zapach A no sypię ale od tego jest zima by porobić (Tajną Broń ) A pilot był od Telewizorka
Guest Posted February 16, 2015 Posted February 16, 2015 No żebyś wiedział na te bardziej przypakowane:D No wiosna coraz bliżej i nasz sport też
Recommended Posts