motorhead71 Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 DRODZY KOLEDZY MAM PYTANIE CO DO TEGO SPINNINGU,CZY WASZYM ZDANIEM BĘDZIE SIĘ NADAWAŁ JAKO W MIARĘ UNIWERSALNY KIJ, KLEŃ,JAŹ,BRZANA, BOLEŃ(wiem że takich wędek nie ma ) DO WOBLERKÓW O GRAMATURZE OD 2,5 GR. I BŁYSTKI NR 0,PYTAM DLA TEGO BO ŁOWIĘ WĘDKĄ DAIWA INFINITY Q 2,7 3-18,A DRAGON TO TROCHĘ INNY MATERIAŁ I INNA AKCJA.WIDZIAŁEM TĄ WĘDKĘ W KARINIE W DOBREJ CENIE A POTRZEBUJĘ W MIARĘ UNIWERSALNEJ WĘDKI.POZDRAWIAM I DZIĘKUJĘ Z GÓRY ZA OPINIĘ.
krs Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Nie znam TD 4-21g, miałem natomiast 5-18g. Używałem go do gumek na główkach 8-12g i muszę powiedzieć że wędczka nadawała się do tego celu idealnie, pomimo tego że nie miała zbyt dużego zapasu mocy bez problemu radziła sobie z zacinaniem i holowaniem sandaczy 3kg. Teraz żałuję że ją sprzedałem, wymieniłem ją na badziewnego CD. Myślę że wersja 4-21g do obrotówek 0 czy mikro woblerków raczej specjalnie nie będzie się nadawała, ale zaznaczam że nie miałem jej w ręku
Bastuś z Bratko Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Ja mam Dragona Silver Edition Spin 2,7m., c.w. 10-28g i jest to obecnie mój podstawowy sprzęt. Zabieram go zawsze gdy wybieram się na szczupaki a przy okazji trafiają się okonie i skuteczność udanych holi nie jest najgorsza. Łowiłem również tą wędką pstrągi i jej parametry bardzo mi odpowiadały a przy okazji trafiało się całkiem sporo kleni i również w tym przypadku wędka mnie nie zawiodła.
Recommended Posts