Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ostrzałki haków - coraz więcej takich produktów w karpiowych klamotach, sklepy mam proponują - chciałbym poznać opinie użytkowników takich ostrzałek - używa ich ktoś? Jak się one sprawdzają do jakiego rodzaju haków (teflonowe,stalowe)?

• 2 weeks later...
Posted

:(Witam. Moja cała rodzinka to wędkarze. :( Warunki polowu w Goczałkowicach ryb sa wspaniałe.:rolleyes:Ostrzałki haków - bym nie kupowała

Posted
:(Witam. Moja cała rodzinka to wędkarze. :( Warunki polowu w Goczałkowicach ryb sa wspaniałe.:rolleyes:Ostrzałki haków - bym nie kupowała

Cześć ,będzie że się czepiam :) Ale co ma piernik do wiatraka?? Co ma wspólnego ostrzałka z Goczałkowicami ?:)

Posted

Dla mnie osobiście zbędne narzędzie, nie używałem i nie będę używał. Przelicz sobie ile kosztuje jeden hak, nie jest to kwota niewiadomo jaka, w porywach złotówka. A po drugie nowy hak masz przeważnie chemicznie ostrzony i nigdy go tak nie naostrzysz.

moto g

Posted

Używam od niedawna ostrzałki do haków firmy TASKA. Czasem, po wyholowanej rybie haczyk nie jest już tak ostry jak wyjęty z opakowania, więc wypada zawiązać nowy przypon gdzie trzeba użyć nowej plecionki, haka, pozycjonera itd. więc ten koszt jest wyższy niż wyżej wspomniana złotówka. Dobre haki kosztują w granicach 25zł/10szt. W razie stępienia, wystarczy przejechać kilkukrotnie i haczyk jest jak nowy. Nie zawsze da się hak uratować, ale bardzo często można przedłużyć jego ostrość. Odpada problem wiązania nowego przyponu no i zostaje kilka złotych w kieszeni. Uważam, że jest to bardzo przydatne akcesorium w torbie. Używam jej do haków Gardner Mugga, Carp'r'us żeby zrobić z nich jeszcze ostrzejsze kosy.

tutaj film:

• 2 weeks later...
Posted

Też się właśnie zastanawiałem nad taską (teflony tez ostrzy?)... w pl sklepie Mateusz kupiłeś czy ściągałeś z wysp ?

• 4 weeks later...
Posted

Nabyłem ostrzałkę jakieś dwa lata temu i ratuje dupę.Zarówno w karpiarstwie jak i spiningu;).Jak komuś zbędna to niech wiąże nowe po nocach i przepija piwem bo na to nie szkoda:D

• 3 months later...
Posted

Panowie w Lidlu teraz jest ostrzałka mała poręczna nawet ma wgłębienie do ostrzenia haków :) Całe 8.99 zł :)

Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu Tapatalka