sniady Posted March 15, 2015 Posted March 15, 2015 Ostrzałki haków - coraz więcej takich produktów w karpiowych klamotach, sklepy mam proponują - chciałbym poznać opinie użytkowników takich ostrzałek - używa ich ktoś? Jak się one sprawdzają do jakiego rodzaju haków (teflonowe,stalowe)?
gosia104 Posted March 24, 2015 Posted March 24, 2015 :(Witam. Moja cała rodzinka to wędkarze. Warunki polowu w Goczałkowicach ryb sa wspaniałe.:rolleyes:Ostrzałki haków - bym nie kupowała
Michał82 Posted March 24, 2015 Posted March 24, 2015 :(Witam. Moja cała rodzinka to wędkarze. Warunki polowu w Goczałkowicach ryb sa wspaniałe.:rolleyes:Ostrzałki haków - bym nie kupowała Cześć ,będzie że się czepiam Ale co ma piernik do wiatraka?? Co ma wspólnego ostrzałka z Goczałkowicami ?
oloepoczta Posted March 24, 2015 Posted March 24, 2015 Dla mnie osobiście zbędne narzędzie, nie używałem i nie będę używał. Przelicz sobie ile kosztuje jeden hak, nie jest to kwota niewiadomo jaka, w porywach złotówka. A po drugie nowy hak masz przeważnie chemicznie ostrzony i nigdy go tak nie naostrzysz. moto g
gosia104 Posted March 25, 2015 Posted March 25, 2015 Pozdrawiam. Masz rację- miało być tylko napisane ostrzałki haków - bym nie kupowała...
Mateusz91 Posted April 2, 2015 Posted April 2, 2015 Używam od niedawna ostrzałki do haków firmy TASKA. Czasem, po wyholowanej rybie haczyk nie jest już tak ostry jak wyjęty z opakowania, więc wypada zawiązać nowy przypon gdzie trzeba użyć nowej plecionki, haka, pozycjonera itd. więc ten koszt jest wyższy niż wyżej wspomniana złotówka. Dobre haki kosztują w granicach 25zł/10szt. W razie stępienia, wystarczy przejechać kilkukrotnie i haczyk jest jak nowy. Nie zawsze da się hak uratować, ale bardzo często można przedłużyć jego ostrość. Odpada problem wiązania nowego przyponu no i zostaje kilka złotych w kieszeni. Uważam, że jest to bardzo przydatne akcesorium w torbie. Używam jej do haków Gardner Mugga, Carp'r'us żeby zrobić z nich jeszcze ostrzejsze kosy. tutaj film:
sniady Posted April 11, 2015 Author Posted April 11, 2015 Też się właśnie zastanawiałem nad taską (teflony tez ostrzy?)... w pl sklepie Mateusz kupiłeś czy ściągałeś z wysp ?
lenox Posted May 14, 2015 Posted May 14, 2015 Nabyłem ostrzałkę jakieś dwa lata temu i ratuje dupę.Zarówno w karpiarstwie jak i spiningu;).Jak komuś zbędna to niech wiąże nowe po nocach i przepija piwem bo na to nie szkoda:D
Michał82 Posted September 8, 2015 Posted September 8, 2015 Panowie w Lidlu teraz jest ostrzałka mała poręczna nawet ma wgłębienie do ostrzenia haków Całe 8.99 zł Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu Tapatalka
Recommended Posts