Jump to content

Recommended Posts

Posted

Koledzy czy miał lub ma ktoś z was doczynienia z kijem Konger Troker L 198cm 3-12g ? Szukam jakiegoś kompromisu Okoniowo-Pstrągowego na małe rzeczki i ewentualnie łódkę i wpadło mi w oko coś takiego. Proszę o opinie.

Posted

Odpuść sobie tego Trokera to jest wklejanka między przed ostatnią , a ostatnią jest tak cienka i źle ścieniowana łamie i ugina się praktycznie na tych 2 przelotkach ja już go złamałem. Jedyna cena przyciąga a wykończenie kija fatalne na pstrągi to kij nie jest na pewno.

Zerknij sobie na te kije: Daiwa Exceler UltraLight 210 cm 2-10 gr , Cormoran Red Master, Cormoran TX 4 tym modelem o nazwie Motala 1,80 cm 1-9 gr miałem przyjemność łowić i świetny kij bardzo czuły i przy obciążeniu przechodzi w parabole, TX4 seria fajne kije i nie są to wklejanki.

[h=1][/h][h=1][/h][h=1]

[/h]

Posted

Mam Red Mastera Trout & Perch 205cm, 2-15g, i używam właśnie na pstrągi w małych rzekach. Osobiście uważam że mógłby być miększy. Daiwa Exceler 2-10g to przy tym klucha. Generalnie na rybki >30cm jest OK, mniejsze (a takie u mnie dominują) często spadają ze względu na sztywność - rozwiązaniem jest luźno ustawiony hamulec. Jednak na okonia wolałbym Daiwę. Kongera w łapie nie miałem niestety.