Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam widzę że jeszcze nikt jeszcze nie opisał tego stawu, a szkoda bo jest naprawdę ciekawy... Jest on około 8 km od Jasła naprawdę ciekawa miejscówka aby przełamać melancholię wód PZW.... na łowisku oczywiście dominuje karp, nie jakieś ogromne sztuki, w granicach 1.5- 7-8 kg ale ryba naprawdę waleczna dziś złapałem około 9 karpi niedużych ale jak je wyciągałem to razem z kolegą pękaliśmy ze śmiechu, bo miały nie więcej niż 2 kg a wędkę tak gięło jakby miały przynajmniej z 8...:) na łowisku z większych sztuk jest jeszcze szczupak sandacz amur sum, wiem że jeszcze jest końcówka okresu ochronnego ale za zezwoleniem właściciela dziś łowiłem na żywca w efekcie 2 szczupaki 44 i 64 oczywiście szybko wróciły do wody. łowisko nieduże ale przyjemnie i czyste opłata to 10 zł za dzień oczywiście ryb nie bierzemy ewentualnie można kupić u właściciela z osobnego oczka... staw idealny dla początkujących do podszkolenia holu oraz dla wędkarzy chcących się trochę pobawić z rybą która rzeczywiście jest i nie jest jej wcale mało..

• 1 month later...
Posted

Byłem dzisiaj.

Łowisko bardzo przyjemne, fakt nie duże, ale bardzo miło się tam wedkuje.

Dominuje karp taki 2-3 kg i trzeba przyznać waleczny podczas holu.

Brań dużo i zabawy przy tym cała masa. Także jak ktoś chce polowic i dobrze się przy tym bawić to polecam jak najbardziej.

Na spininig 1 szczupak i pstrąg hodowlany walczący niczym największe dzikusy z rzek.

Opłata 12 zł za cały dzień i można na 2 wedki łapać.

Podsumowując można tam miło spędzić dzień i cieszyć się ze zlapanych rybek, a nie narzekac ze na wodach pzw nie ma ryb