fafciak Posted April 13, 2015 Posted April 13, 2015 (edited) Witam, wykupiłem vispas w holandii, tylko że nie mam tam swoich danych z dowodu, a dane z miejsca w którym aktualnie mieszkam, ale nie jestem zameldowany. Czy przy kontroli może być jakiś problem ? Jak "każdy" wie karta vispas przychodzi poczta, i nie chciałem żeby karta poszła do polski tylko przyszla do miejsca w którym aktualnie się znajduję. Edit. Tak przy okazji jeszcze: Okres ochrony przed używaniem niektórych rodzajów przynęt Od 1 kwietnia do ostatniej soboty maja obowiązuje zakaz używania niektórych rodzajów przynęt. W tym okresie nie można łowić ryb przy użyciu: odpadów mięsnych, martwej ryby lub jej kawałków (bez względu na wielkość), wszelkiego rodzaju sztucznych przynęt z wyjątkiem sztucznej muszki, mniejszej niż 2,5 cm. W przypadku IJsselmeer zakaz ten obowiązuje od 16 marca do 30 czerwca. Czyli spining do ostatnij soboty maja zakazany? Dodam że widuje holendrów spiningujących kopytami 5+ cm. Edited April 13, 2015 by fafciak
lenox Posted April 15, 2015 Posted April 15, 2015 Nie powinno być problemu,byłem,widziałem i miałem kilka bezproblemowych kontroli.A odnośnie Wiatraków,to nie są oni tacy święci,też wielokrotnie widywałem spining czy żywe przynęty w miejscach zakazanych.Jednak Polaków i tak nikt nie przebije:D Spin od czerwca,jednak to do sprawdzenia,bo na różnych wodach inaczej funkcjonuje.Powinieneś dostać broszurkę informacyjną wraz z Vispaseem;masz tam okresy,wymiary,itp,tak przynajmniej było do tej pory;).pzdr
fafciak Posted April 15, 2015 Author Posted April 15, 2015 Dzięki za info Szkoda z tym spiningiem bo zabrałem ze sobą tylko spin Koniecznie muszę teraz przysłać sobie jakoś moje karpiówki z polski
Recommended Posts