Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich forumowiczów! Jestem tutaj nowy, kilka dni temu wyrobiłem sobie kartę wędkarską kupiłem jakąś tam wędkę na bazarze, trochę poczytałem, poradziłem się kolegów - doświadczonych wędkarzy jak i co no i trochę się dowiedziałem, ale mam jeden problem, a mianowicie... Czy ktoś może mi polecić jakieś fajne miejsca na Wisłoku na długości Krosno - Strzyżów? Dodam iż dopiero zaczynam swoją przygodę z kijem i nie mam bladego pojęcia o jakichś miejscówkach gdzie coś by można było coś złowić. Mam zamiar łowić na spławik, koledzy proponują na początek białego robaka i kukurydzę na haczyk. Byłbym wdzięczny za jakieś porady, miejsca itp.

Dziękuje i pozdrawiam! :)

Posted

Witam na forum.W tym okresie kuku+biały na Wisłoku nie jest dobrym pomysłem,większość ryb które mógłbyś złowić jest w tarle.Na początek z tą przynętą radziłbym odwiedzić zbiornik w Polance, karp tam dobrze żeruje i nie będziesz się nudził,a łowisko idealne do spławika.

Posted

W takim razie może poleci mi ktoś jakieś inne przynęty na Wisłok na obecną porę roku? Bo miałem zamiar coś się pobawić przez święta majowe ale wszystkie stawy będą raczej pozamykane :/ Dziś kupiłem fanty do łowienia na grunt więc ta metoda też wchodzi w grę ;)

Posted

Możesz próbować na Wisłoku na parówkę z gruntu, znajomi połowili ładne Klenie na parówe, więc czemu nie. We Frysztaku są niezłe miejsca, wystarczy pospacerować koło rzeki.