lisses Posted June 22, 2015 Share Posted June 22, 2015 (edited) Witam szukam jakiegoś sznura po metodę jak w tytule. Jako, że zaczynam przygodę z tą metodą nie mam wygórowanych wymagań a zależy mi na akceptowalnej cenie. A może ktoś doradzi co kupić w rozsądnej cenie. Edited June 22, 2015 by lisses Link to comment Share on other sites More sharing options...
LukaszZ Posted June 22, 2015 Share Posted June 22, 2015 Możemy się zrzucić na jakąś linkę (nawet nową ) specjalnie do nimfy i podzielić ją po połowie Niestety nie będzie mnie tydzień wiec musiał byś poczekać z tematem! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryba7 Posted June 22, 2015 Share Posted June 22, 2015 Zagadaj do Darka Maciuby, swego czasu miał bardzo fajne cienkie sznury muchowe w dobrej cenie. Ja mam Tuff Line jeśli dobrze pamiętam 0.22 ok 60-70m, jeśli byś potrzebował to pisz;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabriel Posted June 22, 2015 Share Posted June 22, 2015 W sumie może i ja bym coś zakupił? 114m na 3? albo na 2? w grubości 0,23 http://harius.com.pl/Tuf-Line-SuperCast%283,0,127%29.aspx Bo chyba nie znajdę żadnego cienkiego sznura muchowego #2 albo #3 żeby go do żyłki używać .... Sprawdzę jeszcze jedną rzecz i wieczorem się odezwę.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisses Posted June 22, 2015 Author Share Posted June 22, 2015 Ale czy takie rozwiązanie jest w 100% zgodne z prawem? Czy aby to na pewno jest sznur muchowy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryba7 Posted June 22, 2015 Share Posted June 22, 2015 Gabriel PW albo dzwoń Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisses Posted June 22, 2015 Author Share Posted June 22, 2015 ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
revers Posted June 22, 2015 Share Posted June 22, 2015 Zwykły sznur WF w niskiej klasie odwrotnie nawinięty na kołowrotek. Tuff Line - moim zdaniem sztywny , ale od biedy daje rade. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siksa Posted June 22, 2015 Share Posted June 22, 2015 A co jest złego w tym, że jest sztywny? Przecież i tak praktycznie nie wystaje za szczytówkę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
revers Posted June 22, 2015 Share Posted June 22, 2015 Jeśli ma nie wystawać za przelotkę szczytową to po co kupować "specjalny" sznur , przypon 2x długość wędki i tyle. Na niektórych łowiskach jest obowiązek że sznur musi być poza szczytówką. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siksa Posted June 22, 2015 Share Posted June 22, 2015 Między wystawaniem, a nie wystawaniem za szczytówkę jest cienka granica:) Zwykły sznur dawno by się zsunął. A jak go wystawimy za szczytówkę, to ściągnie zestaw. Powtarzam pytanie, co jest złego w sztywności Tuff Line? Link to comment Share on other sites More sharing options...
revers Posted June 22, 2015 Share Posted June 22, 2015 (edited) http://www.flyt.webd.pl/viewtopic.php?t=14487&start=0 Moim zdaniem lepszym rozwiązaniem ( niekoniecznie tańszym) jest np. linka soldarini Edited June 22, 2015 by revers Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siksa Posted June 22, 2015 Share Posted June 22, 2015 Z całym szacunkiem, ale w załączonym przez Ciebie linku, nie ma słowa odpowiedzi na moje pytanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dariusz Maciuba Posted June 22, 2015 Share Posted June 22, 2015 Jesli jest więcej chętnych to pisać,zamówimy i odsprzedamy,pozdro Darek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dariusz Maciuba Posted June 22, 2015 Share Posted June 22, 2015 Coś ode mnie na temat tego,jak ktoś łowi mi nie przeszkadza,FIPS zabronił tego używać ,w Polsce też na zawodach jest zabroniony i jako zawodnik Tufa nie używam,ogólnie co do metody żyłkowej jestem obojętny jej stosowania,ale rodzi się w poczynaniach młodych adeptów coś w stylu mody łowienia na żyłkę a co za tym idzie brak umiejętności posługiwania się sznurem muchowym nad czym bardzo ubolewam.Świat idzie z postępem,dajmy tym rybom troszkę więcej szans na wygranie walki z nami... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts