Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam szukam jakiegoś sznura po metodę jak w tytule. Jako, że zaczynam przygodę z tą metodą nie

mam wygórowanych wymagań a zależy mi na akceptowalnej cenie.

A może ktoś doradzi co kupić w rozsądnej cenie.

Edited by lisses
Posted

Możemy się zrzucić na jakąś linkę (nawet nową ) specjalnie do nimfy i podzielić ją po połowie :) Niestety nie będzie mnie tydzień wiec musiał byś poczekać z tematem!

Posted

Zagadaj do Darka Maciuby, swego czasu miał bardzo fajne cienkie sznury muchowe w dobrej cenie.

Ja mam Tuff Line jeśli dobrze pamiętam 0.22 ok 60-70m, jeśli byś potrzebował to pisz;)

Posted

Zwykły sznur WF w niskiej klasie odwrotnie nawinięty na kołowrotek.

Tuff Line - moim zdaniem sztywny , ale od biedy daje rade.

Posted

Jeśli ma nie wystawać za przelotkę szczytową to po co kupować "specjalny" sznur , przypon 2x długość wędki i tyle.

Na niektórych łowiskach jest obowiązek że sznur musi być poza szczytówką.

Posted

Między wystawaniem, a nie wystawaniem za szczytówkę jest cienka granica:) Zwykły sznur dawno by się zsunął. A jak go wystawimy za szczytówkę, to ściągnie zestaw. Powtarzam pytanie, co jest złego w sztywności Tuff Line?

Posted

Coś ode mnie na temat tego,jak ktoś łowi mi nie przeszkadza,FIPS zabronił tego używać ,w Polsce też na zawodach jest zabroniony i jako zawodnik Tufa nie używam,ogólnie co do metody żyłkowej jestem obojętny jej stosowania,ale rodzi się w poczynaniach młodych adeptów coś w stylu mody łowienia na żyłkę a co za tym idzie brak umiejętności posługiwania się sznurem muchowym nad czym bardzo ubolewam.Świat idzie z postępem,dajmy tym rybom troszkę więcej szans na wygranie walki z nami...