Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam ! Interesuje mnie zbiornik z dużymi karpiami od 10 kg w górę w naszym województwie serdecznym, wie ktoś moze na ten temat ...:)? Nie wiem czy ten temat był zakładany, jak był to przepraszam. Pozdrawiam

Posted

moze i tak ale ja tu jestem nowy takze prosze o wyrozumienie ;) wiec oczekuje konretnych odpowiedzi ;) jesli chodzi o uwierzenie ze jestem karpiarzem to prosze Milana sie zapytać ;)

Posted
wiec oczekuje konretnych odpowiedzi ;)

Widać, że "świeży" jesteś bo tu nikt konretnych odpowiedzi nie udziela. Co do konkretów to chyba nie oczekujesz, że zdradzą Ci najlepsze łowiska z dużą ilością karpia +10kg? Takich informacji to się nie udziela na lewo i prawo a strzeże jak oka w głowie. Co do zakładania nowych wątków to na forum istnieje wyszukiwarka:)

Posted
Widać, że "świeży" jesteś bo tu nikt konretnych odpowiedzi nie udziela. Co do konkretów to chyba nie oczekujesz, że zdradzą Ci najlepsze łowiska z dużą ilością karpia +10kg? Takich informacji to się nie udziela na lewo i prawo a strzeże jak oka w głowie.

Strasznie wredne i samolubne to społeczeństwo forumowe hehe :))

Posted (edited)
jesli chodzi o uwierzenie ze jestem karpiarzem to prosze Milana sie zapytać

@kriko,uwierz mi że "wierzenie" nie ma tu żadnego znaczenia:D

Strasznie wredne i samolubne to społeczeństwo forumowe hehe )

Prawda ale są trzy rodzaje prawdy "świeta prawda,cała prawda i g..no prawda":D

O.Rzeszowski

-Lipie (może coś jeszcze zostało)

-Czarna Sędziszowska (bankowe 10+,trudny zbiornik)

-Zalew Rzeszowski (może nie za wiele ale są)

-Rzemień (największy o jakim słyszałem 23kg)

-Otałęż (powinny być,trudny zbiornik)

-Zalew w Wólce Niedźwieckiej (może kilkanaście zostało)

O.Tarnobrzeski

-Wilcza Wola (średnio,trochę przetrzepana populacja)

-Szymanowice (jedno z najlepszych łowisk)

-Kobylany (komercyjne)

-Grębów? (komercyjne)

-Janów Lubelski

-"Warchoły" koło Niska (karpie i trochę amura)

o.Przemyski

-"Zgoda" koło Jarosławia (komercja)

-Wietlin (stary zbiornik na bank duże amury)

-Ostrów (karpi i amury 10+)

-Stary Lubliniec (karpie,amury i sumy )

-Stawy Korzenica? (komercja)

-Stawy rybne Miłków (komercja)

-Pawłokoma

o.Krośnieński

-Solina (bankowo 20+)

-Sieniawa-Besko (bankowo)

-Łowisko "Besko" (komercja,prawdopodobnie)

-Łowisko Rymanów (komercja)

-Siepietnica (pow. 20,8 h)

-Wróblowa (na pewno są)

-Hłomcza

-Temeszów (nie na bank ale...)

To są łowiska na których łowiłem albo po prostu byłem i wiem;).Nie wymagajcie aby ktoś Wam na gotowe podawał.Napiszcie coś od siebie zaczynając temat i podzielcie się swoją wiedzą o łowiskach a później wymagajcie od innych.;):D

Oczywiście,każdy tak jak pisze @Siksa,ma swoją "tajną wodę",której nie zdradzi (święta prawda:D)i także ja taką mam;).Rozpracowywanie jej zajęło mi cały jeden sezon i kiedy już myślałem że ją znam porazka w tym sezonie.Zapłaciłem "frycowe' normalnie jak młodzik.

@Mateusz91,fajny pomysł jak ukończycie budowę zapodaj jakiś filmik z wodowania;).

Edited by rapala
Posted

ja osobiście na karpie polecam stawy w starym Sączu (komercja, ale wcale nie taka droga) i rybki są, karpiki 10+ na bank , no ale to nie jest na podkarpaciu ;/

Posted

Dzieki wielkie za odpowiedzi i potwierdzenie moich przypuszczeńna temat Czarnej, Rzemienia m.innymi. Wilcza Wole znam na wylot bo mam 20 km do niej ... i tam karpie diamentalnie wyczesane ..... zostalo moze jedno stado duzych i tyle ....

Szymanowice to jest racja najlepszy zbiornik, przyznaje połowilem tam sporo tylko ze ten zakaz w nocy mnie rozbraja ....

Chcialem w tym roku na Czarna pojechać ale nie bylo z kim ... Bo malo kto o tej wodzie wie .......

Posted

Spoko Rapala aż taki zacofany nie jestem jak myślisz ;) Przejrzałem wszystko o czarnej i jednak nie napawa mnie to optymizmem ... Zbydniów? A co tam moze byc? Coś sie o uszy odbijało ale o karpiach tam nic takowego .... a wiecie moze cos o Tenczynopolu kolo Szymanowic?

Posted
Spoko Rapala aż taki zacofany nie jestem jak myślisz

A dla czego tak myślisz że ja tak myślę?:D.

Czarna-trudny zbiornik ale nic nie przychodzi łatwo.Myślę że w ciągu miesiąca do "opanowania" przy częstym wędkowaniu.Ja swój "tajny zbiornik" rozpracowywałem prawie rok.Od wiosny,pływanie,sondowanie,siedzenie z lornetą przy twarzy czy "wywiad środowiskowy" (oczywiście podparty "szkłem":D).Ale zyskałem "uznanie" miejscowych łazików i zasób informacji,który pozwolił na osiąganie dobrych wyników na jesień.Teraz gdy tam przyjeżdżam to walą do mnie jak do opieki społecznej:D.Może i trochę "ochlajtusy":D ale fajni i całkiem porządni ludzie.Tak że nie warto nigdy oceniać jak kto wygląda.

Co do Zbydniowa,kilka razy tam łowiłem ale dość dawno temu.Były tam piękne amury i karpie.Ale "przyducha" jaka miała miejsce kilkanaście lat temu (dokładnie nie pamiętam),mocno przetrzebiła ten zbiornik.Z doniesień kolegi wiem że powoli rybostan wraca do normy i można już liczyć na karpie 10+.

Nie wiem czy znasz to

http://www.steelhook.com.pl/

http://www.cyprinus.pl/

przeglądnij może coś ciekawego znajdziesz;).

W przyszłym sezonie planuję tygodniowy wypad na jakieś dobre łowisko komercyjne więc składam propozycję wspólnego wypadu.Skrzyknij 1-2 kumpli,ładujemy sprzęt i jedziemy;).Zawsze kilka osób to możliwość negocjacji ceny pobytu itp.Na razie to plany ale od czegoś trzeba zacząć:D.

O Tenczynopolu niestety nic nie słyszałem.

Posted
rapala a gdzie miałbyś plan wybrać się na te rybki ?

Jeszcze nie wiem,na razie to tylko plany;).Jest cała zima na przemyślenie i zaplanowanie jakiegoś wypadziku.Na pewno jakaś komercja ale biorę także pod uwagę inne zbiorniki np.Solina.Ale raczej to pierwsze.Trzeba będzie trochę poszperać po forach karpiowych i zobaczyć jakie zbiorniki komercyjne są warte zasiadki i jakie miały w tym roku najlepsze "notowania".

Posted

jakie plany na sezon 2011 ? bo ja to Szymanowice, Janów Lubelski, Rzemien

Tak znam te strony bo to moich kolegów teamy .... No ale nikt od nich nic nie mowil o zbydniowie .... głośno bylo o Grębowie i fakt byly tam wielkie karpie a to co sie stalo po tej zimie co byla 2009/2010 to istna masakra .... tirami wywozili śniete ryby bo właścicielowi sie nie chcialo przerebli robić .... nawpuszczał pstrągów i malych karpików .... a z tych wiekszych malo zostało

Posted

co sie czepiasz słowek ... widocznie tam nie łowia ... bo kiedyś na zasiadce byl poruszany temat o tym łowisku ale niczym sensowym ta dyskucja sie nie skonczyla tylko przeszlismy szybko na temat innnego łowiska

• 1 month later...
  • 3 weeks later...
Posted

witam wszystkich :)

jak przygotowania do sezonu ? wszystko juz zakupione i ukrecone ?

ja pomalu koncze kompletowac wszystko co niezbedne...

Na szczescie z grubszych zakupow zostaly mi tylko do zakupienia sygnalki z centralka a reszta to nowe haki, jakis fluorocarbon do przyponow, hangery i ciezarki itp

Z planow na sezon 2011 to na pewno Stary Sacz, Wroblowa, Solina i w koncu Wilcza Wola bo nie mialem okazji jeszcze na niej lapac...

hehe a za cel mam wkoncu wygrac jakies zawody :P

2 razy bylem blisko ale jeszcze sie nie udalo....

pozdrawiam

Posted
jak przygotowania do sezonu ? wszystko juz zakupione i ukrecone ?

No nie bardzo:(,wszystkie zakupy zostawiam na Targi w Zabrzu;),będzie okazja wszystko "pomacać".

i w koncu Wilcza Wola bo nie mialem okazji jeszcze na niej lapac...

Tutaj za dużo nie stracileś:D ale powodzenia!

Posted

hehe a Rapala jak zawsze tryska humorem :P

szczerze liczylem na odpowiedz w stylu SZPILKA W RAZIE CZEGO SLUZE POMOCA , ZNAM TEN ZBIORNIK JAK WLASNA KIESZEN WIEC JAK BEDZIESZ CZEGOS POTRZEBOWAL TO PISZ a tu zwykle powodzenia :P

hehe widze ze nie tylko we mnie sie cisnienie podnosi jak pomysle ze sezon tuz tuz i trzeba sie zaczac pomalu ogarniac ze wszystkim :P

a tak powaznie mam nadzieje ze w koncu bede mial ta przyjemnosc i pokarpiujemy razem tzn usiadziemy gdzies wiadomo za czym i wiadomo przy czym :D

kurcze tez sie zastanawiam nad tymi targami ale jezeli do tego czasu wszystko skompletuje to nie jade :P

pozdrawiam

Posted
SZPILKA W RAZIE CZEGO SLUZE POMOCA , ZNAM TEN ZBIORNIK JAK WLASNA KIESZEN WIEC JAK BEDZIESZ CZEGOS POTRZEBOWAL TO PISZ a tu zwykle powodzenia

Jak byś mi te słowa wyjął z ust:D.Oczywiście że służę pomocą bo bardzo dobrze znam ten zbiornik,mogę Ci pokazać nawet gdzie położyć zestawy:D.Coś tam z wiosny i na jesień połowię ale pewno nie za dużo,znam kilka fajniejszych łowisk;).W wakacje to już całkiem odpada bo nie lubię spędów i jak mi muchy sr..ą po głowie:D.Tego roku planuję kilka razy wyskoczyć na Solinę i spróbować poprzeciągać się z tamtejszymi karpiami.Może z raz wyskoczyć na Stary Sącz bo może później już nie będzie okacji a to z racji planowanej tam budowy kompleksu rekreacyjnego:mad:.Tak gdzieś wyczytałem.

a tak powaznie mam nadzieje ze w koncu bede mial ta przyjemnosc i pokarpiujemy razem tzn usiadziemy gdzies wiadomo za czym i wiadomo przy czym

i ja mam taka nadzieję,będzie mi bardzo miło:D tylko żeby głowa wytrzymała:D.

Posted

hehe no wiec jestesmy umowieni :P

no niestety informacja dotyczaca Starego Sacza jest prawdziwa ale miejmy nadzieje ze beda sie zabierac za to jak za odmulanie Wisloka :P

no ja sezon rozpoczne pewnie od zalewu pozniej zachacze jakis weekendzik na Starym Saczu i zaczne przygotowania do Soliny... jeszcze tylko musze znalezc sobie jakis zbiornik na wakacje gdzie nie ma tlumow, mozna cos nawet w najwiekszy skwar polapac no i nie ma kapiacych sie nad zestawami :P

a tak przy okazji wlasnie wrocilem z zaprzyjaznionego karpiarzom sklepu gdzie zamowilem sobie wszystko to co potrzebuje wiec na targi juz na pewno nie jade :P

pozdrawiam