krs Posted August 5, 2015 Posted August 5, 2015 Szukam dobrego kleju do pontonów z PVC (Pro Marine) , muszę przykleić łatkę w miejscu niewielkiego przetarcia tak zęby na przyszłość nie wyleciała mi dziura. Kupiłem za 5zł klej Technicqull do miękkiego PVC, jeszcze go nie próbowałem, mam tylko jedną łątkę i nie jestem pewny czy będzie odpowiedni do mojego pontonu, używał ktoś tego kleju ? Może ktoś poleci coś co można kupić w tubkach i oczywiście sprawdzonego.
janek1985 Posted August 5, 2015 Posted August 5, 2015 Zadzwoń do tokarexu klej kosztuje coś koło 20 zł za tubkę ale warto. W razie czego poproś o łatki. Klej sprawdzony trzyma jak złoto.
geo Posted August 5, 2015 Posted August 5, 2015 Potwierdzam Janka słowa. W "tokarexie" dostaniesz zestaw naprawczy i dokładna instrukcję telefoniczną co do sklejenia .
krs Posted August 7, 2015 Author Posted August 7, 2015 Znalazłem dodatkową łątkę , zakleiłem na próbę klejem Technicqull do miękkiego PVC i jak na razie trzyma bardzo dobrze, klej kosztował 5zł http://technicqll.pl/index.php/pl/produkty/kleje-rozpuszczalnikowe/61-klej-do-mi%C4%99kkiego-pvc
krs Posted April 29, 2017 Author Posted April 29, 2017 Przy okazji mycia pontonu zrobiłem mały przegląd, po prawie 2 latach łatki klejone klejem Technicqull do miękkiego PVC trzymają aż miło, klej za parę złotych zrobił porządną robotę. Dokleiłem kilka nowych łatek na obtarciach i można zaczynać sezon pływający
Liquid Patch Posted August 29, 2017 Posted August 29, 2017 Polecam produkt Liquid Patch nadaje się do niewielkich, ale i sporych uszkodzeń. Załączam zdjęcia mojego pontonu po naprawie, jak widać przebite miejsca załatane solidnie i szczelnie. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
Recommended Posts