ZDZISŁAW CZEKAŁA Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 (edited) Ręcznie wykonana super wędka podlodowa do mormyszek. Długość 53 cm, waga 37 g. Uchwyt Fuji, wysokiej klasy korek, aluminiowy „S”, szklana szczytówka, super lekkie przelotki ReCoil. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Edited January 8, 2012 by rapala
frycek Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 ReCoil - czy to prawda, że te przelotki na mrozie bardzo bardzo łatwo się wyginają? Podobno jest "efekt plasteliny".
ZDZISŁAW CZEKAŁA Posted January 8, 2012 Author Posted January 8, 2012 (edited) Skąd takie przypuszczenie gdyby tak było to nie robił bym nikt by nie robił wędek na tych przelotkach czy to muchowych, czy spinningowych, a takie przelotki z tego materiału też są produkowane i żadna żyłka nie da temu materiałowi rady. Ja z powodu ich super właściwości (twardość, waga, i specyficzna elastyczność) wykorzystuję je do budowy wędek podlodowych. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Edited January 8, 2012 by rapala
frycek Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 Chciałem uzbroić tym spinning pstrągowy, który byłby używany również w zimie, czyli na mrozie. Od kilku osób słyszałem takie opinie i dlatego pytam. Może przedstawić Pan ich ceny?
ZDZISŁAW CZEKAŁA Posted January 8, 2012 Author Posted January 8, 2012 Przelotki spinningowe raczej nie są dostępne w Polsce. Komplet do kija 240 cm kosztował by około 250,- zł.
frycek Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 Jedna pracownia je ma i myślałem, że Pan też. W każyym razie fajna wędeczka
ZDZISŁAW CZEKAŁA Posted January 8, 2012 Author Posted January 8, 2012 Być może pisałem "raczej" ja nie mam bo zainteresowanie tymi przelotkami (spinningowymi) więcej niż znikome, a inwestycja nie mała.
Sasanek Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 (edited) Czy nie można było nazwać tego tematu po polsku np. (ręczne wykonanie wędki podlodowej), osobiście nie lubię takich zapożyczeń. Trochę mnie kuje w oczy "Polacy nie gęsi, iż swój język mają." Edited January 12, 2012 by Sasanek
Laskovik Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 To fakt. Najczęściej używają je osoby, które z angielskim maja słaby kontakt.
ZDZISŁAW CZEKAŁA Posted January 13, 2012 Author Posted January 13, 2012 ... które z angielskim maja słaby kontakt.Ciekawe co to znaczy "słaby kontakt" ja z angielskim mam kontakt dość spory (codzienny w mowie i piśmie) gorzej z jego znajomością ... Po za tym to jest post na temat WĘDKI PODLODOWEJ, a nie o pisowni. Jeśli CHCECIE Panowie podyskutować o "NADUŻYWANIU" (według Was) języków obcych to sugeruję otworzyć nowy temat. I jeszcze jedno post wisi na forum rok, a Panowie dopiero się obudzili.
mapet77 Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 Panowie @sasanek i @laskovik, otrzymujecie ode mnie po 2 punkty karne za zbędne komentarze.
uchal Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 To może i ja się pochwale . Po bezsennej nocy wyszło mi coś takiego . Przy okazji chcciałbym spytać jaki najlepszy lakier do polakierowania kijka i gdzie najtaniej można kupić , a może ma ktoś do sprzedania jakąś resztkę ?! Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
Recommended Posts