Jump to content

Rybomania Lublin 28-29.11.2015

Recommended Posts

Ja też się wybieram, na 99% będzie to sobota, chyba że coś przeszkodzi to niedziela. Będę na tego typu imprezie pierwszy raz i moje pytanie do doświadczonych, czy będzie możliwość zakupów na targach czy one są tylko i wyłącznie pokazowe?

Oczywiście ,będziesz miał taką okazję ale targi to przede wszystkim możliwość zobaczenia i dotknięcia interesujących nas rzeczy.To również dobre miejsce na zapoznania się z nowościami na przyszły sezon ,choć W Lublinie na jakiś duży ich wysyp bym raczej nie liczył.Z takimi rzeczami firmy oraz wystawcy poczekają do targów poznański Rybomania 2016.Inna ranga i inny kaliber imprezy. Co do samych zakupów to dobrze najpierw sprawdzić ceny np. w sklepach internetowych a następnie twardo je negocjować.

Byłem w tamtym roku na Rybomanii w Lublinie i powiem tak: jak dla mnie szału nie było ,może dlatego ,że to już któreś z kolei targi na jakich byłem.Ci którzy wybierają się pierwszy raz na tego typu imprezę na pewno będą pod wrażeniem ilości i różnorodności wystawianego sprzętu ,na dodatek w jednym miejscu.Ci dla których będą to kolejne Targi,pojadą zapewne w określonym celu.Moje odczucie po ubiegłorocznej Lubelskiej imprezie jest takie ,że ok. połowa wystawców bardziej koncentruje się na wyprzedawaniu zapasów magazynowych z tego roku niż promowaniu nowych produktów.Tyczy się to głównie sklepów.Na plus zasługuje organizacja ,powierzchnia wystawowa (nie ma ścisku i tłoku) oraz zaplecze.Ci ,którzy planują jakieś grubsze zakupy powinni wrócić usatysfakcjonowani. Przed podjęciem decyzji warto sprawdzić listę wystawców ,choć zapewne pomimo zapowiedzi i taki kilka firm się nie pojawi.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...