Jump to content

Recommended Posts

Posted

Największy serwis z VOD czyli Netflix zawitał w końcu do naszego pięknego kraju. Założyłem tam konto które przez miesiąc jest bezpłatne (konieczna jest karta płatnicza), potem w zależności od taryfy płacimy od ~7.99 do 11.99 Euro/mies, trochę drogo, obecnie mało jest materiałów z językiem polskim. Działa to wszystko świetnie, oglądam filmy/seriale na odtwarzaczu BR, smarftonie i komputerze w HD i zero problemów, zacinek itp. a nie mam kto wie jak szybkiego neta. Fajnym bajerem jest wznowienie oglądania materiału tam gdzie skończyliśmy nie ważne czy smartfonie, tv, czy tablecie.

Warto chociaż sprawdzić jak to działa:

https://www.netflix.com/pl/

Czy u nas Netflix się przyjmie zobaczymy, mam nadzieję że tak, jak oferta będzie ciągle rozwijana to może zrezygnuję z satelitarnej tv na rzecz tej platformy bo cenowo wychodzi podobnie. Na razie potestuję przez kilka zimowych miesięcy.

Posted

Czy ja wiem, jak na razie oferta dosyć uboga, a flagowy serial HoC jak na razie w ofercie konkurencji (TVNPlayer). Pewnie do momentu wygaśnięcia licencji, ale zawsze. Pewnie się przyjmie, ale jeszcze sporo pracy przed nimi. Jak dla mnie mogli bardziej dopracować wersję polską i wejść na nasz rynek później.

Posted

Oferta jest na dzień dzisiejszy uboga coś około 90-100 przetłumaczonych pozycji z czego wartych oglądnięcia znacznie mniej ;) w porównaniu do tego co jest w stanach to niewiele. Mam nadzieję że w miarę szybko się powiększy bo sukcesu im nie wróżę, oby nie powtórzyli "sukcesu" ebaya na naszym rynku.

• 11 months later...