Jump to content

Recommended Posts

Posted

Czy ktos z was juz słyszal jakie idiotyczne zakazy wprowadził okreg tarnobrzeski ? wystaczy spojrzeć na forum pzw.pl albo carppassion.eu .... wszyscy juz wspolczuja ...

Posted

myslalem ze juz wiecie co nie co ... bo juz trabia na paru forumach.

Przejde do rzeczy:

Zakaz wywozenia zanety na Janowie, a motorowkami i kajakami po zyłkach pływać mogą ... Zezwala się na rozbijanie w celach wędkarskich, namiotów, na wypłaszczeniu od strony wody o pow. nie większej niż 3x3m, na czas nie dłuższy niż 48 godzin.

A co do szymanowic to zakaz lowienia w nocy oraz ten zakaz wywozek nawet na zawodach wprowadzili .....

Jedynie tylko wilcza wola nie ruszona i tyle .... no tak bo ma byc wytrzepana przez miesiarzy .... ktorzy wala po 8-10 karpi na leb wciagu doby jak nie wiecej oraz lapanie sumow po 20-30 w czerwcu ....

Posted

Dodam jeszcze

Zalew w Nowej Dębie

1. Połowu ryb można dokonywać tylko na dwie wędki dowolną metodą z tym, że metodą spinningową tylko w piątek.

No to tu polecieli równo:eek:.Na drugi rok będzie pewnie tak : poniedziałek-spławik,wtorek-tyczka,środa-feeder i grunt,czwartek...:rolleyes:,piątek-spining a w sobotę i niedzielę lodowisko nieczynne-zamknięta impreza dla "prezesów" i ich rodzin:D:mad:.

O curwa ale kyrk:mad:.

Posted

Nie no to jest chore. Co za matoły tam rządzą. Matoły to delikatnie powiedziane. Jak ja mam się połapać co gdzie i jak z naszymi łowiskami, jak co łowisko inne zakazy. Jakieś porozumienia. Kaczyński w ostatnim wystąpieniu dobrze powiedział. Dalej jest Komuna. A ja głupi zapłaciłem 6 zł na koło z własnej woli. Następny rok to zobaczą kase jak świnia niebo.

Posted
Dodam jeszcze

No to tu polecieli równo:eek:.Na drugi rok będzie pewnie tak : poniedziałek-spławik,wtorek-tyczka,środa-feeder i grunt,czwartek...:rolleyes:,piątek-spining a w sobotę i niedzielę lodowisko nieczynne-zamknięta impreza dla "prezesów" i ich rodzin:D:mad:.

O curwa ale kyrk:mad:.

hahahah leże :D:D:D

swoją drogą jak można łowić na spinning na dwie wędki?!

Posted

no wlasnie ... i to jest istna dyskryminacja wedkarzy ktorzy szanuja rybostan w naszym kraju ... a PZW ktore wlasnie ma wladze i ono powinno pilnowac to oni sobie pozwalaja miesiarzom tepic ryby i brac ponad regulamin .... no matoly tam rzadza i dlatego szykujemy walne zgromadzenie przeciwko im .... albo dojdzie do wymiany zarzadu albo sie wycofaja z tego co podjeli .... bo narazie to sa jaja ... DZieki za przypomnienie o tym zalewie w Dębie ale juz z nerwow zapomnialem ... telepie az mna ze mnie i kolegów karpiarzy zdyskryminowali :/

Posted
hahahah leże :D:D:D

swoją drogą jak można łowić na spinning na dwie wędki?!

Łukasz nie zrozumiales :) Chodzi oto ze ogolne metody jak splawik i grunt wolno na 2 wedki a spinning tylko w piatki ..... no i zaarzem lowienie musisz zakonczyc po zachodzie a rozpoczac godzine przed wschodem ..... to dotyczy zalewu nowa dęba i szymanowic

Posted (edited)
A ja głupi zapłaciłem 6 zł na koło z własnej woli. Następny rok to zobaczą kase jak świnia niebo.

Dałeś im 6 zetów na owocowego "bobofruta":eek:.

Żeby ktoś coś sensownego wymyślił to pierwsze musi mieć MÓZG w "oszronionej" łepetynie!A po drugie to przynajmniej jedną szarą komórkę więcej od kury ale chyba po to tylko żeby się nie zesrał na schodach bo na normalne myślenie to już nie wystarcza.Szkoda słów:mad:.

Edited by rapala
Posted

Okręg tarnobrzeski... z roku na rok dziwię się nowym niby lepszym regulaminom jednak dalej jest olewka na wody gdzie nowe regulaminy i kontrole są potrzebne.

Dla mnie to w ogóle porażka ten okręg jak i ta cała samowolka na Wilczej. Szkoda słów.

Co do zalewu w Nowej Dębie to nawet się cieszę, że spin jest znowu tylko w piątek. Prawda jest taka, że jak coś nie trafi na spina to wyjedzie na żywca... i dostanie w łeb. Pewnie będzie bardzo ciasno w piątki ale może coś się trafi na kija. Mam jednak nadzieję, że kilka sztuk więcej się uchowa niż to miało miejsce do tej pory. Często robię rundki w koło zalewu i bardzo drażnią mnie tłumy ludzi ze spinem, jeden poprawia po drugim w nadziei na szczupacze białko. Jest tak jak wszędzie karaś, karp czy szczupak, jaź ... bez różnicy na gatunek, każda sztuka dostanie w łeb jeśli tylko spełnia normy albo i bez tego skończy w siatce lub jakimś foliowym worku schowana w krzakach. Normalnie zbiornik świecił pustkami do kwietnia nim woda się nagrzała, w zeszłym sezonie już 2 dni po zejściu lodów, korowód wędek i ciągnięcie niedobitków z jesieni... brzegi dziwnie oblegane przez wędkarzy po każdym zarybieniu... ale to znacie ze swoich wód. Czasem i ja spróbuje sił i zapoluję na metrówkę a czego nie. mam jeszcze jakieś marzenia do spełnienia i zwykle wybierałem dni z najgorsza pogodą jaką mogłem dostać aby w miarę samotnie pomachać. Najczęściej śmigam tam z lekkim spinem, bo jest jeszcze kurcząca się populacja jazia z kilku zarybień a zabawa jest przednia. Jak już nie ma gdzie albo mam mało czasu na jakieś fajniejsze wyprawy to lekki spinerek i jaziami można się pobawić. Gdyby nie one to tylko kilka wpisów byłoby w rejestrze z tej wody.

Wiem wiem. Narzekam na PZW i pewnie niejeden się spyta po co opłacam kartę. Pozostało mi coś innego? Wędkuję, bo lubię i nie wyobrażam siebie w innej roli. Nie wiem tylko czy w przyszłości będę łowił jakieś ryby czy tylko maczał wabiki w bezrybnych wodach. Czas pokaże.