redfer Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 Witam Tak do ogólnej wiadomości bo nie każdy czyta regulamin. W okręgu Rzeszów wprowadzono wymiar ochronny Okonia 15cm i Karpia 35 na wszystkich wodach, czyli również rzeki.Natomiast wymiar Okonia nie dotyczy wód górskich.Szkoda że nie wprowadzono górnego wymiaru na Szczupaka i Sandacza np.70 cm. Pozdrawiam
Dj.McG Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 WitamTak do ogólnej wiadomości bo nie każdy czyta regulamin. W okręgu Rzeszów wprowadzono wymiar ochronny Okonia 15cm i Karpia 35 na wszystkich wodach, czyli również rzeki.Natomiast wymiar Okonia nie dotyczy wód górskich.Szkoda że nie wprowadzono górnego wymiaru na Szczupaka i Sandacza np.70 cm. Pozdrawiam Dzięki za info
mapet77 Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 A propos Regulaminu, zauważyłem jeszcze inne zmiany. 7.2. W ciągu doby / w godz. 0.00 - 24.00 / - sum 1 szt. - troć jeziorowa, troć wędrowna, łosoś, sandacz, szczupak, sieja, boleń, /łącznie/ 2 szt. Nie wiem jak było rik temu, bo nie biorę ryb ale to mi się podoba!!!
Siksa Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 A co to zmienia? Przecież teraz ciężko złowić jednego szczupaka. Jak napisała mądra osoba te zmiany to przemeblowanie w burdelu i na pewno nie zwiększą ilości ryb we wodzie.
mapet77 Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 A co to zmienia? Przecież teraz ciężko złowić jednego szczupaka. Jak napisała mądra osoba te zmiany to przemeblowanie w burdelu i na pewno nie zwiększą ilości ryb we wodzie. Pewnie masz racje Siksa....
Recommended Posts