Skocz do zawartości

Kulki proteinowe własnej produkcji


Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebuje pomocy doświadczonych w temacie osób, a mianowicie mam zamiar zacząć sam robić kulki proteinowe oczywiście na własny użytek. Nie praktykowałem tego wcześniej ale duuuuuuuuużo czytałem i na początek stworzyłem sobie taką koncepcję mixu:

15% Mączka LT 94
15% Mączka pre digest
20% CLO
10% WPC
10% mąka kukurydziana
10% semolina
10% murzynek
5% drożdże piwne
5% makuchy
 

Co o tym sądzicie ? może coś warto by wymienić ? A może ktoś chciałby przedstawić własną koncepcje.

Wszystkie sugestie mile widziane :) 

 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Spróbowałbym wyrzucić mąke kukurydzianą....wystarczy semolina:), zastąpiłbym ją mąką sojową w stosunku 10 %;)

Możesz również dorzucić troszkę glutenu pszennego i jakiegoś robactwa lub przypraw (np: robin red)

Nic nie przychodzi łatwo....trzeba kombinować:)

Ps: no i jakieś płyny....polecam płynną wątrobe:P

Edytowane przez manitu
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Osobiście stosuje odtłuszczoną, ale śmiało możesz zastosować 50/50 z tłustą. Doradziłem Ci płynną wątrobę, gdyż prawie w całości jest rozpuszczalna w wodzie i to świetny płynny dodatek:) Jeżeli chcesz pójść w stronę wątróbki:P to dokup aromat i ewentualnie proszek wątrobowy.

Na początku rób próbki ze 100 gramów mixu, zaoszczędzisz mix a  i przy okazji zobaczysz co trzeba zmienić jakby coś nie szło ;) Pozdrawiam i miłego kulania:)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

W dniu 25 maja 2018 roku weszło w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r - RODO. Abyś mógł korzystać z portalu Podkarpacki Serwis Wędkarski potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie danych osobowych oraz danych zapisanych w plikach cookies. Proszę o zapoznanie się z Polityką prywatności.