Jump to content

Recommended Posts

Posted

Otwieram temat, myślę ze się przyda, na chińskim portalu można zakupić praktycznie wszystko, większość rzeczy z darmową przesyłką do Polski, można w tym wątku podawać linki do ciekawych produktów. Artykułów wędkarskich jest tam sporo, każdy znajdzie coś dla siebie. Same zakupy na portalu są banalnie proste, wystarczy karta kredytowa lub zwykła debetowa.

Kategoria wędkarstwo na aliexpress:

http://pl.aliexpress.com/category/100005444/fishing.html

Kilka drobiazgów dla przykładu, wysyłka do polski za free nawet przy zakupie 1$ :)

http://pl.aliexpress.com/item/Fishing-Multifunctional-Plier-PE-line-cut-Carp-pesca-Accessories-Fish-tackle-Lure-Hook-Remover-Line-Cutter/32589300963.html?spm=2114.14010208.99999999.273.w3B8fu

http://pl.aliexpress.com/item/ALLBLUE-New-80cm-2g-Vivid-Soft-Lures-8pcs-lot-Artificial-Loach-Fishing-Bait-Swimbait-Fishing-Worm/32576483519.html?spm=2114.14010208.99999999.285.w3B8fu

Posted

Mam kilka rzeczy z Ali, z tego co sam mogę polecić to przynęty gumowe, plecionkę, oraz haczyki. Nie polecam natomiast żyłek "daiwa", rwały się w rękach. Jeśli chodzi o wysyłkę to bardzo różnie,  najkrócej czekałem 2 tygodnie a najdłużej około 3 miesięcy. Należy też pamiętać iż przy zamówieniu bodajże powyżej 20$ naliczane są w Polsce dodatkowe podatki.

• 3 weeks later...
Posted

Pierwsza przesyłka z drobiazgami dotarła do mnie. Są to gumki, bardzo fajnie wykonane, miękkie, nie można się do niczego przyczepić.

Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować

Posted

Trzeba uważać po paru zakupach może przyjść podatek z izby celnej zależy od ilości zamawianego towaru kolega kupował ciuchy (pojedyncze sztuki) i dowalili akcyzę.

• 4 weeks later...
Posted

Kolejny drobiazg z aliexpress, nożyczki do żyłki i plecionki, jak na razie b. dobrze tną plecionkę :)

• 3 weeks later...
Posted

Kolejne gumisie przyleciały z Chin. Jaskółki i jakieś kopytka, wykonane dobrze, zapach farby jest mocno wyczuwalny ale już nie raz miałem takie śmierdzące gumy rybom to nie przeszkadzało ;) 

Posted (edited)

Swego czasu zrobiłem na Alliexpres zapasy różnych gumisiów, także sygnowane marką Trulinoya kopie kajtków Swing Impact. Okonie i okonki je uwielbiają.

Edited by rav_id
dodanie zdjecia
Posted

Zapłata z góry kartą, tak jest najszybciej i najtaniej. Nie jestem pewien ale raczej za pobraniem nie zapłacisz.

Posted

Witam chciałbym kolegów zapytam o plecionke pod okonia i sandacza od 0.10 do 0.12 z ali express jest tego sporo ale te oznaczenia dla nie są ciężkie i jakie byście firmy polecili dzięki z góry 

• 4 weeks later...
  • 3 months later...
Posted

Do tej pory kupowałem na ali same drobiazgi, czas zaryzykować i zakupić jakąś wykałaczkę. Dzisiaj dotarła do mnie castingowa wersja lekkiego kija o ciekawej nazwie Kuying Teton  TTC662, którą opiszę w innym wątku. Wędka wysłana z Chin 6 grudnia dzisiaj 12go jest jest na miejscu, leciała kurierem Fedex, zaliczyła 2 miasta w Chinach, Japonię, Francję, Warszawę żeby po 6 dniach dotrzeć w jednym a dokładnie w dwóch kawałkach na Podkarpacie ;) wynik 6 dni myślę całkiem zadowalający. Przesyłka dobrze zabezpieczona, tuba co prawda tekturowa ale wędka dodatkowo zawinięta dość mocno w folię bombelkową.

Posted

Opiszę wędkę w dziale spinningowym jak nie dzisiaj to w ciągu najbliższych dni, na razie kijek sprawdzany na sucho bo przyszedł kilka godzin temu,

• 3 weeks later...
Posted

Przeważnie od 3 do 5 tygodni, kurierem idzie szybciej coś koło 1 tygodnia, ale za kuriera trzeba dodatkowo zapłacić. Gumki są dobrej jakości, nie mam zastrzeżeń, mam kilka różnych nawet coś tam połowiły, szczególnie te perłowe ze zdjęcia i te wyżej.

Ostatnio znajomemu zaginęła przesyłka z kołowrotkiem, Aliexpress nie robił problemów pieniądze zwrócił co do grosza, takie podejście się chwali.