kafel Posted August 2, 2016 Posted August 2, 2016 Kilka lat temu była szeroko propagowana akcja zarybiania min. naszych wód jesiotrem. Chciałbym się zapytać czy ktoś widział od tamtej pory tego osobnika w naszych rzekach czy po prostu "dziad spierdzielił do niemiec" albo został pożarty ? Sporo naszej kasy poszło na ten program ( PZW jest na naszym utrzymaniu a unia też jest utrzymywana ze składek państw członkowskich ) http://www.arimr.gov.pl/aktualnosci/artykuly/zbliza-sie-sensacyjny-powrot-jesiotra-do-polskich-rzek-i-baltyku-pomoc-arimr-z-po-ryby-2007-13.html
Matew Posted August 2, 2016 Posted August 2, 2016 Oj na rzece odkąd ryby łowię czyli jakieś około 20 lat to jesiotra nigdy nie spotkałem. Tylko na komercji
rafaello Posted August 2, 2016 Posted August 2, 2016 Poczekajmy te z zarybienia spłynęły do Bałtyku,po kilkunastu latach osiągają dojrzałość i dopiero wtedy wrócą do nas,cierpliwości z tym kawiorem
kafel Posted August 2, 2016 Author Posted August 2, 2016 Czyli wychodzi że ktoś się pomylił ZNOWU... czyli budowanie tych przepławek nie miło sensu?. Temat umarł, a ci co płacili już dawno zapomnieli To ja mam też projekt i czekam na dotacje i wsparcie PZW PROJEKT " Przystosowanie delfina słodkowodnego do warunków rzecznych Podkarpacia " Kto ZA ?
Irecki Posted August 3, 2016 Posted August 3, 2016 Projekt sam w sobie nie jest zły , o ile nie był by jednorazową akcją to może coś z tych jesiotrów pływało by w Wisłoce i miało szansę zapoczątkować populacje. Podejrzewam że ich zagęszczenie jest zbyt małe żeby się rozmnażać . A co dopiero złapać...
kafel Posted August 5, 2016 Author Posted August 5, 2016 Prędzej mi wrzód na d.... wyrośnie niż pod lwowskim będę jesiotry łowił
Recommended Posts