kris2682 Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Panowie jakbym chcial powedkowac na Sanie w okolicach Dynowa jakie zezwolenie musze mic? Chce wykupic wody nizinne i gorskie w Reszowie ale to chyba nie wystarchy. Doradzicie cos? Gdzie mozna nabyc zezwolenie na te wody?
Andre Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Musisz opłacić wody górskie okręgu Przemyśl bo do niego należy ta woda.
rapala Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Najlepszą opcją będzie opłata Przemyśla (członkowskie+górskie).zyskujesz porozumienie z Krosnem (gratis;)).Zrobić dopłatę Rzeszów nizinne a nad górskimi to bym się mocno zastanowił,po prostu u nas z górskimi cieeeniutko:(.Robisz dopłatę 30zł na Tarnobrzeg i masz tam wszystkie płynące (oprócz zbiorników).
kris2682 Posted February 6, 2011 Author Posted February 6, 2011 Najlepszą opcją będzie opłata Przemyśla (członkowskie+górskie).zyskujesz porozumienie z Krosnem (gratis;)).Zrobić dopłatę Rzeszów nizinne a nad górskimi to bym się mocno zastanowił,po prostu u nas z górskimi cieeeniutko:(.Robisz dopłatę 30zł na Tarnobrzeg i masz tam wszystkie płynące (oprócz zbiorników). Nie wiem czy dobrze zrozumialem. Czyli radzisz nie placic czlonkowskiego na Rzeszow, tylko oplacic czlonkowskie + gorskie na Przemysl, a potem tylko nizinne na Rzeszow? Dobrze zrozumialem? A moze jeszcze powiecie jak to jest z Wislokiem? Czy jest to w Calosci woda nizinna? Mieszkam tu od 2 miesiecy i pojecia nie mam. Wczesniej mieszkalem kilka lat za granica i tam to wyglada zupelnie inaczej. Dajcie dobra rade jak by to " rozegrac najlepiej, zeby jak najmniejszym kosztem powedkowac na Wisloku w okolicach Rzeszowa bo blisko, a na dluzsze wedkowanie polatac z muchowka na Sanie.
rapala Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Mieszkam tu od 2 miesiecy i pojecia nie mam. Wczesniej mieszkalem kilka lat za granica i tam to wyglada zupelnie inaczej. Witamy w wędkarskim eldorado:D.Będziesz się musiał przyzwyczaić do biurokracji.Kraj kwadratowych jaj:D.Przywykniesz. Nie wiem czy dobrze zrozumialem. Czyli radzisz nie placic czlonkowskiego na Rzeszow, tylko oplacic czlonkowskie + gorskie na Przemysl, a potem tylko nizinne na Rzeszow? Dobrze zrozumialem? Dikładnie;).Zobacz na wykaz wód Rzeszów,plik PDF http://www.pzw.org.pl/pliki/prezentacje/45/wiadomosci/40692/pliki/zezwolenie_warunki.pdf I przekalkuluj co Ci sie bardziej opłaci;).A jak nie to zapłać członkostwo w Krośnie (porozumienie z Przemyślem) + częściowe z Rzeszowem /64/porozumienie_z_okregiem_pzw_w_krosnie'>http://www.pzw.org.pl/rzeszow/wiadomosci/26152/64/porozumienie_z_okregiem_pzw_w_krosnie Jeżeli chcesz wędkować na nizinnych w Rzeszowie to zrobisz dopłatę 132 zł.
stig Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 Witam wszystkich. Nie chcąc zaśmiecać forum zadam tutaj pytanie, może się autor nie obrazi. Poszukuję domku lub kwatery na letni wędkarski wypad nad San w okolicach od Dynowa w stronę Przemyśla. (wody przemyskie) Szukałem na zumi i goglach, słabo. Może ktoś z was mi pomoże? Blisko wody, żebym na bolonkę i federa coś połowił. PS. kris, jeśli chcesz wędkować często na Sanie, to opłać, tak jak radzą koledzy, Krosno, będziesz też miał Wisłok od Strzyżowa do źródeł + porozumienie z Przemyślem i ewentualnie opłać też nizinne w Rzeszowie. Natomiast na jeden wypad, czy dwa to 3dniową, lub tygodniową opłatę rób i wystarczy. Ja nie kombinuję z opłatami, bo szkoda mi stracić udział w zawodach w swoim kole. A nad San się wybiorę, raz, czy dwa i sobie 3-dniową (Przemyśl)opłatę zrobię i wystarczy. Pozdro.
rapala Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 http://meteor.turystyka.pl/noclegi,dynow,0.html http://meteor.turystyka.pl/noclegi,pawlokoma,0.html http://meteor.turystyka.pl/noclegi,slonne,0.html Google i życie staje się prostsze:D.
Guest Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Panowie jakbym chcial powedkowac na Sanie w okolicach Dynowa jakie zezwolenie musze mic? Chce wykupic wody nizinne i gorskie w Reszowie ale to chyba nie wystarchy. Doradzicie cos? Gdzie mozna nabyc zezwolenie na te wody? 1.To możesz w sklepie ,wędkarski Nozdrzu. 2.To u Pana Bronka ma ,opłaty na nizinę i górskie + dostajesz ,książeczkę wpisowa Nizinę ,45 a Górskie to nie wiem:( Ale ,jak by to chciał ,to mogę się dowiedzieć
Leszek Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Podaję nr tel do skarbnika koła w Dynowie. 604 559 069 Można się umówić i zapłacić w Rzeszowie.
Danin Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 Podepnę się pod temat :-) Mam nadzieję że post nie pójdzie w kosz. Do rzeczy : złapałem ostatnio trochę wolnego więc ciągnie mnie po latach nad wodę, ale opłaconych składek brak. Mieszkam w Rzeszowie i głównie wędkuję w Wisłoku na miejskim odcinku, ale posiadłem cztery kółka i z miłą chęcią pospiningowałbym bardziej "na południe". Dotychczas opłacałem składki w Rzeszowie. Tu mnie zastanowiła kwestia składek w Krośnie.. jeśli zapłacę u nich nizinne to na zasadzie wzajemności będę miał również całe nizinne rzeszowskie, ale zgodnie z mapką na porozumienia.info będę miał również w ramach tej składki nizinnej dostęp do PZW Przemyśl. Jak to jest? Jestem studentem poniżej 24 roku zycia, muszę opłacić wpisowe bo miałem 2 lata przerwy w płaceniu składek. Ile wyniesie mnie kupno znaczków w Krośnie? Jakimi wodami nizinnymi dysponuje PZW Przemyśl? (nigdzie nie mogę znaleźć tej listy) Czy mogę w takiej sytuacji dokupić znaczek na zbiorniki (Czarna Sędziszowska wchodzi w grę) w PZW Rzeszów? Jeśli tak to za ile? Z góry dzięki za odp.
wifer Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Witam wszystkich.Nie chcąc zaśmiecać forum zadam tutaj pytanie, może się autor nie obrazi. Poszukuję domku lub kwatery na letni wędkarski wypad nad San w okolicach od Dynowa w stronę Przemyśla. (wody przemyskie) Szukałem na zumi i goglach, słabo. Może ktoś z was mi pomoże? Blisko wody, żebym na bolonkę i federa coś połowił. . Dobrze by było stworzyć jakąś listę - wykaz sprawdzonych noclegowni w pobliżu wody. A może już coś takiego jest tylko nie mogę się doszukać?
lisses Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 nie chciałem tworzyć nowego tematu, ale czy ktoś ma może namiar na wykaz wód okręgu przemyśl? Szczególnie chodzi mi o wody górskie. Jakoś wujek google nie może znaleźć.
Miko Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 Tutaj, masz wszystko opisane dokładnie.http://www.fishing.org.pl/showthread.php?t=226&p=4372#post4372
ryba7 Posted June 7, 2014 Posted June 7, 2014 Jak to jest z opłaceniem dniówki na górskim Sanie w taki dzień jak dziś (sobota). Kolega ma opłacony tylko Rzeszów a chcemy jutro pojechać w okolice Dynowa. Czy wystarczy potwierdzenie wpłaty?
Rafek03 Posted June 7, 2014 Posted June 7, 2014 Wystarczy jeżeli jest to okręg przemyśl . Na stronie pzw znajdziesz druk zezwolenia
Recommended Posts