Jump to content

Recommended Posts

Posted

Panowie jakbym chcial powedkowac na Sanie w okolicach Dynowa jakie zezwolenie musze mic? Chce wykupic wody nizinne i gorskie w Reszowie ale to chyba nie wystarchy.

Doradzicie cos? Gdzie mozna nabyc zezwolenie na te wody?

Posted

Najlepszą opcją będzie opłata Przemyśla (członkowskie+górskie).zyskujesz porozumienie z Krosnem (gratis;)).Zrobić dopłatę Rzeszów nizinne a nad górskimi to bym się mocno zastanowił;),po prostu u nas z górskimi cieeeniutko:(.Robisz dopłatę 30zł na Tarnobrzeg i masz tam wszystkie płynące (oprócz zbiorników).

Posted
Najlepszą opcją będzie opłata Przemyśla (członkowskie+górskie).zyskujesz porozumienie z Krosnem (gratis;)).Zrobić dopłatę Rzeszów nizinne a nad górskimi to bym się mocno zastanowił;),po prostu u nas z górskimi cieeeniutko:(.Robisz dopłatę 30zł na Tarnobrzeg i masz tam wszystkie płynące (oprócz zbiorników).

Nie wiem czy dobrze zrozumialem. Czyli radzisz nie placic czlonkowskiego na Rzeszow, tylko oplacic czlonkowskie + gorskie na Przemysl, a potem tylko nizinne na Rzeszow? Dobrze zrozumialem?

A moze jeszcze powiecie jak to jest z Wislokiem? Czy jest to w Calosci woda nizinna?

Mieszkam tu od 2 miesiecy i pojecia nie mam. Wczesniej mieszkalem kilka lat za granica i tam to wyglada zupelnie inaczej.

Dajcie dobra rade jak by to " rozegrac najlepiej, zeby jak najmniejszym kosztem powedkowac na Wisloku w okolicach Rzeszowa bo blisko, a na dluzsze wedkowanie polatac z muchowka na Sanie.

Posted
Mieszkam tu od 2 miesiecy i pojecia nie mam. Wczesniej mieszkalem kilka lat za granica i tam to wyglada zupelnie inaczej.

Witamy w wędkarskim eldorado:D.Będziesz się musiał przyzwyczaić do biurokracji.Kraj kwadratowych jaj:D.Przywykniesz.

Nie wiem czy dobrze zrozumialem. Czyli radzisz nie placic czlonkowskiego na Rzeszow, tylko oplacic czlonkowskie + gorskie na Przemysl, a potem tylko nizinne na Rzeszow? Dobrze zrozumialem?

Dikładnie;).Zobacz na wykaz wód Rzeszów,plik PDF

http://www.pzw.org.pl/pliki/prezentacje/45/wiadomosci/40692/pliki/zezwolenie_warunki.pdf

I przekalkuluj co Ci sie bardziej opłaci;).A jak nie to zapłać członkostwo w Krośnie (porozumienie z Przemyślem) + częściowe z Rzeszowem

/64/porozumienie_z_okregiem_pzw_w_krosnie'>http://www.pzw.org.pl/rzeszow/wiadomosci/26152/64/porozumienie_z_okregiem_pzw_w_krosnie

Jeżeli chcesz wędkować na nizinnych w Rzeszowie to zrobisz dopłatę 132 zł.

Posted

Witam wszystkich.

Nie chcąc zaśmiecać forum zadam tutaj pytanie, może się autor nie obrazi.:P

Poszukuję domku lub kwatery na letni wędkarski wypad nad San w okolicach od Dynowa w stronę Przemyśla. (wody przemyskie) Szukałem na zumi i goglach, słabo. Może ktoś z was mi pomoże? Blisko wody, żebym na bolonkę i federa coś połowił.

PS.

kris, jeśli chcesz wędkować często na Sanie, to opłać, tak jak radzą koledzy, Krosno, będziesz też miał Wisłok od Strzyżowa do źródeł + porozumienie z Przemyślem i ewentualnie opłać też nizinne w Rzeszowie. Natomiast na jeden wypad, czy dwa to 3dniową, lub tygodniową opłatę rób i wystarczy. Ja nie kombinuję z opłatami, bo szkoda mi stracić udział w zawodach w swoim kole. A nad San się wybiorę, raz, czy dwa i sobie 3-dniową (Przemyśl)opłatę zrobię i wystarczy.

Pozdro.

• 2 weeks later...
Posted
Panowie jakbym chcial powedkowac na Sanie w okolicach Dynowa jakie zezwolenie musze mic? Chce wykupic wody nizinne i gorskie w Reszowie ale to chyba nie wystarchy.

Doradzicie cos? Gdzie mozna nabyc zezwolenie na te wody?

1.To możesz w sklepie ,wędkarski Nozdrzu.

2.To u Pana Bronka ma ,opłaty na nizinę i górskie + dostajesz ,książeczkę wpisowa

Nizinę ,45 a Górskie to nie wiem:( Ale ,jak by to chciał ,to mogę się dowiedzieć:)

• 1 month later...
Posted

Podepnę się pod temat :-) Mam nadzieję że post nie pójdzie w kosz.

Do rzeczy : złapałem ostatnio trochę wolnego więc ciągnie mnie po latach nad wodę, ale opłaconych składek brak. :D

Mieszkam w Rzeszowie i głównie wędkuję w Wisłoku na miejskim odcinku, ale posiadłem cztery kółka i z miłą chęcią pospiningowałbym bardziej "na południe". Dotychczas opłacałem składki w Rzeszowie.

Tu mnie zastanowiła kwestia składek w Krośnie.. jeśli zapłacę u nich nizinne to na zasadzie wzajemności będę miał również całe nizinne rzeszowskie, ale zgodnie z mapką na porozumienia.info będę miał również w ramach tej składki nizinnej dostęp do PZW Przemyśl. Jak to jest?

Jestem studentem poniżej 24 roku zycia, muszę opłacić wpisowe bo miałem 2 lata przerwy w płaceniu składek.

:confused:

Ile wyniesie mnie kupno znaczków w Krośnie?

Jakimi wodami nizinnymi dysponuje PZW Przemyśl? (nigdzie nie mogę znaleźć tej listy)

Czy mogę w takiej sytuacji dokupić znaczek na zbiorniki (Czarna Sędziszowska wchodzi w grę) w PZW Rzeszów? Jeśli tak to za ile?

Z góry dzięki za odp.

Posted
Witam wszystkich.

Nie chcąc zaśmiecać forum zadam tutaj pytanie, może się autor nie obrazi.:P

Poszukuję domku lub kwatery na letni wędkarski wypad nad San w okolicach od Dynowa w stronę Przemyśla. (wody przemyskie) Szukałem na zumi i goglach, słabo. Może ktoś z was mi pomoże? Blisko wody, żebym na bolonkę i federa coś połowił.

.

Dobrze by było stworzyć jakąś listę - wykaz sprawdzonych noclegowni w pobliżu wody. A może już coś takiego jest tylko nie mogę się doszukać?

• 5 months later...
Posted

nie chciałem tworzyć nowego tematu, ale czy ktoś ma może namiar na wykaz wód okręgu przemyśl? Szczególnie chodzi mi o wody górskie. Jakoś wujek google nie może znaleźć.

• 2 years later...
Posted

Jak to jest z opłaceniem dniówki na górskim Sanie w taki dzień jak dziś (sobota). Kolega ma opłacony tylko Rzeszów a chcemy jutro pojechać w okolice Dynowa. Czy wystarczy potwierdzenie wpłaty?